Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ


Οι συνέπειες του «πάση θυσία παραμονή στο ευρώ»


ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ
Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!

του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Καθησυχάζει το λαό ψευδώς για μια ακόμη φορά ο Σαμαράς, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα το 2013! Την ώρα που τα δημοσιονομικά της χώρας βρίσκονται υπό πλήρη κατάρρευση και ενώ υπάρχει δέσμευση από την κυβέρνηση προς τους δανειστές ότι κάθε φορά που σημειώνεται απόκλιση από το πρόγραμμα λαμβάνονται νέα μέτρα, ο Σαμαράς εξαπατά τον κόσμο ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα!!!

Ο ίδιος, μαζί με τον Ι. Στουρνάρα δεν δήλωναν με στόμφο ότι "εάν κι εφόσον τηρήσουμε πιστά το πρόγραμμα και δεν υπάρξει απόκλιση δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα;". Μέχρι στιγμής, όχι μόνο απόκλιση υπάρχει αλλά ...χάος απροσμέτρητο. 

Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά χθες την μείωση του ΦΠΑ δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο από την προσωρινότητα ενός μέτρου (για λίγους μήνες) προκειμένου οι δανειστές της χώρας να έχουν ένα επιπλέον άλλοθι ότι η αποτυχία του προγράμματος οφείλεται αποκλειστικά στην ελληνική πλευρά! Οι τροϊκανοί δηλαδή θα μας πουν «ορίστε, σας κάναμε και το χατίρι να μειώσουμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, όμως ούτε τα έσοδα του κράτους αυξήσατε ούτε την φοροδιαφυγή πατάξατε, άρα ξαναγυρίζουμε στο 23%»!
Ο Σαμαράς συνεπώς, για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται σε δεινό ψεύτη. Όχι μόνο έχει συμφωνήσει αλλά έχει υπογράψει και με τα δύο χέρια ότι θα λάβει νέα μέτρα. Ο λόγος που δεν το κάνει τώρα και καταφεύγει σε νέα παραπλάνηση του κοσμάκη, είναι γιατί …τραβάει με το τσιγκέλι την κατάσταση μέχρι τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά και τη νέα αναμενόμενη νίκη της Μέρκελ, θα καταπλακώσουν τη χώρα πρωτοφανή μέτρα.
Ο Σαμαράς, πασχίζοντας να κρατήσει ενωμένη την κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση, με ακροβατισμούς και τεχνάσματα στο εσωτερικό του (βλέπε μείωση ΦΠΑ εστίασης)  και παράλληλη εξαπάτηση του λαού, έχει σκύψει στα τέσσερα, περιμένοντας τη Μέρκελ να φτάσει ανώδυνα στις γερμανικές εκλογές ώστε να συνεχίσει κι ο ίδιος να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της!  

Τα δεδομένα όμως για τη χώρα μας είναι πιο δυσμενή από ποτέ. Από τη μέρα που ο Γ. Παπανδρέου μάς έβαζε στο ΔΝΤ και στο μνημόνιο, η χώρα έχει ήδη κατρακυλήσει πολλές σκάλες παρακάτω.

Το φθινόπωρο η Ελλάδα που γνωρίζαμε, δεν θα υφίσταται πια. Τα άδεια ασφαλιστικά ταμεία θα επιδεινώσουν το οικονομικό έμφραγμα, θα προκαλέσουν κραχ με συνέπεια η κυβέρνηση να αδυνατεί να πληρώνει συντάξεις! Είτε θα δίνει έναντι  (συντάξεις με το σταγονόμετρο) είτε –για ένα διάστημα- θα σταματήσει να πληρώνει τις υψηλές συντάξεις χάριν των χαμηλοσυνταξιούχων. Θα δείξει και φιλολαϊκό πρόσωπο δηλαδή! Αφού θα εξοφλεί μόνο τους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι τους υψηλά αμειβόμενους, μπορεί να εισπράξει και τα συχαρίκια του κοσμάκη!

Τα άδεια ταμεία όμως, θα καταδείξουν αφενός το πρωτοφανές δράμα της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου τα επίχειρα της ηλίθιας στρατηγικής του «πάση θυσία στο ευρώ»!  Όταν ο πολύπαθος Έλληνας θα λαμβάνει μέρος της σύνταξής του ως έναντι, να δούμε τότε τι θα έχει ν’ απαντήσει ο κ. Σαμαράς για το ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμένει δεμένη στο άρμα του ευρώ.

Βέβαια, το διαγραφόμενο σκηνικό του προσεχούς φθινοπώρου θα έχει τη σκοπιμότητά του: «Αφού τα ταμεία της χώρας δεν μπορούν να πληρώσουν παρά μέρος των συντάξεων, προκειμένου να πληρωθούν όλοι, θα πρέπει να γίνει “κούρεμα” στις συντάξεις». Με αυτή την δικαιολογία-επιχείρημα θα μειωθούν περαιτέρω οι υψηλές συντάξεις όπως επίσης οι χαμηλές συντάξεις θα πλησιάσουν το «στόχο» της ενιαίας σύνταξης των 360 €! 

Η αναμενόμενη καταστροφή των ελληνικών νοικοκυριών θα επέλθει με τις κατασχέσεις στα σπίτια!  Τα «κόκκινα δάνεια» περιέρχονται πλέον στα χέρια των funds κάτι που σημαίνει ότι οι κατασχέσεις είναι προ των πυλών. Το φθινόπωρο …σκάνε οι μεγάλες βόμβες. Οι δανειστές μπήκαν στα σπίτια μας για να τ’ αρπάξουν και να πετάξουν έξω τους Έλληνες νοικοκύρηδες!

Για όλα όσα προβλέπεται να γίνουν, ο Α. Σαμαράς προφανώς έχει λάβει ως αντάλλαγμα από την Μέρκελ ότι θα παραμείνει στην πρωθυπουργική καρέκλα ακόμη και αν χρειαστεί να ξεκληριστεί οικονομικά η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Ακόμη και αποκαΐδια να απομείνουν στη χώρα, ο Σαμαράς θα παραμείνει ως ο Πρωθυπουργός της... Μέρκελ! Άλλωστε, τον θέλει και η Γερμανίδα καγκελάριος διότι ο Μεσσήνιος έχει καταφέρει να φέρει σε πέρας όλες τις δύσκολες αποστολές της: έχει επιβάλει τα εξοντωτικά μέτρα των 13,5 δις ευρώ χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, η αντίδραση του λαού είναι ανύπαρκτη και παρά τη σφαγή που έχει υποστεί, τα γκάλοπ βγάζουν ως καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Σαμαρά!

Τι άλλο λοιπόν να επιζητεί η Μέρκελ από την παραμονή του ίδιου πρωθυπουργού στην εξουσία ώστε το επόμενο φθινόπωρο να επιτύχει το τελικό νοκ-άουτ χτύπημα σε βάρος του λαού αλλά και να έχει κλείσει τις υποθέσεις SIEMENS-OTE χωρίς να έχει δώσει φράγκο αποζημίωση;
Η κόλαση για τον τόπο και τον λαό είναι μπροστά μας!

"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου