Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ: "ΜΑ, ΞΕΡΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ; ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ ΣΕ ΟΛΑ"!

 ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΙΑ ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΞΕΡΟΥΝ; ΑΥΤΟΙ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ "ΝΑΙ" ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!
Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς απευθύνεται προς την τρόικα που έχει καταστρέψει την χώρα μας αυστριακή εφημερίδα, χώρας δηλαδή που έχει δώσει χρήματα στο δανεισμό μας, τονίζοντας ότι κάποιος επιτέλους πρέπει να τους ελέγξει, γιατί πέφτουν συνέχεια έξω σε όλα.
Το δημοσίευμα - ράπισμα για τους εκπροσώπους των δανειστών,είναι της Kleine Zeitung.
"Η Τρόικα καθορίζει τις τύχες των ανθρώπων, από την αξιολόγησή της εξαρτώνται ολόκληρες εθνικές οικονομίες, οι έλεγχοί της αποφασίζουν εάν θα συνεχιστούν ή θα διακοπούν τα δάνεια βοήθειας και η ίδια, πανίσχυρη, υπαγορεύει τους όρους λιτότητας και ελέγχει την εφαρμογή τους. Τώρα, όμως, οι ελεγκτές θα γίνουν ελεγχόμενοι, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να βάλει στο μικροσκόπιο το ρόλο της τρόικας, και στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχει και λόγος για αυτό: Γιατί εκεί η τρόικα, με τις εκτιμήσεις της, έπεσε τελείως έξω", γράφει η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα.
Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ότι "η τρόικα έκανε περισσότερη ζημιά παρά ωφέλησε, ρίχνοντας τις χώρες της κρίσης σε βαθύτερη ύφεση και υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη", όπως και σε αυτές του προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών, ότι σε σχέση με την τρόικα υπάρχει έλλειμμα διαφάνειας και αξιοπιστίας.
Είναι πραγματικά αμφίβολο, σχολιάζει η Kleine Zeitung , "αν αυτό το «τρίο» έχει γνώση των οικονομικών πραγμάτων", καθώς, όπως υπογραμμίζει, "στην περίπτωση της Ελλάδας, σχεδόν ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις του. Και δεν πρόκειται απλά για λεπτομέρειες", επισημαίνει, "αλλά για αποκλίσεις που ξεπερνούσαν το διπλάσιο και το τριπλάσιο, όπως για παράδειγμα, μετά το πρώτο πακέτο βοήθειας τον Μάιο του 2010, όταν προέβλεπαν ότι η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει το 2012 ανάπτυξη 3,2% και στην πραγματικότητα συρρικνώθηκε από τότε περισσότερο από 10%".


Το ίδιο λανθασμένες, συνεχίζει στον ίδιο επιθετικό τόνο η εφημερίδα, υπήρξαν οι διαγνώσεις της ως προς την ανεργία στην Ελλάδα, που φερόταν να είναι το 2012 στο 14,8% και στο μεταξύ βρίσκεται σχεδόν στο 28%, και μάλιστα με ανοδική τάση, ενώ αντίστοιχα άχρηστες υπήρξαν οι προβλέψεις της ως προς το δημόσιο χρέος, που το Μάρτιο του 2012 υπολόγιζε πως στο τέλος του 2013 θα είναι στο 164,2% του ΑΕΠ και στην πραγματικότητα θα βρεθεί στο 176%.
Στην ανταπόκριση δεν λείπει και η αναφορά στην παραδοχή του ΔΝΤ ότι υποτιμήθηκαν πολύ οι επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας με καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα, καθώς για να εφαρμόσει τους όρους που της είχαν επιβληθεί, αναγκάστηκε να κάνει νέες περικοπές, πέφτοντας με αυτόν τον τρόπο σε βαθύτερη ύφεση και κάνοντας έτσι ακόμη δυσκολότερη την υλοποίηση της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ο ανταποκριτής σημειώνει ότι "τον ερχόμενο χρόνο η Ελλάδα θέλει να εξοικονομήσει 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η τρόικα απαιτεί την εξοικονόμηση άλλων 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, απαίτηση που ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θεωρεί αδικαιολόγητη, εκτιμώντας ότι το δημοσιονομικό κενό είναι το πολύ 500 εκατομμύρια ευρώ".
Υπενθυμίζουμε ότι προ ολίγων ημερών η τρόικα δέχθηκε την πρώτη συμβολική επίθεση με...κέρματα στη χώρα μας, ενώ αναγκάστηκε να φύγει από την πίσω πόρτα για να αποφύγει τις θυμωμένες απολυμένες καθαρίστριες.
Τα δημοσιεύματα αυτά αλλά και οι δηλώσεις αξιωματουχων της ΕΕ εναντίον της τρόικα, δεν έρχονται τυχαία. Γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε απόγνωση και προσπαθούν να βρουν τωρα νέους τρόπους διαχείρησής του.
Μην ξεχνάμε ότι όλοι οι δανειστές που είναι κράτη της ΕΕ, θέλουν ένα μόνο πράγμα. Να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Γνωρίζουν ότι με το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε απέτυχαν παταγωδώς και δεν είμαστε σε θέση να παράξουμε για να αποπληρώσουμε το χρέος. Συνεπώς κινδυνεύουν πάλι να χάσουν τα χρήματά τους. Το πρόγραμμα αυτό ακολουθήθηκε με δική τους ευθύνη,πάνω στην βιασύνη τους να πάρουν πίσω ότι είχαν δώσει ακριβώς όπως κάνουν οι τοκογλύφοι.
Οδήγησαν όμως την χώρα στην εντατική, και προσπαθούν με ελιγμούς να φορτώσουν το κακό σε μια απρόσωπη τρόικα - που στην τελική δικές τους εντολές ακολούθησε, για να αποφύγουν το μίσος του ελληνικού λαού, και να μπορέσουν να ζητήσουν άλλα πράγματα, ως λύση στο αδιέξοδο που μας έβαλαν.
Αυτά τα άλλα πράγματα θα έχουν να κάνουν με τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Υπενθυμίζουμε το συνέδριο των σαράντα μεγάλων εταιρειών υδρογοναθράκων, που έγινε στην Αθήνα
Ηχηρά ονόματα της παγκόσμιας πετρελαϊκής βιομηχανίας, από τις αμερικανικές Chevron και Exxon Mobil μέχρι τη ρωσική Gazprom, την ιταλική ENI, και τη γερμανική EON, έδωσαν το παρόν.
Στο συνέδριο, δείγμα της σημασίας που αποδίδει η διεθνής πετρελαϊκή αγορά για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, έλαβαν μέρος 150 στελέχη από 40 μεγάλες εταιρείες που προέρχονταν από 120 χώρες.
Αυτός είναι ο λόγος της εξαθλίωσης της χώρας, και φτάνουμε πια στο σημείο "τήξης", πέρα από το οποίο τίποτα δεν γίνεται. Η τρόικα σαν θεατρικός ρόλος τελειώνει, και θα έρθουν άλλοι "ηθοποιοί" στη θέση της, όπως πολύ σοφά έλεγε ο αείμνηστος Σπύρος Καλογήρου σε γνωστό ελληνικό έργο "είναι πολλά τα λεφτά Άρη".
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου