Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ"

 Απόλυτη δικαίωση του Συλλόγου μας, δείτε πώς στο Χαιδάρι πετύχανε αυτό ακριβώς που προτείναμε για τους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου μας.
Την απόλυτη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ όπως φαίνεται πέτυχε η δημοτική αρχή του Χαϊδαρίου, αφού καtόρθωσε και ενέτεξε 679 παιδιά που φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν, στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» αυξάνοντας κατά 100% το σύνολο των φιλοξενούμενων παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς. Παράλληλα για πρώτη φορά μέσω του ίδιου προγράμματος δημιουργήθηκε και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με απογευματινή λαιτουργία. Σημαντικό στοιχείο όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Προστασίας και Αλληλεγγύης, κυρία Ελευθερία Τοκατλίδη «η ένταξη στο πρόγραμμα τόσο μεγάλου αριθμού γονιών, είναι αποτέλεσμα μίας οργανωμένης προσπάθειας της Υπηρεσίας μας, που ξεκίνησε τον Ιούνιο με τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών και τη σωστή συμπλήρωση των αιτήσεων». Αυτή η συμπλήρωση των αιτήσεων, που επειδή σε πολλές περιπτώσεις έγινε με λάθος τρόπο, οδήγησε τελικά στο να μείνουν αδίκως 20.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα εκτός προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων και 450 ΑΜΕΑ.


Για το θέμα της ανισοκατανομής των θέσεων που εκγρίθηκαν και των παιδιών που επιλέχτηκαν έγινε αρκετή συζήτηση και στην ΚΕΔΕ. Τελικά όπως αποκαλύφθηκε αρκετοί ήταν οι δήμοι που δεν δήλωσαν όλες τις διαθέσιμες θέσεις τους, άρα δεν θα μπορούσαν να λάβουν μεγάλο μέρος των επιδοτήσεων, ενώ αρκετοί ήταν και οι δήμοι που δεν δημιούργησαν μηχανισμούς υποστήριξης με αποτέλεσμα πολλοί από τους γονείς που δικαιούνταν, να συμπληρώσουν λάθος τις αιτήσεις και να μείνουν εκτός προγράμματος.
Παρακάτω το σχετικό Δελτίο Τύπου
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                       Χαϊδάρι, 10/09/2013 ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ                                                                     ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ                                                                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αύξηση 100% της χρηματοδότησης των Παιδικών Σταθμών και ΔΩΡΕΑΝ απογευματινή απασχόληση των παιδιών από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Χαϊδαρίου
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι εγκρίθηκαν μέσα από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, 679 θέσεις παιδιών για τους Παιδικούς Σταθμούς αλλά και για τη λειτουργία για πρώτη χρονιά φέτος, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ηλικίας 5-12 ετών.
Μετά τον Δήμο Αθηναίων, είναι ο μεγαλύτερος αριθμός παιδιών, που καλύπτει το συγκεκριμένο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ στην Αττική. Αποτελεί δε, για τους Γονείς - Δημότες Χαϊδαρίου μεγάλη οικονομική ανάσα, αφού θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου το κόστος λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών.
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Προστασίας και Αλληλεγγύης, κυρία Ελευθερία Τοκατλίδη, αναφερόμενη στο πρόγραμμα τόνισε: «Είναι μία μεγάλη επιτυχία του Δήμου, η ένταξη στο πρόγραμμα τόσο μεγάλου αριθμού γονιών, αποτέλεσμα μίας οργανωμένης προσπάθειας της Υπηρεσίας μας, που ξεκίνησε τον Ιούνιο με τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών και τη σωστή συμπλήρωση των αιτήσεων. Από φέτος εκτός από τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, καταφέραμε να εντάξουμε και μία καινούργια δομή, για παιδιά Δημοτικού Σχολείου που θα καλύψει ανάγκες των οικογενειών για δημιουργική απασχόληση, αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των παιδιών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, παρά τις μεγάλες περικοπές στα κονδύλια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εμείς στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου συνεχίζουμε να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες των δημοτών μας, να δημιουργούμε καινούργιες αυτοχρηματοδοτούμενες δομές, δημιουργώντας ταυτόχρονα θέσεις απασχόλησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου