Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΩΣΤΑ ΤΙΓΚΑ, ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ!


«ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ, ΚΥΡΙΕ ΤΙΓΚΑ»

Από  Δημότη Παπάγου και επί 10-ετία και πλέον Μέλος της Δασοπροστασίας Υμηττού, σχετικά με ανακοίνωσή σας της 2-7-2013.

Κύριε Τίγκα,
Θεωρώ επιτακτική και επιβεβλημένη την ανάγκη να απαντήσω στην ανακοίνωσή σας:
Θα θέλαμε να θυμηθείτε τους λόγους της αποχώρησης των Εθελοντών, τους οποίους σας είχαμε εκθέσει σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες μας αλλά και με τον κο Χατζηεμμανουήλ κατά το παρελθόν. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη διάσπαση της ΔΑΠΑΧΟ από τη Δημοτική Αρχή, τόσο για τη χρονική στιγμή που πάρθηκε αυτή η απόφαση, όσο και για τους λόγους που την επέβαλαν.  Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί, χωρίς να αποκλείουμε και κάποιους άλλους που διαφαίνονται, αλλά δεν είναι του παρόντος. Η ΔΑΠΑΧΟ μέχρι και πέρυσι, και παρά τα όποια προβλήματα που υπήρχαν, αλλά και όσα της δημιούργησαν, με πρόθεση και σκοπό,  άτομα εντός ή εκτός Δασοπροστασίας, κατάφερε να λειτουργεί  ικανοποιητικά αλλά και αποτελεσματικά. Δεν καταλαβαίνουμε ποιος ήταν ο λόγος που σας επέβαλε  να εκδώσετε αυτή την ανακοίνωση τώρα, που να μας φωτογραφίζει  χωρίς βέβαια να μας κατονομάζει;
Επιτρέψτε μου να αναφερθώ στις ανακρίβειες που εμπεριέχονται σ΄ αυτήν.
Αρχίζουμε λοιπόν από το γεγονός ότι σε ένα συγκεκριμένο άτομο από εμάς, είπατε ότι πήγατε μόνο στην άσκηση της 23-ης Ιουνίου, ενώ στην ανακοίνωσή σας με την  οποία ενημερώνετε τους συνδημότες μας αναφέρετε ότι είσαστε παρών και στις 22-6. Γιατί αυτό;
Του είπατε μάλιστα ότι τα άτομα που είδατε στην εκπαίδευση στις 23-6 ήταν 45, σας ρώτησε λοιπόν αφού η άσκηση έγινε με την συνδρομή εθελοντών της Καισαριανής πώς ξέρατε ότι αυτοί που είδατε ήταν της ΔΑΠΑΧΟ, εδώ δεν γνωρίζατε καλά – καλά τα άτομα που ήταν στην άσκηση και ρωτούσατε εκείνον  να σας πει ποιός είναι ο κύριος Εξαρχόπουλος. Σας απάντησε λοιπόν ότι είναι από τα ιστορικότερα μέλη της Δασοπροστασίας του Υμηττού και μάλιστα με φιλικούς δεσμούς με πολλά μέλη της πρώην ΕΥΔΑΔΗΧ.
Για την ιστορία λοιπόν, είναι από την ομάδα της Καισαριανής που είχε διαγράψει τον Στογιάννη για τους λάθος χειρισμούς, που είχε κάνει σε θέματα Δασοπροστασίας.
Αν αναρωτιέστε, πώς και τον κάλεσε ο Στογιάννης για να κάνει εκπαίδευση στη ΔΑΠΑΧΟ, η απάντηση είναι η εξής: Γιατί, πολύ απλά ο επικεφαλής, που είναι δικής σας επιλογής, δεν έχει την απαραίτητη γνώση στα θέματα εκπαίδευσης  Δασοπροστασίας και χρειάστηκε να φέρει ομάδα άλλου Δήμου για να εκπαιδεύσει τους εθελοντές της διασπασμένης ΔΑΠΑΧΟ. Βέβαια υπάρχει και ένας άλλος λόγος στον οποίο δεν θα αναφερθώ τούτη τη χρονική στιγμή αλλά όταν έρθει η κατάλληλη ώρα.
Η μη επανένωση της ΔΑΠΑΧΟ, αν τελικά ισχύσει, καθώς και οι καταστροφικές συνέπειες που πιθανόν να προκύψουν απ΄ αυτή την απόφασή σας σε βάρος της Δασοπροστασίας του Υμηττού  θα βαραίνει προσωπικά εσάς και είμαστε σίγουροι ότι θα κληθείτε να λογοδοτήσετε τόσο στους Δημότες όσο και στη συνείδησή σας.
Είναι σε όλους γνωστό και μάλιστα  πολλές φορές επαινέθηκε η αξιοσύνη, η άρτια κατάρτιση, η καταλληλότητα, η αποτελεσματικότητα,  αλλά και το ήθος, η προθυμία, η αυτοθυσία, που χαρακτηρίζουν όλους ανεξαιρέτως τους εθελοντές της πρώην ΕΥΔΑΔΗΧ. Η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθ΄ ύλην και εξ αντικειμένου αρμόδια, έχει παραδεχτεί τα παραπάνω, και μας έχει επιβραβεύσει με επαινετικά σχόλια. Ήταν για όλους μας η Επίσημη Αναγνώριση.  Και είναι λυπηρό που στην ανακοίνωσή σας φωτογραφίζετε αυτούς τους ίδιους εθελοντές αλλά με τόσο διαφορετικά χρώματα.
Αφήστε λοιπόν ήσυχους και μην αναφερθείτε ξανά, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, στους εθελοντές, προς τους οποίους εσείς προσωπικά αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας δεν δείξατε τον πρέποντα σεβασμό και ξεκινήσατε να διαγράφετε εθελοντές, που έχουν δώσει το αίμα τους για τον Υμηττό  μας.
Υποστηρίζετε στην ανακοίνωσή σας  ότι ανατέθηκε, με πρωτοβουλία του Δημάρχου μας, η Δασοπροστασία σε ένα άτομο επιλεγμένο με αυστηρά κριτήρια και άκρως κατάλληλο. Άραγε ελέγξατε το βιογραφικό του και διαπιστώσατε την εμπειρία του και την αποτελεσματικότητά του στο τομέα αυτόν;  Ήταν τόσο βαρύγδουπο και σημαντικό ούτως ώστε να παραβλέψετε ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι καν κάτοικος του Δήμου μας (εκτός και αν υπάρχει οδός Λομβάρδου στον ενιαίο Δήμο μας κι εμείς το αγνοούμε). Αγνοήσατε επιδεικτικά και αναιτιολόγητα την πρόταση της ΔΑΠΑΧΟ,  που αφορούσε κάτοικο του Δήμου μας και μάλιστα Αντιστράτηγο της Π.Υ. ε.α. και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ  των εκπαιδευτών.
Θεωρούμε ότι ο κύριος Δήμαρχος παρασύρθηκε παραπληροφορούμενος. Κάτι που διαβλέπουμε να προσπαθεί να γίνει και με την ανακοίνωσή σας προς τους Δημότες.
Αυτές οι συμπεριφορές, οι αποφάσεις και οι πράξεις οδήγησαν τα έμπειρα στελέχη της ΔΑΠΑΧΟ με δέκα και δεκαπέντε χρόνια παρουσίας στη Δασοπροστασία του Υμηττού να αποχωρήσουν, πικραμένοι κι απογοητευμένοι.
Δεν είναι δυνατόν να μη στιγματίσουμε τη διγλωσσία σας, σχετικά με την πρότασή μας που αφορούσε στον Αντιστράτηγο ε.α. της Π.Υ., την οποία, όπως μας διαβεβαιώνατε, σας εύρισκε απόλυτα σύμφωνο και συνταυτιζόσαστε μαζί μας. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας έκαναν να αλλάξετε γνώμη;
Ποιά  κατά τη γνώμη σας θα έπρεπε να ήταν η αντίδρασή μας στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Μπελιτσάκος κλειδώνει απ΄ έξω το Πρότυπο Πυροφυλάκιο του Χολαργού κι έτσι αποκλείει την πρόσβαση σ΄αυτό της συγκέντρωσης των εθελοντών της ΔΑΠΑΧΟ;
Οι λόγοι που σας ώθησαν να προβείτε στην ανακοίνωσή σας και να προσπαθήσετε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα,  είναι εμφανείς: σε 10 μήνες έχουμε  εκλογές και θα πρέπει να έχετε έτοιμους τους «ενόχους» για οποιαδήποτε ζημιά ήθελε προκύψει από τις αποφάσεις σας, πράγμα, βεβαίως, που απευχόμαστε. Εμείς δεν θα γίνουμαι το άλλοθι κανενός.
Να είστε σίγουρος ότι οποιαδήποτε αναφορά, δική σας ή οποιουδήποτε άλλου αρμόδιου ή αναρμόδιου, στους πρώην εθελοντές της ΕΥΔΑΔΗΧ, που κατά τη γνώμη μας αμαυρώνει και προσπαθεί να υποβαθμίσει την μέχρι τώρα προσφορά τους, δεν θα μείνει αναπάντητη.
Οι πρώην εθελοντές της ΕΥΔΑΔΗΧ, αυτή τη στιγμή καταδεικνύουν  υπομονή, αλλά και αναμένουν την  άρση των άδικων, κατά την κρίση τους, αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων.
Ανησυχούμε, κύριε, πάρα πολύ για την τύχη του Υμηττού μας που, κατά την αιτιολογημένη γνώμη μας, έχετε εναποθέσει σε χέρια μη κατάλληλων ατόμων.
Δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά να ευχηθούμε πρώτα στον Υμηττό μας και μετά σε όλους «Καλό Καλοκαίρι».
Ευστράτιος Παλαιολόγος
Υπεύθυνος Ασφαλείας Ομίλου Επιχειρήσεων
Εθελοντής της Δασοπροστασίας
Μέλος της πρώην ΕΥΔΑΔΗΧ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου