Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!

«Κραυγή αγωνίας» από τους ομολογιούχους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σε επιστολή του ο Σύλλογος των Ελλήνων Ομολογιούχων, ζητά να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος τους, καθώς το PSI  επέφερε μία «σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς τον Α. Σαμαρά, τον Κ. Παπούλια, τον Α. Τσίπρα, τον Ε. Βενιζέλο, τον Γ. Στουρνάρα αλλά και το σύνολο των Ελλήνων βουλευτών.
Η επιστολή αναφέρει:
Μετά από προηγειθείσες επιστολές μας προς το πρόσωπό σας (και όχι μόνον), οι οποίες και παραμένουν αναπάντητες, επανερχόμεθα και απαιτούμε την προσοχή και τον σεβασμό σας προς τους χιλιάδες ληστεφθέντες ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ σε Ο.Ε.Δ. και τις κατεστραμένες οικογένειές τους.
Πλησιάζουν κοντά στα δύο χρόνια από την ημέρα που η Κυβέρνηση Παπαδήμου την οποία και εσείς στηρίξατε, προξένησε, με την εφαρμογή του PSI+, σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή επιλεκτικά σε χιλιάδες Έλληνες Πολίτες, Φυσικά Πρόσωπα, που είχαν τοποθετήσει τις ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ τους σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, με την ασφαλή εγγύηση του Ελληνικού Κράτους και μετά από παροτρύνσεις και από τα πλέον επίσημα χείλη αλλά και από επίσημες και επανειλλημένες προσκλήσεις του Υπουργείου Οικονομικών (Ο.Δ.ΔΗ.Χ) ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ -Φυσικά Πρόσωπα (Επισυνάπτεται ενδεικτικά μία για το «φρεσκάρισμα» της μνήμης σας).
Oι Έλληνες αυτοί Πολίτες, δεν ήσαν Τράπεζες, δεν ήσαν Ιδρύματα, δεν ήσαν επενδυτές. ΉΣΑΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ, νοικοκυραίοι, άνθρωποι της καθημερινότητας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, πολλοί συνταξιούχοι που εμπιστεύθηκαν το «εφάπαξ» των γηρατειών τους. Οι άνθρωποι αυτοί, μετά την ανήθικη πράξη της ληστείας από την ίδια τους την Πατρίδα, δεν μπορούν σήμερα να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις οικογενειακές και άλλες (πόσο μάλλον τις φορολογικές) υποχρεώσεις τους, πολλών η υγεία έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά και έχουν χαθεί ακόμα και ζωές.


Από την άλλη πλευρά, εσείς κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε ξεπεράσει τον έναν και πλέον χρόνο διακυβέρνησης της Χώρας μας και παρά τις πολλές προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις σας, δεν πράξατε ΤΙΠΟΤΑ για την αποκατάσταση των Πολιτών αυτών. Έχετε σιωπήσει και δεν ενδιαφερθήκατε ούτε επί στιγμής για την τύχη των ανθρώπων αυτών.
 Κύριε Πρωθυπουργέ,
ως υπεύθυνος Πρωθυπουργός αυτής της Χώρας, ομιλείτε όλον αυτόν τον καιρό για ανάπτυξη και Κράτος Δικαίου:
● Όταν αγνοείτε συστηματικά και δεν δείχνετε κανένα ενδιαφέρον, για τις χιλιάδες των Ελλήνων Πολιτών οι οποίοι, ενώ συνέβαλαν στην Εθνική Οικονομία της Χώρας, τοποθετώντας με ασφάλεια (τι ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ οποίος Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!) τις ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ τους σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, η Ελληνική Πολιτεία μέσα σε μια νύχτα, επιλεκτικά τους κατέκλεψε, δημεύοντας τις ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ τους με βίαιο και ανήθικο τρόπο και μάλιστα τους ενέπαιξε δίδοντάς τους κάποια ψίχουλα μέχρι το έτος 2042, μη υπολογίζοντας έτσι, ακόμη και τον παράγοντα άνθρωπο, καθόσον οι πλείστοι από τους Πολίτες αυτούς δεν θα βρίσκονται τότε στη ζωή. Το γεγονός αυτό δεν συμβαδίζει με τον Πολιτισμό και την Δημοκρατία της Χώρας μας και δεν έχει συμβεί ποτέ από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους (αλλά και διεθνώς).
● Όταν και εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, ότι ο σημερινός Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησής σας και τότε Υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, πριν από το PSI+ δήλωνε εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου (αλλά και σεπληθώρα συνεντεύξεών του) και σε όλους τους τόνους, ότι οι αποταμιευτές σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, «..δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και θα ικανοποιηθούν απολύτως». Με αυτά όπως και με πολλές άλλες ψευδολογίες ο κ. Βενιζέλος, ενέπαιξε τελικά όλους αυτούς τους Έλληνες Πολίτες και, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του, τους συμπεριέλαβε βιαίως στο PSΙ+, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.
● Όταν φροντίσατε, μετά από συμφωνία με τους τραπεζίτες, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ πολίτες αυτής της χώρας, να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες (αλλά και να έχουν φορολογικές απαλλαγές σε βάθος 30 ετών έναντι των ζημιών από το PSΙ+) και δεν κάνατε ούτε καν νύξη ώστε με την ανακεφαλαιοποίηση αυτών να αποκατασταθούν και οι Έλληνες αυτοί Πολίτες που κατέθεσαν τις ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ τους μέσω των τραπεζών σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου και τα χρήματα αυτά η Ελληνική Πολιτεία συνεχίζει να τα χρησιμοποιεί για τις σημερινές της ανάγκες.
● Όταν, όπως και εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, οι Έλληνες αυτοί Πολίτες που επιλεκτικά κατεστράφησαν, συγχρόνως έχουν υποστεί και όλες τις άλλες θυσίες που υπέστη ο υπόλοιπος Ελληνικός Λαός.
 ● Οταν θέλετε να αγνοείτε ότι οι εξαπατηθέντες και ληστεφθέντες από τους πολιτικούς της πατρίδας τους κινδυνεύουν να μπουν και στην φυλακή λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των φορολογικών (και άλλων προς ταταμεία) υποχρεώσεών τους. Αλήθεια, γιατί δεν μπορεί να δοθεί ΑΝΑΣΤΟΛΗ των υποχρεώσεων αυτών μέχρι του ύψους των ληστεφθεισών αποταμιεύσεών τους και μέχρι την τελική και ΑΠΟΛΥΤΗ ικάνοποίησή τους (οι τελευταίες λέξεις προέρχονται από το στόμα και το πνεύμα των πολυάριθμων δηλώσεων του Αντιπροέδρου σας κ. Βενιζέλου) με δεδομένα τα ποσά της ανακεφαλαιοποίησης και τις φορολογικές απαλλαγές πρός τις Τράπεζες αλλά και άλλα νομικά πρόσωπα??
 Κύριε Πρωθυπουργέ,
μετά τα παραπάνω αναφερόμενα, και εάν πραγματικά πιστεύετε στο Κράτος Δικαίου, οφείλετε να πράξετε το καθήκον σας, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να φροντίσετε για την επιστροφή των χρημάτων στους
Έλληνες αυτούς Πολίτες, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και να διορθωθεί η ανήθικη όσο και ληστρική πράξη που συνετελέσθη από την Ελληνική Πολιτεία.
Αλήθεια, είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι θα είναι ποτέ δυνατόν η πατρίδα μας να απευθυνθεί στο κοινό και στις «αγορές» (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) για νέο δανεισμό χωρίς να έχει αποκαταστήσει την απολεσθείσα τιμή της στο θέμα της ληστείας των πολιτών της; Αναμένουμε απάντησή και ζητάμε, για μία ακόμα φορά, συνάντηση μαζί σας.
Με εκτίμηση
Για την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΣΥ.Φ.Π.Ο.Ε.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου