Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ "ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΡΙΟ" ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ




Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος
Προσωπικά δέχτηκα δεκάδες καταγγελίες από συνδημότες μας για την απαράδεκτη παρέμβαση που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στον 1ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού.
Αν είναι δυνατόν; Ποιου φαεινή ιδέα ήταν αυτή η κατασκευή του συγκεκριμένου τερατουργήματος, ενός πραγματικού «κοτετσιού – περιστερώνα - κακόγουστης παράγκας», μέσα στο Δημαρχείο;
Μιλάμε για πραγματικό ανοσιούργημα. Αυτοί που αποφάσισαν να κτιστεί το Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού, με πρωτεργάτη τον πρώην Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Σκούρτη, ο οποίος μαζί με τους άξιους συνεργάτες του κ.κ. Ροκόφυλλο Ι. και Λεδάκη Ι., αλλά και με τον αείμνηστο Τάσο Αποστολόπουλο, Νίκο Ζαχάρο & Α. Γκοτσόπουλο, από την αντιπολίτευση που αποτελούσαν την Επιτροπή Ανεγέρσεως, αλλά και όλο το προ εικοσαετίας Δημοτικό Συμβούλιο, δούλεψαν με μεράκι και ιδιαίτερο πάθος για να κτιστεί το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο κατά κοινή ομολογία αποτελεί πραγματικό ανεκτίμητο στολίδι, όχι μόνον του Δήμου μας, αλλά και ολόκληρης της Αττικής.
Και ήλθαν κάποιοι, σαν σύγχρονοι «κατακτητές», οι οποίοι με τις συγκεκριμένες απαράδεκτες παρεμβάσεις τους αλλοιώνουν βάναυσα την αρχιτεκτονική εικόνα και αισθητική του εσωτερικού του Δημαρχιακού Μεγάρου με το πρόσχημα να «βολευτούν» κάποιοι αιρετοί, που δεν μπορούν να συνυπάρξουν με δεύτερο άτομο στο ίδιο γραφείο ή ακόμη και κάποιοι υπάλληλοι, οι οποίοι δήθεν δεν έχουν γραφείο να καθίσουν.



Σημειωτέον πως, ακόμη και οι πραγματικοί κατακτητές οι «απολίτιστοι» Γερμανοί, όταν εισέβαλαν στην Ελλάδα, σεβάστηκαν όλα τα Ελληνικά Μνημεία και δεν διανοήθηκαν να κάνουν την παραμικρή παρέμβαση.

Άραγε σήμερα γιατί «βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας;» Ειλικρινά διερωτώμαι ποιοι άραγε νομίζουν ότι είναι αυτοί οι οποίοι δεν σέβονται απολύτως τίποτε και δίνουν το χειρότερο παράδειγμα στη νέα γενιά;

Υπόψη πως, για τη συγκεκριμένη παρέμβαση δεν υπάρχει καμία απόφαση, ούτε του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε και της Οικονομικής Επιτροπής.

Προσωπικά προσκαλώ όλους τους Χολαργιώτες να περάσουν από τον 1ο όροφο του Δημαρχείου Χολαργού για να πάρουν μια γεύση αυτού «καρακιτσαριού» και είμαι σίγουρος πως και αυτοί θα βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα.

Παρακαλώ όμως ιδιαίτερα τον επί 20 χρόνια διατελέσαντα Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Σκούρτη, τον οποίο προσωπικά τον ενημέρωσα και τον συνόδευσα στο Δημαρχείο και παραλίγο να λιποθυμήσει από την εικόνα που αντίκρισε, να τοποθετηθεί δημόσια για το συγκεκριμένο θέμα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου