Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ "ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΙΚΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πώς και γιατί «χάθηκε» και το ΙΚΑ από το Χολαργό, κε Ξύδη;

Στις 11 Φεβρουαρίου 2013 ο κος Ξύδης πανηγύριζε και πληροφορούσε ψευδώς τους κατοίκους της πόλης μας ότι πέτυχε εξάμηνη παράταση της κατάργησης των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Χολαργού. Μάλιστα, επέμενε ότι η διπλωματική και δημοσιοσχετίστικη στάση της Διοίκησής του θα οδηγούσε σίγουρα στην οριστική παραμονή του ΙΚΑ στο Δήμο μας, ενώ κατακεραύνωνε το Δημήτρη Νικολάου που ήταν υπέρμαχος μιας πολύ πιο σκληρής διαπραγματευτικής γραμμής έναντι της Κυβέρνησης και του αρμοδίου Υπουργού.

Οι Ενεργοί Δημότες ενημέρωσαν άμεσα τους πολίτες ότι καμία παράταση δεν έχει δοθεί, αλλά και ότι οι αβρότητες σε αυτήν την περίπτωση δεν θα φέρουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Τη νέα προσπάθεια παραπληροφόρησης από τον κο Ξύδη κατέπνιξε επίσημο έγγραφο του ΙΚΑ που ανέφερε ότι απλά θα καθυστερήσει ελάχιστα η μεταφορά των υπηρεσιών, λόγω εσωτερικών προβλημάτων οργάνωσης σχετικών με τη μετακόμιση.

Σήμερα, νέο επίσημο έγγραφο από τα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε τη Διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Χολαργού ότι η Υπηρεσία θα αναστείλει τη λειτουργία της και θα μεταφερθεί εκτός Δήμου στις 13 Μαΐου 2013.

Δυστυχώς, αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι καμία εξάμηνη παράταση δεν είχε δοθεί, από τη στιγμή που το ΙΚΑ θα φύγει ακριβώς με τη συμπλήρωση τριών μηνών, μετά τους πανηγυρισμούς και τις ψευδείς διαβεβαιώσεις του κου Ξύδη.

Παράλληλα, αποδείχθηκε ότι με χλιαρές παρακλητικές επιστολές, ικεσίες και φωτογραφήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό, δεν λύνονται τα προβλήματα μιας μεγαλούπολης που σφύζει από δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και εμφανίζει έντονη επαγγελματική, εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Στοιχεία που θα βλάψει ανεπανόρθωτα η αποτυχία της Διοίκησης του Δήμου να διασώσει τις συγκεκριμένες Διοικητικές Υπηρεσίες.

Είναι θλιβερή, αλλά αναπόφευκτη η διαπίστωση ότι μια Διοίκηση που προέρχεται από έναν πρώην Δήμο με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Χολαργού, δεν έχει ούτε τη γνώση, ούτε και τις ικανότητες, αλλά ούτε το στελεχιακό δυναμικό, ώστε να διαφυλάξει τους αγώνες και τα κεκτημένα πάρα πολλών ετών.

Μετά το ΚΕΠ της Πλατείας Δημοκρατίας, τα Πολυϊατρεία της Πλατείας Παπαφλέσσα, τα Δημοτικά Γυμναστήρια της οδού Κρέσνης, το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων του ενιαίου Δήμου, τις πολλές θέσεις εργασίας, την καθαριότητα, την πανίσχυρη κοινωνική πολιτική, τα χαμηλά τροφεία, τα συνεχή αναπτυξιακά έργα και τις εκατοντάδες εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου που απολάμβαναν κάποτε οι κάτοικοι του Χολαργού, πλέον χάθηκε και το ΙΚΑ που έφερε (έπειτα από 72 χρόνια ύπαρξης της Υπηρεσίας) στην περιοχή μας ο Δημήτρης Νικολάου και οι Ενεργοί Δημότες.

Διοίκηση, κλεισμένη σε αποστειρωμένα γραφεία με φιμέ τζάμια, δεν είναι Διοίκηση.

Εκ του Γραφείου Τύπου των Ενεργών Δημοτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου