Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

   Μιά νέα σχολική χρονιά ξεκινά και φέτος με ελπίδες και όνειρα για τα παιδιά και τους γονείς.
 
   Μιά σχολική χρονιά που θα κληθούν και πάλι οι γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τής «δωρεάν»  παιδείας μας. Ιδίως για τις  ασθενέστερες οικονομικές τάξεις τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δραματικά, αν αναλογισθούμε τις μεγάλες περικοπές που έχουν υποστεί οι μισθοί τους, για να μη μιλήσουμε για τους ανέργους γονείς, όπου εκεί φτάνουμε  πλέον στα όρια της κοινωνικής εξαθλίωσης.
 
   Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά,  έρχεται η εξαγγελθείσα απεργία των εκπαιδευτικών μας,  στην αρχή μάλιστα της νέας σχολικής χρονιάς. Κατανοούμε απόλυτα και συμφωνούμε με τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών μας. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την αγωνία και την ταλαιπωρία των γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να υποστούν το κόστος αυτής της απεργίας. Ευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική και να βρεθεί η χρυσή τομή τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο κι από την πλευρά των εκπαιδευτικών μας.
 
   Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στην κατάσταση των σχολείων της Αγίας Παρασκευής και να σας πω ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Υπάρχουν πολλές ελλείψεις και παραλείψεις  που οφείλονται στην προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα της  σημερινής  δημοτικής αρχής. Θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερος συντονισμός από τους ιθύνοντες και η σημερινή δημοτική αρχή να διεκδικούσε περισσότερους πόρους για τα σχολεία μας (όπως έγκαιρη εξασφάλιση πετρελαίου θέρμανσης, συντήρηση σχολικών υποδομών, επισκευές καί συντήρηση των προαύλιων αθλητικών εγκαταστάσεων).
 
   Επίσης θα μπορούσε να γίνει με διακριτικό τρόπο η καταγραφή των ατόμων με οξύτατη οικονομική ένδεια στο χώρο του σχολείου και ενίσχυση των ατόμων αυτών από τις κοινωνικές δομές του δήμου μας (Κοινωνικό  Παντοπωλείο, Κοινωνικό Μαγειρείο κλπ.) με κάποια ευελιξία ως προς τα κοινωνικά κριτήρια.
   Θέλω τέλος να σας πληροφορήσω ότι στις άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής μας Παραταξης είναι, τόσο εγώ προσωπικά όσο και τα στελέχη μας, να επισκεφτούμε το προσεχές χρονικό διάστημα τους Διευθυντές των σχολείων, την Ένωση Γονέων και τους επιμέρους Συλλόγους Γονέων για να εξετάσουμε από κοντά τα προβλήματα των σχολείων και να συμβάλουμε στην επίλυσή τους.
  Η παιδεία είναι και πρέπει να είναι το βασικό μας μέλημα.
  
   Εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά.
    Όρεξη για μάθηση στα παιδιά και επιτυχείς επιδόσεις στα μαθήματά τους.
 
  Κουράγιο και δύναμη στους γονείς.
 
  Δύναμη και αντοχές στους εκπαιδευτικούς της Αγίας Παρασκευής,  που πραγματικά έχουν φτάσει στα όριά τους και πολλές φορές τα ξεπερνούν.
 
 
Βασίλης  Γιαννακόπουλος
πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου