Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ο ΞΥΔΗΣ ΠΕΡΙΧΑΡΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ: "ΑΠΕΡΡΙΦΘΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απορρίφθηκαν οι προσφυγές  κατά του
Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Παπάγου



Αγαπητοί συμπολίτες,

1.Σας γνωστοποιούμε ότι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (αρμόδιος ελεγκτής των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων), με πρόσφατη απόφαση του, απέρριψε ως απαράδεκτες και τις τέσσερις (4) προσφυγές κατοίκων Παπάγου (Βασ. Παλασσόπουλου κλπ δημοτών/κατοίκων, Γ. Κοντογιάννη, Χρόνη και Χάλαρη) κατά της υπ’ αριθ. 48/13-3-2014 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου, με την οποία εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία (20 υπέρ, 4 κατά, 5 “παρών” και 2 “λευκά”) το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Παπάγου.

2.    Όπως  είναι  φυσικό,  η  απόφαση   αυτή ικανοποίησε πλήρως όχι μόνο τη Δημοτική Αρχή αλλά και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου που υπερψήφισε το ΓΠΣ Παπάγου. Είμαστε, όμως, βέβαιοι ότι η απόφαση αυτή ικανοποίησε και τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων οι οποίοι συμφωνούν απόλυτα με το ΓΠΣ, γιατί αγαπούν την πόλη τους, σκέπτονται με ανιδιοτέλεια, έχουν περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθησίες  και επιθυμούν η πόλη τους να παραμείνει κηπούπολη για να απολαμβάνουν, αυτοί και τα παιδιά τους, μία καλή ποιότητα ζωής.

3.        Βέβαια, αυτή η απόφαση θα δυσαρέστησε ασφαλώς τους ελάχιστους κατοίκους οι οποίοι, παριστάνοντας ή αισθανόμενοι ότι είναι “ειδικοί” ή “παντογνώστες” ή “πολεοδόμοι”, προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής,  και “επιχειρηματολόγησαν” για να ακυρωθεί η απόφαση του ΔΣ. Σ’ αυτές μάλιστα τις ενέργειες τους, προσπάθησαν να παρασύρουν και άλλους κατοίκους, παραπληροφορώντας αυτούς,  παρερμηνεύοντας το περιεχόμενο του ΓΠΣ και διαδίδοντας ανυπόστατες και απίθανες πληροφορίες που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και την αλήθεια.  


4. Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας και επειδή συνεχίζεται η παραπληροφόρηση των κατοίκων (δυστυχώς οι προεκλογικές υποσχέσεις και εξαγγελίες συμβάλλουν σ’ αυτή), θεωρούμε σκόπιμο να επαναλάβουμε ότι με το ΓΠΣ, ρυθμίζονται, μεταξύ των άλλων, με τον καλύτερο και ευνοϊκότερο για την πόλη του Παπάγου τρόπο, τα ακόλουθα:

α.  διατηρείται η πόλη ως αμιγούς κατοικίας,

β. εντάσσονται στο σχέδιο πόλης οι πολυκατοικίες του ΑΟΟΑ,


γ. απαγορεύονται  αυστηρά τα καταστή-ματα και τα εργαστήρια χαμηλής όχλησης στην οδό Εθνικής Αμύνης, πλην αυτών που υπάρχουν στα κτίρια “Αλέξανδρος” και “Ολυμπιάδα”,


δ. μειώνεται  ελάχιστα  ο   Συντελεστής Δόμησης (ΣΔ) από 1,0 σε 0,9 και το ύψος των νέων οικοδομών από 14 σε 12μ, χωρίς αυτό να δυσχεραίνει το κτίσιμο τετραωρόφων κτιρίων

 ε. διατηρούν  το   δικαίωμα μελλοντικής δόμησης, όσοι το έχουν αποκτήσει ή θα το αποκτήσουν μέχρι την τελική έγκριση του Γ.Π.Σ.

 στ. δημιουργούνται  τρεις  βρεφονηπιακοί  σταθμοί και ένα ακόμα νηπιαγωγείο,

ζ.  περιορίζονται δραστικά  οι  όροι δόμησης στα οικοδομικά τετράγωνα που είναι χαρακτηρισμένα ως αγορές και υπάρχουν από τότε που δημιουργήθηκε η πόλη μας, ώστε αυτές να έχουν τοπικό χαρακτήρα,

 η. καταργείται  η   οχλούσα    χρήση αναψυκτηρίου στο ΟΤ 217 (Πίνδου και Αργυροκάστρου) και παρέχεται η δυνατότητα να κατασκευαστεί Αστυνομικό Τμήμα σε μικρό τμήμα αυτού του ΟΤ,

θ. δημιουργείται μικρός  οίκος ευγηρίας στο κληροδότημα Σκυριανού (Κυρηνείας 34),

ι. προβλέπεται η  δυνατότητα   δημιουργίας γραφείων και αίθουσας κατηχητικού στον εγγύς της Αγίας Σκέπης χώρο,

ια. προτείνεται   η   νομιμοποίηση    των υφισταμένων εγκαταστάσεων του Ομίλου Αντισφαίρισης Παπάγου,

ιβ. Καθορίζεται ότι  τα  καταστήματα  που διαθέτουν οικοδομική άδεια (και επομένως είναι νόμιμα) θα συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά την έγκριση του ΓΠΣ. Τα λοιπά καταστήματα που δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια (αυτά που σήμερα λειτουργούν με την ευθύνη/συνδρομή της Δημοτικής Αρχής και την ανοχή της Αστυνομίας και της Πολεοδομίας και μπορούν οποτεδήποτε να κλείσουν, μετά από οποιαδήποτε επώνυμη ή ανώνυμη καταγγελία) θα διατηρηθούν επί μία τουλάχιστον 10ετία και, στη συνεχεία, θα αποφασίσει το ΔΣ τι θα γίνουν. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ). ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΛΗ ΚΑΙ  ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ, ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ.

5. Ως προς το μικρό Οίκο Ευγηρίας (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων) που αναφέρουμε στην παραπάνω παράγραφο 3θ και τη μικρή αύξηση του Σ.Δ. που κατέστη αναγκαία, σας γνωρίζουμε ότι η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (υπ’ αριθ. 170/26-9-2013) ελήφθη ομόφωνα. Σ’ αυτό το χώρο, τον οποίον η αείμνηστη συμπολίτισσά μας Αγνή Σκυριανού τον άφησε με διαθήκη στο Δήμο μας, υπό την προϋπόθεση να γίνει οίκος ευγηρίας, προβλέπεται (μετά από μετατροπές κλπ) να φιλοξενούνται περί τους 20 – 25 μοναχικούς συμπολίτες μας, σε 10 – 12 συνολικά δωμάτια. Επομένως ούτε νεκροθάλαμοι θα υπάρχουν, ούτε κρεματόρια, ούτε νεκροφόρες όπως διαδίδουν μερικοί περίοικοι επειδή νομίζουν ότι θα χάσουν την ησυχία τους.

     Αγαπητοί συμπολίτες,

6. Ακράδαντη πεποίθησή μας είναι ότι, με το Γ.Π.Σ. που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, προστατεύεται η πόλη μας, διατηρεί το χαρακτήρα της (χωρίς οι ιδιοκτήτες να ζημιωθούν έστω και στο ελάχιστο) και εξασφαλίζεται ένα καλύτερο επίπεδο και μία καλύτερη ποιότητα ζωής, όχι μόνο για μας αλλά κυρίως για τα παιδιά μας και για τα παιδιά των παιδιών μας.


                                                           
                                       
         Με φιλικούς χαιρετισμούς


      Βασίλειος Ξύδης
       Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
        Υποναύαρχος Π.Ν. ε.α.


5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΉς ΤΗς ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟς ΕΧΕΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε καλή μεριά τα κηπευτικά που θα λάβεις από τους κατοίκους της κηπούπολης ως κατευόδιο, κατε-βόδιο κ. Κηπουρέ !! :) :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 16 χρόνια περίμενε να εγκρίνει νέο ΓΠΣ, 2+ υποψήφιοι δήμαρχοι τον υποστήριξαν και θα τους ψηφίσουμε..ώστε να φάνε όλη την πίεση....και εμείς...με τις διευκρίνησεις που μας έστειλε χειροκροτάμε το θίασο...είμαστε άξιοι της μοίρας μας...η μάλλον της ομηρίας μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή