Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλλη διάσταση στην προεκλογική ομιλία των 8Προτάσεων

Αυθεντικότητα και ποιότητα απόλαυσαν οι φίλοι των 8Προτάσεων στην κεντρική ομιλία του υποψήφιου Δήμαρχου κ. Χάρη Κουγιουμτζόπουλου που έγινε εχθές το βράδυ. Ισως ήταν μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει ποτέ στο δήμο μας, αφού ο κόσμος που συγκεντρώθηκε κατέλαβε όλο το μήκος της πρόσοψης του Δημαρχείου από την Ευριππίδου μέχρι τη Σύρου και όλο το χώρο του γκαζόν, ενώ έκλεισαν και τα δύο διαζώματα της Περικλέους. Υπολογίζεται ότι πάνω από 800 άτομα πήγαν για να ακούσουν τον Χάρη Κουγιουμτζόπουλο.
Και αυτή τη  φορά όμως κυριάρχησε η ποιότητα που επισκίασε την ποσότητα. Στην αρχή προβλήθηκε ένα εντυπωσιακό video με την συμμετοχή πάνω από 60 πολιτών ηλικίας από 5 μέχρι 85 χρονών, που ο ένας μετά τον άλλον προφέρανε όλες τις καινούργιες έννοιες – λέξεις που εισήγαγε στον πολιτικό διάλογο το πρόγραμμα των 8Προτάσεων.
Στην συνέχεια ένας κορυφαίος επικοινωνιολόγος ο Γιώργος Σαρηγιάνννης, φίλος του κ. Κουγιουμτζόπουλου μίλησε για τον επικεφαλής των 8Προτάσεων αναδεικνύοντας την αυθεντικότητα του, το δικό του στυλ που ξεφεύγει εντελώς από τη γνωστή πολιτική εικόνα και έκανε μια αναδρομή στην συγκρότηση των 8Προτάσεων και στην προσπάθεια των συνεργασιών, καταλήγοντας στο ότι σ’ αυτές τις εκλογές δεν παίζουμε με το σπίτι μας και την γειτονιά μας, δεν ψηφίζουμε τους φίλους και τους γνωστούς, αλλά έναν ικανό δήμαρχο με γνώσεις.

Ακολούθησε ο λόγος του επικεφαλής που πραγματικά για μια ακόμη φορά κατενθουσίασε τους παρευρισκόμενους αφού συνδύασε την τεχνογνωσία που φέρουν οι 8Προτάσεις, ανέλυσε το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο θα μπει ο δήμος μετά τις εκλογές και χρησιμοποίησε έντονα το χιούμορ. Για μια ακόμη φορά ο κ. Κουγιουμτζόπουλος έδειξε την αυθεντικότητά του αφού μίλησε εκτός κειμένου. Ο λόγος του κ. Κουγιουμτζόπουλου καθήλωσε στην κυριολεξία αφού δεν ακουγότανε το παραμικρό από τους παρευρισκόμενους σε όλη την διάρκεια της ομιλίας.
Κεντρικό μήνυμα του λόγου του κ. Κουγιουμτζόπουλου ήταν «στην απαισιοδοξία της γνώσης, αντιπαραθέτουμε, την αισιοδοξία της βούλησης». Ενα μήνυμα που ο επικεφαλής συνέδεσε με κάθε μία από τις 8Προτάσεις που περιέγραψε με εικόνες για το νέο δήμο που οραματίζεται.

Οι παρευρισκόμενοι όμως ενθουσιάστηκαν και στη συνέχεια αφού παρουσιάστηκε ένα πρωτοφανές σε ποιότητα ψηφοδέλτιο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι πολίτες του δήμου είδαν ψηφοδέλτιο να συγκροτείται σε άμεση σύνδεση με το πρόγραμμα. Κάθε ένας από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με το πλούσιο βιογραφικό του και τις γνώσεις του, συνδεότανε με μία από τις 8Προτάσεις  και τις τεχνικές απαιτήσεις της.

Και βέβαια συνεπής στο πρόγραμμά της, η παράταξη των 8Προτάσεων, έκλεισε την εκδήλωση με μια συναυλία από νέα παιδιά τοπικών συγκροτημάτων (αφού μιλάνε για τοπικό πολιτισμό), που ερμήνευσαν τραγούδια ροκ, της πολιτιστικής απελευθέρωσης και των κινημάτων έκφρασης του ‘60 και του ’70.

Για μια φορά ακόμη οι 8Προτάσεις, έδωσαν μια άλλη διάσταση στην ποιότητα της πολιτικής. Λόγος όπως πάντα συγκεκριμένος και σαφής προγραμματικά αλλά και με χιούμορ που δεν το έχουμε ξαναδεί σε προεκλογική ομιλία, σύνδεση υποψηφίων με το πρόγραμμα, εφαρμογή του προγραμματικού λόγου με τα τοπικά συγκροτήματα και κωδικοποίηση του λεξιλογίου και των προγραμματικών όρων σε video, και μια προσφώνηση που έφερε δάκρυα στα μάτια αρκετών παρευρισκομένων, αφού είχε πολύ έντονο το συναισθηματικό και ανθρώπινο στοιχείο από έναν τεχνοκράτη και ειδικό στο θέμα της επικοινωνίας που ουσιαστικά είπε ότι η αυθεντικότητα και ο αυθορμητισμός του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου αναιρούν τους όρους που δουλεύουν πολιτικά οι επικοινωνιολόγοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου