Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ ΦΑΙΗΣ!!!

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο στον Βαγγέλη Στεφανάκη για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό σε βάρος της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, στις 6 Απριλίου 2013, στη Νέα Μάκρη.
Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο καταδίκασε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τον 26χρονο δράστη του εγκλήματος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών στην αδελφή του θύματος και ερωμένη του κατηγορούμενου, Μαριαλένα Μπλάχα και ποινή 12 μηνών φυλάκισης στον φίλο του δράστη, Βικ Σαρέλ, για τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας.
Με την απόφασή του, το δικαστήριο διαφοροποιήθηκε από την εισαγγελική πρόταση μόνο ως προς τον Σαρέλ, στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Αντίθετα, για τη Μαριαλένα Μπλάχα, που φέρεται να μην είπε την αλήθεια για τον θάνατο της αδελφής της, προκειμένου, κατά το κατηγορητήριο, να καλύψει τον 26χρονο, οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, όπως είχε εισηγηθεί νωρίτερα η εισαγγελέας.
Το δικαστήριο έδωσε τριετή αναστολή στην έκτιση της ποινής των δύο συγκατηγορουμένων του Στεφανάκη και έτσι, η μεν Μπλάχα παραμένει ελεύθερη με την υποχρέωση εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ ο Σαρέλ χωρίς κανέναν όρο.
Νωρίτερα, στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας αναφέρθηκε στη σχέση του Στεφανάκη με τις δύο αδελφές, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για επιφανειακές σχέσεις αλληλεξαρτήσεων, ανταγωνισμού ανάμεσα στις δύο αδελφές, επιρροών και κολακείας που αισθανόταν ο κατηγορούμενος ως «αντικείμενο διένεξης» μεταξύ των δύο αδελφών, ο οποίος «είχε αγάπη μόνο για τον εαυτό του». Επίσης, η εισαγγελέας ζήτησε να μην δεχθεί το δικαστήριο ως μεταμέλεια τη «συγγνώμη» της κατηγορούμενης αδελφής του θύματος, τονίζοντας: «Δεν αρκεί η συγγνώμη της... Πρέπει να υπάρξουν πράξεις μεταμέλειας».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου