Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η MOODY'S ΒΛΕΠΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!! ΚΑΛΟ...ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΞΕΦΤΙΛΑ!

Μετά την πίεση των αγορών, την εκτόξευση των spreads και την κατρακύλα του Χρηματιστηρίου έρχεται, σαν κερασάκι στην… τούρτα, μια έκθεση της Moody’s που ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί την Αθήνα να μη βγει από το Μνημόνιο γιατί θα πάρει διπλό ρίσκο! Ουσιαστικά, ο διεθνής οίκος παίζει το ρόλο του μπαμπούλα: στην έκθεση ” Early Exit from Troika Programme Would Raise Funding and Reform Uncertainties” τονίζει ότι οτερματισμός του προγράμματος διάσωσης αφενός θα αυξήσει το ενδεχόμενο ρίσκου χρηματοδότησης της Ελλάδας και απουσία ελέγχου από τους δανειστές θα κάνουν την Αθήνα να… χαλαρώσει όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις!
Η Moody’s θεωρεί πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα είναι αυξημένες του χρόνου. Θεωρεί επίσης ότι αν η χώρα βγει από τον έλεγχο των δανειστών, ενδεχομένως θα επιβραδυνθεί η πρόοδος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αφού η Αθήνα δεν θα πρέπει να ανταποκριθεί στους αυστηρούς όρους που συνόδευαν όλα αυτά τα χρόνια το οικονομικό πρόγραμμα!
Και οι… προειδοποιήσεις συνεχίζονται! Σύμφωνα με την έκθεση της Moody’s, το γεγονός πως πριν από μια εβδομάδα η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν και πρόωρες εκλογές και μάλιστα στις αρχές του 2015!
Και αυτό γιατί, όπως τονίζεται, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να μαζέψει τους 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε δεν αποκλείεται να έχουμε εκλογές. Και αυτό, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, θα έκανε… λιγότερο προβλέψιμη την μελλοντική πολιτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου