Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΡΑΣΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ!

 Ο αναγνώστης μας με την επωνυμία "Tzoutzoukos" με αφορμή την ανάρτησή μας για το άνοιγμα δύο νέων cafe στον Χολαργό, έγραψε τα παρακάτω σχόλια τα οποία είναι σημαντικά και τα αναρτούμε αυτούσια: 
1.......και έτσι αυξάνεται ραγδαία το πολιτιστικό επίπεδο των Ελλήνων και όσων αλλοδαπών καταδέχονται να πληρώνουν για καφέδες ενώ η νεολαία ,οι μεσήλικες και οι ηλικιωμένοι θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν το καφεδάκι τους μέσα στη μπίχλα ,στο καυσαέριο και την ηχοχορύπανση της Μεσογείων ενώ νέα φλέρτ θα καταλήξουν σε γάμους και διαζύγια.
Τέλος, θα πρότεινα να κλείσουν όλα τα μαγαζιά στο εμπορικό κέντρο της Περικλέους μια και έχει μεταμορφωθεί σε "νεκροταφείο" και να γίνει ολόκληρο ένα καφεστιατόριο ενώ έτσι θα δημιουργηθούν νέοι θύλακες ανάπτυξης των νέων της περιοχής με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει κανείς για καφέ πουθενά αλλού αυξάνοντας έτσι το ακαθάριστο δημοτικό προϊόν (ΑΔΠ) .
Έτσι και αλλιώς τώρα πια λεφτά μόνο για καφέ μας μένουν και αυτά με δυσκολία οπότε το μέλλον της χώρας είναι τα καφενεία.
"Ελλάδα ,η χώρα των καφενείων" Δυστυχώς έτσι μας κατάντησαν αυτοί που " προσκυνάγαμε " σαράντα χρόνια για να μας βρουν δουλειά.
Ζήτω ο καφές.
Ζήτω η Ελλάς.
Ζήτω το νέο στέκι του Χολαργού.
Ζήτω το μαύρο μέλλον των νεοελλήνων.


Και έτσι,ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερααααααααα.
Καληνύχτα σας . 


2.Κάθε φορά που περνάω με το αυτοκίνητο από τον παράδρομο σκέφτομαι "δεν έχουν δουλειά να κάνουν τόσοι νέοι άνθρωποι ". Η επανάσταση του καναπέ έγινε επανάσταση της καφετέριας και σύντομα θα γίνει η επανάσταση στο δρόμο γιατί ούτε λεφτά για καφέδες δεν θα έχουν σε λίγο καιρό.
Σκέφτομαι επίσης πόσο ζώα είναι όλοι αυτοί που απολαμβάνουν το καφεδάκι τους ενώ εμείς οι μεγαλύτεροι (τουλάχιστον εγώ είμαι 47 ετών) , κοντεύουμε να αυτοκτονήσουμε από τα έξοδα.Μήπως φταίμε και λίγο εμείς ;Γενικά μιλάω γιατί ξέρω ανθρώπους των οποίων τα παιδιά ετοιμάζονται για εξωτερικό.Ενός Θείου μου η μία στη Γερμανία και ο άλλος στη Δανία και θα βγάζουν όσα θα παίρνω σύνταξη όλο το χρόνο ,κάθε μήνα.
Βέβαια τα μόρφωσαν για να τα στείλουν έξω και πούλησαν και δύο διαμερίσματα για να τα σπουδάσουν στο εξωτερικό και που σχεδόν μάλλον όχι τα πούλησαν αλλά τα ξεπούλησαν.Οι άλλοι γονείς τι διάολο κάνουν;Δεν βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους; Αν είναι ανάπτυξη για την οικονομία να ανοίγουν καφετέριες και ανάπτυξη για τον εγκέφαλο των νέων ανθρώπων να καφεδοπίνουν και να μπεκροπίνουν πολλοί ,τότε καταλαβαίνει κανείς ότι τα πτυχία όσων κυβερνούν τον τόπο αυτό δεν αξίζουν μία ,είναι σκατόχαρτα που τα πληρώνει κανείς ακριβά γιατί αυτό μου θυμίζει αλλά στο τέλος την ίδια δουλειά κάνουν ,όλοι το ποπό μας σκουπίζουμε με αυτά δηλαδή είτε είναι ακριβά είτε φθηνά.
Είναι απίστευτη η ακινησία του μυαλού τους η οποία προεκτείνεται γεωμετρικά,μαθηματικά και φιλοσοφικά στην ακινησία ενός ολόκληρου λαού διότι ενώ οι νέοι έπρεπε να ήταν (όχι να είναι) στους δρόμους καθημερινά ,είναι στις καφετέριες και λένε όλου του κόσμου τις αρλούμπες και τις ανοησίες.Ποιος θα κάνει ρε φίλε Μάκη επανάσταση και ποιος θα σηκωθεί από τους καναπέδες του ; Ο Λιακόπουλος ; Εδώ κοιμούνται όρθιοι όλοι τους και ο καφές τους μάρανε και δεν καταλαβαίνουν ότι με το να πίνουν και άλλους καφέδες τελικά κοιμούνται περισσότερο.
Υπάρχουν και πολλοί που βαράνε ωράριο.Τους έχω δει περνώντας,κάθε μέρα σχεδόν όλη μέρα.
Τι στο καλό συμβαίνει ; Πιστεύουν αυτά που λένε οι βλαχοπολιτικοί που ψηφίζουν και ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται αλλά ήρθε ήδη ;
Κανονικά θα έπρεπε αν πάνε σε ένα σπίτι στο Χολαργό ή στου Παπάγου για να κάνουν κατάσχεση, να μαζευτούν χιλιάδες κόσμου από κάτω και να ξεκινήσει αυτό που αποκαλούμε ως επανάσταση.
Τίποτα,ύπνος βαθύς , στα @@ τους όλα και όλοι και πίνουν και πίνουν και συνεχίζουν να πίνουν καφέδες πολυτελείας.Εσπρέσια και καπουτσίνια και σοκολατοκαπουτσίνια και με συνοδευτικά και με γεύσεις λες και είναι οι σύγχρονες καπότες που η πεοθηλάζουσα γκομενίτσα θα γεύεται φράουλα,μέντα,ροδάκινο,μπανάνα και ανανά.
Τι ξεφτίλα για ένα τέτοιο υπερήφανο Ελληνικό γένος να βλέπεις τέτοια κατάσταση όχι μόνο στο Χολαργό αλλά παντού,σε όλες τις περιοχές,ακόμα και στα Δυτικά προάστια που υποτίθεται είναι πιο υποβαθμισμένα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
Ντροπή ,θλίψη και κατάντια.Και δεν εννοώ να μην πίνουν τα παιδιά ένα καφέ και εγώ πίνω και όλοι μας αλλά αυτή την εικόνα της καθημερινής πλασματικής ζωής που αυτοί τα πίνουν και έχουν τους υπόλοιπους χεσμένους,δεν μπορώ να το χωνέψω μα τη Παναγία σου μιλάω. Όταν νέοι άνθρωποι λένε όλη μέρα σάχλες πίνοντας πολυτελείς καφέδες-ούτε καν ένα ελληνικό παραδοσιακό καφεδάκι- και δίπλα τους αυτοκτονεί κόσμος,χάνει σπίτια,περιουσίες,κλείνει μαγαζιά και πάει λέγοντας....
Μόνο Ντροπή !
Αυτή είναι και η απάντηση στα άρθρα σου αγαπητέ μου φίλε Μάκη και τα οποία είναι πετυχημένα πέρα για πέρα στο ερώτημα γιατί κάθεται ο κόσμος και ψηφίζει Σαμαρά ή Βενιζέλο ή Κουβέλη ή όποιον άλλο τέλος πάντων και δεν επαναστατεί. Να γιατί.Γιατί το "όπιο" του Ελληνικού λαού είναι οι αμέτρητες καφετέριες ενώ θα έπρεπε να είχαμε αμέτρητες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου