Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ! ΝΕΚΡΟΣ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΕΝΟΣ ΝΑΟΥ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ

Χτύπησαν τον Άγιο Σεραφείμ του Σάροφ και τον Άγιο Αλέξανδρο του Νέφσκι
το παρεκκλήσι του Αγ.Σεραφείμ του Σάρωφ μετά την επίθεσητο παρεκκλήσι του Αγ.Σεραφείμ του Σάρωφ μετά την επίθεση
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
To πυροβολικό του Κιέβου άνοιξε πυρ κατά της Ορθόδοξης εκκλησίας δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Μόσχας Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ που βρίσκεται στην Cherevkovke.Ολοκληρωτικά κατέστρεψαν το παρεκκλήσι και το παρακείμενο κτίριο της τραπεζαρίας.Σύμφωνα με τον μαχητή Cherevkovku οβίδες των 122 mm των D-30  έπληξαν το ναό.(Novoross.info).
wpid-1402978454560
O αρχιμανδρίτης Nikolaï Fomenko εφημέριος της ενορίας Άγ.Αλέξανδρος Νέφσκι του Slaviansk επιβεβαιώνει την πληροφορία.Το παρεκκλήσι ήταν νεόδμητο και η πρώτη λειτουργία έγινε το 2004.
wpid-1402978459637
O oυκρανικός στρατός στις 16 Ιουνίου βομβάρδισε και τον καθεδρικό του Αγ.Aλεξάνδρου του Nevsky στο Sloviansk αλλά και τις γύρω κατοικήμένες περιοχές.Η επίθεση προερχόταν από τα υψώματα Karachun, καταγγέλει ο εφημέριος του ναού π.Nikolaï Fomenko.
“Σίγουρα στόχευσαν το ναό.Δόξα τω Θεώ δεν έχουμε τραυματίες μόνο το καμπαναριό υπέστη ζημιές. Μέχρι και τα τζάμια έμειναν άθικτα.Μια οβίδα έσκασε…
Ο καθεδρικός της Ανάστασης όπου σκοτώθηκε ο φύλακαςΟ καθεδρικός της Ανάστασης όπου σκοτώθηκε ο φύλακας
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Σήμερα 19 Ιουνίου στο  Sloviansk το πυροβολικό του ουκρανικού στρατού  έπληξε με καταιγισμό από οβίδες τον ορθόδοξο Καθεδρικό της Ανάστασης.Υπάρχει ένας νεκρός.Ο πρωθιερέας Nikolaï Fomenko ως εκπρόσωπος του γραφείου  τύπου της επισκοπής του Slovyansk   ανακοίνωσε ότι ο βομβαρδισμός άρχισε τα ξημερώματα στις 6.00 και συνεχίστηκε ακατάπαυστα για μισή ώρα.Μια οβίδα πέρασε λίγα μόνο μέτρα από τον τρούλο μια άλλη εξερράγη κοντά στην εκκλησία ενώ μια τρίτη έπληξε τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου πλησίον μιας λίμνης.
Σύμφωνα με τον πρωθιερέα  καταστράφηκε  η νότια πλευρά  του ναού αν και το κτίσμα  δεν υπέστη μεγάλες ζημιές.Το χειρότερο είναι ότι σκοτώθηκε ο φύλακας του ναού καθώς άνοιγε την πόρτα.Δέχθηκε βλήματα στο κεφάλι και  τραυματίστηκε σοβαρά .Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε.Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε μόνο λίγα 24ωρα μετά την επίθεση στην εκκλησία του Αγ. Σεραφείμ του Σαρώφ στο Σλαβιάνσκ όπου καταστράφηκε ολοσχερώς το παρεκκλήσι και  το κτίσμα της τραπεζαρίας.(ΑΝΝΑ ΝΕWS 19.06.14)
ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας
ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας
To μπαράζ επιθέσεων κατά των ορθοδόξων τόπων λατρείας συμπίπτει με την παρέμβαση του  αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας SBU ο Valentyn Nalyvaychenko.Αυτός είχε στοχοποιήσει απροκάλυπτα με δηλώσεις του την ορθοδοξία.Όρισε το δίπολο Ορθοδοξία – Ευρασία ως τον άξονα του κακού.
“Οι πολιτοφύλακες αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας είναι δηλητηριασμένοι και εμποτισμένοι από την ευρασιατική και ορθόδοξη ιδεολογία.Η βάση της αντίστασης είναι ο ορθόδοξος φονταμενταλισμός και ο ευρασιατισμός.
Ανέθρεψαν μια ολόκληρη γενιά ρώσων στρατιωτικών με την πεποίθηση ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εξολοθρεύσει τους Ουκρανούς που έχουν μια διαφορετική οπτική κι έναν άλλο τρόπο ζωής από τον δικό τους φασιστικό ευρασιατικό προσαναντολισμό.Το επικίνδυνο είναι ότι υπάρχει ένα νέο κύμα φονταμενταλιστικής Ορθοδοξίας.Πρόκειται για μια επικίνδυνη ιδεολογία που χρησιμοποιήθηκε σε αυτόν τον υβριδικό πόλεμο.»
dimpenews, olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου