Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΕΛΑΣ!

 γράφει ο Πρόεδρος της Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης
Το Δημόσιο Χρέος έφτασε στο ύψος ρεκόρ των 322 δις € (180% του ΑΕΠ), η πραγματική οικονομία βουλιάζει, όμως η Κυβέρνηση έχει θέσει σαν «μείζονα Εθνικό στόχο», όπως επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Τότε, θα έχουμε «την αμέριστη συμπαράσταση των εταίρων μας» (δηλώσεις Σόιμπλε). Ας δούμε όμως, πόσο «αληθινό» είναι αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα και πώς επιτυγχάνεται.
Από τη στιγμή που δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μίας επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής, η επίτευξή του θα γίνει:
α. με μείωση των κρατικών δαπανών, δηλαδή μείωση μισθών, συντάξεων, δημοσίων επενδύσεων και περαιτέρω περικοπές στην Υγεία, στην Παιδεία και στην Άμυνα.
β. με επιβολή νέων φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Όμως κι αν επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, συνθλίβοντας και εξαθλιώνοντας έτι περαιτέρω τους Έλληνες πολίτες, δεν θα είναι πραγματικό επειδή το Κράτος δεν πληρώνει τους ιδιώτες για τις υποχρεώσεις του (χρωστάει τουλάχιστον 8 δις€).
Επίσης, δεν έχουν υπολογιστεί οι τόκοι που πρέπει ετησίως να καταβάλλονται, κατά προτεραιότητα, στους δανειστές. Την τριετία 2010 – 2011 – 2012 πληρώσαμε περίπου 43 δις € τόκους στους εταίρους και «ευεργέτες» μας.
Οι δανειστές επιδιώκουν το πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί έτσι θα μειωθεί το πραγματικό Δημόσιο έλλειμμα, κάτι που θα αυξήσει τις πιθανότητες του γεγονότος, τόσο να πληρώνονται τα επόμενα χρόνια, όσο και του ότι δεν θα χρειαστεί να μας χαρίσουν ένα τμήμα των τόκων.
Αναζητούνται λοιπόν, έτι περαιτέρω θυσίες χωρίς νόημα από τον Ελληνικό λαό, μιας και η επίτευξη του πλεονάσματος χειροτερεύει την ήδη τραγική οικονομική κατάσταση της Χώρας, ενώ επωφελούνται μόνο οι δανειστές.
Ας μην περιμένουμε λύσεις από αυτούς που ποικιλοτρόπως διέλυσαν το Κράτος. Αυτοί, ιδιοτελείς και ανίκανοι, πειθαρχώντας στους εντολείς τους, μας οδηγούν στην ολοσχερή καταστροφή με πρόσχημα τη σωτηρία μας. Το μόνο που έχουν επιτύχει είναι πλεόνασμα απελπισίας στην Ελληνική κοινωνία. Η μόνη λύση είναι αυτή που η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» προτείνει, δηλαδή η προσωρινή στάση πληρωμών στους δανειστές (μορατόριουμ), ο επανακαθορισμός του Δημοσίου Χρέους μέσω Διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, η έξοδος από την Ευρωζώνη και η επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα. Οι ενέργειες αυτές μας απαλλάσσουν προσωρινά από την καταβολή των τόκων και δίνουν τη δυνατότητα στο Κράτος να τροφοδοτήσει ουσιαστικά την ανάπτυξη, διαθέτοντας πλέον το εργαλείο του νομίσματος.
Οι Έλληνες χρειάζονται ένα άλλο Όραμα να τους εμπνεύσει. Μιαν άλλη Πολιτική που θα είναι Ήθος, Παιδεία και Πολιτισμός. Μια πολιτική Ρωμαίικη και περήφανη, μια πολιτική απεξάρτησης από τους διεθνείς τοκογλύφους. Μια πολιτική που θα είναι προσφορά – διακονία των ανθρώπων, που θα τους εξασφαλίζει τόσο τις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, όσο και αυτές της υπαρξιακής τους πληρότητας.

Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» έχει ένα τέτοιο Όραμα!
Μη πιστεύετε πλέον τα ψέματά τους.
Ελάτε όλοι μαζί να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας!

Ο Πρόεδρος της Πολιτικής Παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου