Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΕΕΜΜ ΜΕΓΚΑ: ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ

Τις ώρες που σε όλες τις πόλεις  της χώρας όργιαζε το υστερικό εθνικιστικό παραλήρημα των ερυθρόμαυρων φιλάθλων κι όχι μόνο, οι Έλληνες  της Δερόπολης, των Καμποχωρίων, της Χιμάρας και όλων των πόλεων ηρεμούσαν σιωπηροί στα σπίτια τους δυσανασχετώντας για την εξέλιξη των γεγονότων στο Βελιγράδι με αφορμή μια προγραμματισμένη ποδοσφαιρική συνάντηση.
Την ηρεμία τους όμως την χάλασαν οι εισβολές των αλβανικών εθνικιστικών ομάδων σε μερικά κεφαλοχώρια της Δερόπολης και των Αγίων Σαράντα. Κατά τα ξημερώματα της Τετάρτης εισέβαλαν στο κέντρο της Δερβιτσάνης περίπου 100 αυτοκίνητα προερχόμενα από την πόλη του Αργυροκάστρου και από το Λαζαράτι γεμάτα με νεαρούς σκεπασμένους με τις αλβανικές σημαίες να φωνάζουν απειλητικά συνθήματα κατά του Ελληνισμού «Θα σας κάψουμε!», «Θα σας διώξουμε!» κλπ. Εντωμεταξύ οι έξαλλη αυτή ομάδα είχε ξυλοκοπήσει τον Αριστοτέλη Διαμάντη, έναν κάτοικο του χωριού που εκείνη τη στιγμή πήγαινε να πάρει το γιο του από την τρίτη βάρδια σε ένα κοντινό εργοστάσιο.
Η ταραχή αυτή προκάλεσε την οργή των Ελλήνων της Δερβιτσάνης και μέσα σε λίγα λεπτά, αφού χτύπησαν οι καμπάνες του χωριού,βγήκαν στο κέντρο, έτοιμοι να έρθουν σε αντιπαράθεση με την εθισμένη ομάδα των αλβανών. Ευτυχώς που εκείνη τη στιγμή έφτασαν και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες υποχρέωσαν την ομάδα των προβοκατόρων να απομακρυνθεί από το χωριό.
Ομάδα εθισμένων φΙλάθλων πέρασε και από την πλατεία της Φοινίκης, φωνάζοντας τα ίδια απειλητικά συνθήματα, αλλά  απομακρύνθηκε πολύ γρήγορα αφού δεν ανταποκρίθηκε κανένας κάτοικος του χωριού στις προκλήσεις της.
Το Κόμμα των Ελλήνων θεωρεί αυτά τα περιστατικά επικίνδυνα για την τάξη και την ειρήνη στη χώρα και πιστεύει ότι είναι συνέπεια της συνεχόμενης  ανθελληνικής προπαγάνδας που κυριεύει εδώ και χρόνια τα αλβανικά ΜΜΕ, και που έχει γίνει επίσημο πρόγραμμα κοινοβουλευτικών και μη πολιτικών κομμάτων και που διεισδύει αφάνταστα στη συνείδηση της νέας γενιάς των Αλβανών η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» και μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια.
Στις εξελίξεις αυτές είναι απαραίτητο ο Ελληνισμός να συγκρατήσει την ψυχραιμία του και να τις αντιμετωπίσει αυτές  τις προκλήσεις πολιτισμένα και έξυπνα  για να μην πέσει στην παγίδα των σκοπιμοτήτων που σχεδιάζουν μαύρα σενάρια για τα Βαλκάνια.
Ταυτόχρονα, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του Ελληνισμού, όσο ποτέ άλλη φορά, θα πρέπει να δόσουν ειλικρινείς αφορμές και πλαίσια συσπείρωσης των Ελλήνων για την νομική αντιμετώπιση των διαχρονικών και καθημερινών προβλημάτων που μας απασχολούν. Επί 2,5 δεκαετίες τώρα τα θέματα πολιτικής εκπροσώπησης και συμμετοχής στην συγκυβέρνηση της χώρας, της εθνικής ταυτότητας, της παιδείας, του πολιτισμού, της περιουσίας και της ασφάλειας ,αιωρούνται στο κενό.
Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός είναι εντελώς απροστάτευτος και εκτίθεται συνεχώς αδύναμος μπροστά σε προκλήσεις που απειλούν το μέλλον του.Είναι καιρός να του σταθούμε δίπλα και να τον εμπνεύσουμε με την αλθινή αισιοδοξία για το μέλλον.Και αυτό επιτυγχάνεται ποντάροντας στη Συμμαχία των Ελλήνων και όχι στη συμμαχία κυκλωμάτων για πολιτικά και άλλα ιδιοτελή συμφέροντα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                             Άγιοι Σαράντα 15 Οκτωβρίου 2014
http://www.neb.gr/node/5128

2 σχόλια:

  1. ΘΕΛΟΥΝ ΓΑΜ@Σ&@ ΤΑ ΜΟΥΝΙ@ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΛΙΓΔΙΑΡΙΔΕΣ ΑLBANIA ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ''SIF SAROP RE ALBANI''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ''ΜΕΓΑΛΗ ΑLBNIA'' ΡΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ...ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥΤΣ@ ΘΑ ΦΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΣΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΟΛ@ ΤΡΥΠΙΔ@Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή