Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΑΜΕΣ-ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ! ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑ



 Αυτοί δεν έχουν σπουδάσει Οικονομικά. Πώς να σκοτώνεις και να εξαθλιώνεις μαζικά έναν λαό έχουν σπουδάσει! 


Ο Βύρων Πολύδωρας με την παρέμβασηερώτησή του προς τον κ. Στουρνάρα, αφού χαρακτηρίζει απάνθρωπα τα μέτρα σε βάρος του λαού, ζητά απαντήσεις! 
Ποιος θα σου απαντήσει κ. Πολυδωρα; Αυτός που δεν ξέρει να απαντήσει ούτε καν σε ένα 17χρονο παιδί της Γ' Λυκείου; Αυτός είναι στουρνάρι στα οικονομικά. Στην εγκληματολογία όμως, είναι πρώτος!
Θέμα : Περικοπή συντάξεων των αγάμων θυγατέρων.


Σε εποχή που χαρακτηρίζεται από τις δυσβάσταχτες συνθήκες διαβίωσης ή και επιβίωσης του ελληνικού λαού, στο στόχαστρο της τρόϊκας ή του υπερβάλλοντος ζήλου των στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών, βρέθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2013 οι άγαμες ή διαζευγμένες ορφανές θυγατέρες συνταξιούχων του Δημοσίου και οι συντάξεις που ελάμβαναν νόμιμα και με ρυθμίσεις που εθεσπίσθησαν κατά όρους ανταποδοτικούς προς ασφαλιστικές κρατήσεις Ταμείων ΜΤΣ και συναφών προνοιών και τηρούνται από 100 ετών και πλέον. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ Α 222 του Ν.4093/12 και συγκεκριμένα στην υποπαράγραφο Β5α «το συνολικό ποσό σύνταξης που λαμβάνουν οι άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες, από το Δημόσιο, των οποίων το συνταξιοδοτικό δικαίωμα γεννήθηκε πριν την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 3865/2010, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 720 ευρώ».
Με την επιβολή του πλαφόν των 720 ευρώ, περίπου 32.000 γυναίκες καταδικάζονται να ζήσουν στην ανέχεια, δεδομένου ότι για την πλειοψηφία των γυναικών αυτών, η συγκεκριμένη σύνταξη αποτελεί και το μοναδικό εισόδημα και αφορά την ίδια τους την επιβίωση, καθ΄όσον η ανεργία αυξάνει αλματωδώς και η ανεύρεση εργασίας σε μία νεκρή αγορά είναι απολύτως αδύνατη.
Και αυτό το ελάχιστο ποσόν τίθεται στην προκρούστεια κλίνη των ανάλγητων, απάνθρωπων και τιμωρητικών περικοπών, τη εισηγήσει των «αιώνιων μανδαρίνων» του ΥΠΟΙΚ. Ο τρόπος υπολογισμού και ελέγχου των εισοδημάτων των αγάμων θυγατέρων από άλλες πηγές προβλέπεται με τις ρυθμίσεις του Ν. 4093/12 να γίνεται με τρόπο άκριτο έως παράλογο και πάντως τιμωρητικό. Ειδικότερα, για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων αυτών λαμβάνονται υπόψη οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του έτους 2012, δηλαδή τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011. Επειδή όμως οι περικοπές πρόκειται να εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά, συμβαίνει συχνά να προκύπτει μείωση έως και αναστολή μιας σύνταξης για εισοδήματα που δεν υφίστανται πλέον. Για παράδειγμα, μπορεί μια άγαμη θυγατέρα όντως να ελάμβανε εισόδημα από ενοίκιο το 2011, αλλά σήμερα (έτος 2013) το ακίνητο προφανώς λόγω της κρίσεως να είναι ξενοίκιαστο και να μην αποφέρει πλέον κανένα εισόδημα. Αντιθέτως, να επιφέρει ζημία του «ενιαίου πλέον φόρου ακινήτου», άλλως του χαρατσίου της ΔΕΗ. Επειδή οι συντάξεις που λαμβάνουν οι άγαμες θυγατέρες των θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου είναι καθαρά ανταποδοτικού χαρακτήρα από τις κρατήσεις που κατέβαλαν οι γονείς τους και όχι χαριστικές ελεημοσύνες που προέρχονται από την «φιλάνθρωπη και μεγάθυμη» διάθεση του κράτους. Επειδή τυχόν εισοδήματα που έχουν οι εν λόγω διάδοχοι και δικαιούχοι της περιορισμένης συντάξεως είναι όλως διόλου άσχετα με τα δημοσιονομικά κριτήρια υπολογισμού-περιορισμού της σύνταξης και εφ΄όσον παρά ταύτα τίθενται, με τον «τροϊκανικό» τρόπο υπολογισμού, σε συσχετισμό και συνάρτηση (με τα άσχετα εισοδήματα) κατά λογική της το πάλαι ποτέ «σοβιετικής ισοπεδωτικής ηθικής», με τρόπο δηλαδή που παραβιάζει τα άρθρα 2 και 5 του εν ισχύϊ (ακόμη) Συντάγματος, ως θίγοντα βάναυσα την «αξία του ανθρώπου» και την «προσωπικότητά» του. 
Επειδή, όπως γίνεται αντιληπτό, το εν λόγω μέτρο, του τρόπου δηλαδή περικοπής της συντάξεως, αποτελεί αδικία και διάκριση σε βάρος των άγαμων ή διαζευγμένων θυγατέρων, καθώς εξαλείφει τις ελπίδες αξιοπρεπούς διαβίωσής τους και τις εξωθεί στην αφόρητη ένδεια. Επειδή το ζήτημα των άλλων πηγών εισοδημάτων, που θα κρίνει και το τελικό ποσό της σύνταξης, μόνο ως παγίδα–καρμανιόλα ισοδύναμη της τιμωρητικής ή εκδικητικής περικοπής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών:
Τί προτίθεστε να πράξετε με το ζήτημα του υπολογισμού, επί το ορθολογικότερον και δικαιότερον, των άλλων πηγών εισοδήματος, δεδομένου ότι είναι εξ ολοκλήρου λανθασμένος και άδικος; Θα επιμείνετε στην περικοπή ή και κατάργηση ακόμη συντάξεων, με βάση τα οικονομικά δεδομένα του 2011;
Σκέπτεται το Υπουργείο να επανεξετάσει το εν λόγω ζήτημα προκειμένου να αποκαταστήσει την αδικία που υφίστανται τιμωρητικά, αντισυνταγματικά και αυθαίρετα οι τόσο βάναυσα θιγόμενες περίπου 32.000 γυναίκες;

Αθήνα, 18 Απριλίου 2013

Ο Ερωτών     Βουλευτής                                                                                                              
                                                                                                                                         Βύρων Γ. Πολύδωρας 
                    ΝΔ – Β΄ Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου