Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

SOS! ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ

Δυο Γερμανοί εμπειρογνώμονες στις μολυσματικές ασθένειες προειδοποίησαν την Παρασκευή, με άρθρο τους στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet, για την επανεμφάνιση της πολιομυελίτιδας στη Συρία, η οποία μπορεί να απειλήσει γειτονικές χώρες καθώς επίσης την Ευρώπη.

"Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε την εμφάνιση τουλάχιστον δέκα κρουσμάτων πολιομυελίτιδας στη Συρία, όπου η εμβολιαστική κάλυψη μειώθηκε σημαντικά στη διάρκεια του εμφυλίου", τόνισαν οι καθηγητές Μάρτιν Άιχνερ (Πανεπιστήμιο του Τούμπινγκεν) και ο Στεφάν Μπρόκμαν (περιφερειακή υπηρεσία υγείας του Ροϊτλίνγκεν).

Οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες ανησυχούν ότι με την έξοδο ενός μεγάλου αριθμού Σύρων προσφύγων προς τις γειτονικές χώρες και την Ευρώπη υπάρχει σήμερα κίνδυνος επανεμφάνισης του ιού σε περιοχές, στις οποίες έχει εξαλειφθεί η πολιομυελίτιδα εδώ και πολλές δεκάδες χρόνια.
Οι δυο εμπειρογνώμονες ανησυχούν κυρίως για τον αυξημένο κίνδυνο επανεμφάνισης της πολιομυελίτιδας στις περιοχές της Ευρώπης, όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι ανεπαρκής, όπως η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Ουκρανία και η Αυστρία.
Για τους δυο καθηγητές "ο εμβολιασμός μόνο των Σύρων προσφύγων, όπως έχει προτείνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, δεν αρκεί και πρέπει να ληφθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα".
newsbomb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου