Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΙΛΙΣΣΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ! ΔΕΙΤΕ...

ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ  -  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Τη Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, στις 9:30 π.μ., η ΔΑΠΑΧΟ στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών υποστήριξης της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, που αναλαμβάνει τα τελευταία 2 χρόνια, φιλοξένησε 180 μαθητές της 1ης  Γυμνασίου μαζί με τους καθηγητές τους από το Κολλέγιο Ψυχικού στην Αγία Ελεούσα, στις πηγές του Ιλισσού ποταμού.
Οι εθελοντές της ΔΑΠΑΧΟ μίλησαν στους μικρούς μαθητές για τη παράλληλη ιστορία του οικοσυστήματος του Υμηττού και του ανθρώπινου πολιτισμού στη περιοχή από την νεολιθική εποχή έως σήμερα, ενημέρωσαν για τον εθελοντισμό και την δασοπροστασία και τους ξενάγησαν στις νεολιθικές θέσεις και τα αρχαία θολωτά ορύγματα της περιοχής.
Στις 11:30 π.μ. η ξενάγηση συνεχίστηκε  στη θέση «Φραγκομονάστηρο» της περιοχής του μοναστηριού της Καισαριανής, στα ερείπια της παλαιοχριστιανικής  βασιλικής, η οποία χτίστηκε πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού μετά το αυτοκρατορικό διάταγμα του 529 μ.Χ. με το οποίο ο Ιουστινιανός απαγόρευσε οριστικά την λειτουργία των σχολών της Αθήνας.
Καθηγητές και μαθητές αναχώρησαν ενθουσιασμένοι στις 13:30 μ.μ. για το σχολείο τους ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους εθελοντές της ΔΑΠΑΧΟ (το Κολλέγιο μας επισκέφτηκε για πρώτη φορά το 2013) για την επόμενη σχολική χρονιά.
Στη συνέχεια οι εθελοντές της ΔΑΠΑΧΟ πήγαν για το παραδοσιακό ουζάκι στη Καλοπούλα πριν καταλήξουν στο πυροφυλάκιο στις 15:30 μ.μ.. Στην δράση αυτή πήραν μέρος 23 εθελοντές.




11 σχόλια:

  1. Παρλαπίπα,το ΄΄άθλημα΄΄ του ούζου & του τσίπουρου το κατέχεις καλά!Απο δασοπροστασία... μεταξεταστέος!!!Αύριο με τον κηδεμόνα σου, τον Μπελιτσάκο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΡΟΦΕΣΟΡΑΣ........ΠΑΡΛΑΣ ΠΙΠΑΣ. ΡΕ ΟΥΣΤ ΨΕΥΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάνες για την ακράτεια,για τον προφεσόρο πάρλα,μάρκας 'gerolino' για ηλικιωμένους υπερφίαλους αρχηγίσκους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πως λεγεται αυτος που φοβαται τις φωτιες? ΠυροΧέστης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελα,παρλαπίπα,μπουρδολόγε...1η Νοέμβρη έχει γιορτή τσικουδιάς,μπορείς να καταναλώσεις όσο θέλεις.Είναι δωρεάν.Μόνο κάνε μας την χάρη,να μην χεστείς απανω σου και μας χαλασεις την γιορτή.Αλήθεια,ο αναγραμματισμός του αρκούδας,είναι κουράδας?Σοφή η επιλογή σου,να έχεις τέτοιο παρατσούκλη,μεγάλε Κλοούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. min asxoliste me ton kolitiri eine san stravoximenos loukoumas ton ezisa apo konta to kalokairi 2013 ews ton xeimona 2014.o typos eine VLAMENOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ.ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΨΩΝΙΣΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι λέει ο ανθυποτίποτας? 23 εθελοντές πήραν μέρος?Ρε αρχιεπίσκοπε του ψεύδους,έξι(6)είσασταν όλοι και όλοι...θα μου πείς τώρα,με τόσο ούζο και τσίπουρο,πώς να μην τα ΄΄βλέπει΄΄τετραπλά!!!Ανθυποτίποτα,δεν παίζεσαι...με τίποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτουνού δωστου ακροατηριο να λεει παρλαπιπες κ παρτου τη ψυχη παλια στη καισαριανη του εδιναν σφαλιαρα για να σταματησει αλλιως ηταν ικανος να λεει πιπες μεχρι τα μεσάνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρέ λουκουμά,γιατί δεν πήγες στις πλημμύρες στο Ίλιον να διευθύνης την πυροσβεστική και να σώσεις τον κοσμάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΘΑ ΜΑς ΜΕΙΝΗς ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΦΑΦΛΑΤΑ ΣΤΟΚΟ&ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΝ ΤΟ ΠΙΟ 'ΓΕΡΟ ΠΟΤΗΡΙ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή