Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!

 ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΕΛΥΡΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΣΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ & ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ! 

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ "ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ"! ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ: ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ!
Στους δέκα μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους και κέντρα παραοικονομίας του κόσμου συγκαταλέγεται η Γερμανία, σύμφωνα με τον δείκτη παραοικονομίας που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης (Tax Justice Network).
Στη 41η θέση του πίνακα βρίσκεται η Κύπρος, αναφέρει η Deutsche Welle. Σύμφωνα με την έρευνα, η Γερμανία θεωρείται ένας από τους κορυφαίους φορολογικούς παραδείσους του κόσμου και ένα Ελντοράντο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πρωτοστατούν η Ελβετία και το Λουξεμβούργο

Στον «Πίνακα Σκιωδών Οικονομιών» πρωτοστατούν η Ελβετία, το Λουξεμβούργο και το Χονγκ Κονγκ και ακολουθούν στην 6η θέση οι ΗΠΑ και στην 8η η Γερμανία, αν και, σε ό,τι αφορά το λεγόμενο «δείκτη μυστικότητας» το Βερολίνο βρίσκεται μόλις στην 59η θέση. Στον πίνακα δεν αξιολογείται, όμως, μόνον η τήρηση του απορρήτου από τον χρηματοπιστωτικό τομέα ενός κράτους αλλά και το οικονομικό του εκτόπισμα σε παγκόσμια κλίμακα.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης, στη Γερμανία «ξεπλένονται» ετησίως μεταξύ 29 και 57 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά προέρχονται κυρίως από το οργανωμένο έγκλημα αλλά και από διεφθαρμένους πολιτικούς από χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Πρόκειται για χρήματα - σύμφωνα πάντα με το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης- που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη αυτών των χωρών.
Μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στη Βοστόνη, μεταξύ 33 αφρικανικών κρατών, διαπιστώνει ότι τη δεκαετία του ΄70 «εξαφανίστηκε» από τις χώρες αυτές περίπου 1 τρισ. δολάρια.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου