Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΙΔΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΣΟΙ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ "ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"

από τον ιατρό Κυπριανό Χριστοδουλίδη

"Ξυπνήστε ρε : Αυτό είναι το βίντεο που πρέπει να δουν ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες της εποχής και ανοίξτε τα μάτια σας, δείτε την αλήθεια που τα ΜΜΕ εξαπάτησης αποκρύπτουν" (*)

Αυτός είναι ο τίτλος και ο υπότιτλος του βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από την "Ένωση Ελλήνων Ερευνητών". Δεν θα υπήρχε ουδείς λόγος να διαφωνήσει κανείς με όσα μας έδειξε η ομάδα των ερευνητών. Μας ζητά να ανοίξουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας , για να δούμε την αλήθεια που μας κρύβουν τα μέσα της μαζικής εξαπάτησης.



Σύμφωνοι, αυτό κάναμε, αλλά αίφνης αντιληφθήκαμε κάτι που μας έκλεισε και τα μάτια και τα αυτιά. Ήταν εκεί γύρω στο 1: 26 :44΄, όταν είδαμε τη φωτογραφία του αποθανόντος αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και από κάτω διαβάσαμε ότι "τον έβγαλαν από τη μέση", επειδή είπε πράγματα, που δεν έπρεπε να πει, και βρέθηκε αντιμέτωπος με το Νόμο και την Τάξη της επελαύνουσας παγκοσμιοποίησης.

Η γνώμη μας είναι εντελώς διαφορετική. Και το γράφουμε αυτό διότι, ναι μεν συμφωνούμε με την κατακλείδα του οπτικοακουστικού δημοσιεύματος - είναι η ελευθερία - διαφωνούμε όμως ως προς την αλήθεια, που εξέφραζε το συγκεκριμένο πρόσωπο, κατ΄ επέκταση δε και η ομάδα των Ελλήνων Ερευνητών. Σημειώνουμε ότι αυτά που ακολουθούν, δεν έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ακόμη έναν προκλητό διχασμό - υπάρχουν άφθονοι - του κοινωνικού σώματος. Ο ρόλος και ο σκοπός της Εκκλησίας, αφού συμπεριελήφθη στην έρευνα της Ένωσης των Ερευνητών, δεν είναι να διασκορπίζει, αλλά να συνενώνει το εκκλησιαστικό σώμα.

Μετά από αυτά ρωτάμε του ερευνητές της ομάδας, αν έχουν διαβάσει και αν συμφωνούν με την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου με αριθμό 2819 - 7/7/2005 - όπου και προΐστατο ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ειδικότερα, θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν συμφωνούν με αυτό, το οποίο αποτελεί τον καταλύτη, ως προς την ενδεχόμενη από μερικούς απαξίωση των μεταμοσχεύσεων, παρράλληλα όμως καταλύει και την πίστη. Η Εγκύκλιος αυτή τερματίζεται με τον προτρεπτικό λόγο της Ιεράς Συνόδου προς τους δωρητές οργάνων επιλέγοντας : "Ας μη λησμονούμε ότι η λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας στηρίζεται σε μια μεταμόσχευση Θείου σώματος και σε μια μετάγγιση Θείου Αίματος εις
πάντας αρμούς, εις νεφρούς, εις καρδίαν".


Αν οι κύριοι της΄Ενωσης Ελλήνων Ερευνητών συμφωνούν με το ανωτέρωας μας δώσουν να καταλάβουμε πώς γίνεται ο μετουσιωθείς "άρτος και οίνος", να αποτελεί πλέον ad hoc "θείον σώμα και θείον αίμα εις πάντας αρμούς, εις νεφρούς, εις καρδίαν" και όχι απλά ένα φραστικό, έστω, στήριγμα (sic) ; Θέλω να πω, αφού έχουμε τις μεταμοσχεύσεις, σε τι μας χρειάζεται η θεία Ευχαριστία, γενικότερα η Εκκλησία, με όλα εκείνα ( : ιδεοληψίες, φαντασίες) τα οποία οι σύγχρονοι ψυχοθεολόγοι ενοχοποιούν ως αίτια νευρώσεων ή άλλων βαρύτερων διαταραχών του συναισθήματος ;

Υπάρχει όμως και κάτι σοβαρότερο. Εφόσον η δωρεά οργάνων και οι μεταμοσχεύσεις αποτελούν αδιαμφισβήτητο έργο πίστεως, δεν θα ήταν καθόλου απίθανο να βρεθούν πιστοί, που θα θελήσουν να γίνουν δωρητές όλων των οργάνων απροϋπόθετα, δηλαδή, χωρίς να έχει προηγηθεί εγκεφαλικός θάνατος. Η Διοικούσα την Εκκλησία Ιεραρχία τι θα έχει να πει επί του προκειμένου ; Θα κάνει δεκτό αυτό το, ας το ονομάσουμε, πνευματικό αίτημα ή δεν θα το κάνει ; Βεβαίως, το επιχείρημα "δεν επικροτεί η Εκκλησία την ευθανασία" θα ήταν αφελέστατο, αν μη υποκριτικότατο. Οι μεταμοσχεύσεις απαιτούν την αφαίρεση οργάνων από έμψυχο ασθενή.


(*)  http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_1970.html

2 σχόλια:

  1. Οι λογοκρίτες του Διαδικτύου

    Το αυτοδιαφημιζόμενο και ως "Το Πρώτο Ελεύθερο και Δημοκρατικό blog της Χώρας" ιστολόγιο "Ξυπνήστε ρε" αρνήθηκε να δημοσιεύσει την ανωτέρω ανάρτηση. Αρνήθηκε ακόμη και ένα σχόλιο. Κάτι πολλή σάπιο υπάρχει στο βασίλειο των ελεύθερων και δημοκρατικών ιστολογίων της χώρας. Ή μήπως κάνω λάθος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει όμως και μια λεπτομέρεια και δεν θέλω να κατηγορώ αδίκως κανένα. Ως προς το σχόλιο, που δεν δημοσιεύθηκε, είναι ενδεχόμενο οι συντάκτες του άρθρου "Το βίντεο που πρέπει να δουν όλοι οι Έλληνες" να έχουν αποκλείσει την κατάθεση σχολίων. Ότι, όμως, το ιστολόγιο Ξυπνήστε Ρε αρνήθηκε (λογόκρινε και απέρριψε) το άρθρο που τους έστειλα προς δημοσίευση και διαβάσατε εδώ, τι δικαιολογία μπορεί να δώσει κανείς, όταν μάλιστα διαβάζει στην προμετωπίδα "Το Πρώτο Ελεύθερο και Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας" ;

    Να σημειώσω, δεν είναι το μόνο που απέρριψε. Με έχει διαγράψει εδώ και αρκετό καιρό χωρίς να γνωρίζω τους - για μένα ευεξήγητους - λόγους. Ποτέ δεν αναφέρθηκα σ΄ αυτό, όχι όμως και τώρα, όπου πλέον "η ήρα ξεκαθάρισε από το στάρι". Πολύ βρώμικο παιγχνίδι μας παίζουν τα "ελεύθερα και δημοκρατικά μπλόγκ". Νά τό έχετε υπόψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή