Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΤΙΓΚΑΣ: Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ". ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Δελτίο Τύπου 39
                                                           17 Απριλίου 2015
Νόμος για την «Ανθρωπιστική Κρίση»
Κριτήρια και  Προϋποθέσεις για την Ένταξη 

          Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στα πλαίσια της συνεχούς πληροφόρησης των κατοίκων της πόλης μας σας ενημερώνει  ότι ...

δημοσιεύτηκε ΚΥΑ  (ΦΕΚ577/9-4-2015) που αφόρα στην υλοποίηση του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση. Οι παροχές, οι όροι χορήγησης, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια των δικαιούχων φαίνονται παρακάτω. Οι παροχές αυτές αφορούν σε:
Επανασύνδεση και παροχή ρεύματος  δωρεάν.
Επίδομα ενοικίου.
Επιδότηση σίτισης.
          Τα εισοδήματα των δικαιούχων των παροχών υπολογίζονται με έτος αναφοράς το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) και διαμορφώνονται ως εξής:            
Οικογενειακή κατάσταση
Ετήσιο Εισόδημα
Μεμονωμένο άτομο
2.400 ευρώ
Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 1 εξαρτώμενο μέλος
3.600 ευρώ
Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη
4.200 ευρώ
Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη
4.800 ευρώ
Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη
5.400 ευρώ
Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη
6.000 ευρώ

Δωρεάν Επανασύνδεση και παροχή ρεύματος.
         Επανασυνδέονται άμεσα όσοι είχαν αποσυνδεθεί από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών προς τους προμηθευτές του μέχρι 31 Ιανουαρίου 2015. Στους δικαιούχους παρέχεται δωρεάν αξία ηλεκτρικού ρεύματος που αντιστοιχεί σε ποσότητα κατανάλωσης, αναλογικά, μέχρι 1200KWh ανά τετράμηνο (300KWh μηνιαίως) για τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που θα εκδοθούν από την ένταξη του δικαιούχου στη ρύθμιση, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Προσοχή:Όσοι δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και θέλουν να ενταχθούν στην ρύθμιση, θα πρέπει να υποβάλουν συγχρόνως αίτηση ένταξης στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών.
Επίδομα ενοικίου
       Το επίδομα ενοικίου θα αφορά νέες μισθώσεις  ή ανανεώσεις υφιστάμενων μισθώσεων με νέους όρους, οι οποίες συνάπτονται μετά την έναρξη ισχύος του νόμου. Το επίδομα χορηγείται μηνιαίως, απευθείας στον εκμισθωτή του μισθίου ακινήτου, από την ημερομηνία σύναψης ή ανανέωσης της σύμβασης μίσθωσης. Αναλυτικά, το ύψος της παροχής έχει ως εξής:
Οικογενειακή κατάσταση
Παροχή
Μεμονωμένο άτομο
70  ευρώ
Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 1 εξαρτώμενο μέλος
100 ευρώ
Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη
130 ευρώ
Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη
160 ευρώ
Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη
190 ευρώ
Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη
220 ευρώ

Επιδότηση σίτισης   
       Η επιδότηση χορηγείται υπό τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας συμβατής σε καταστήματα εμπορίας τροφίμων. Θα πιστώνεται με το προβλεπόμενο ποσό από την 1η Απριλίου και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Το ύψος της παροχής θα είναι 70 ευρώ μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 30ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας και μέχρι του ποσού των 220 ευρώ.
Εξαιρέσεις
      Από τη δωρεάν επανασύνδεση  και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εξαιρούνται τα φυσικά πρόσωπα που σε περιπτώσεις φιλοξενίας υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση, όπως και όσοι φιλοξενούνται ή περιθάλπονται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που δεν θα δικαιούνται ούτε την επιδότηση σίτισης. Δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος  και επιδότηση σίτισης δεν θα δικαιούνται οι ωφελούμενοι του προγράμματος « Στέγαση και Επανένταξη » , καθώς και εκείνοι που δεν υπέβαλαν, ως όφειλαν, δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
Υποβολή αιτήσεων
       Οι αιτήσεις ξεκινούν από τις 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ έως και τις 20 ΜΑΪΟΥ και  θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ιδιωτικά ή μέσω ΚΕΠ. Κάθε αλλαγή που μεταβάλλει τους όρους και τις προϋποθέσεις λήψης των παροχών(θάνατος, καταγγελία μίσθωσης, μετοίκηση, μεταβολή οικονομικής κατάστασης) θα πρέπει να δηλώνεται άμεσα.



1 σχόλιο:

  1. Kύριε Τίγκα αυτή την στιγμή υπάρχουν στην Ελλάδα περισσότεροι από 4 εκατ. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ οι οποίοι σιτίζονται στα Δημόσια Ταμεία [ επιδόματα φτώχειας , ενοικίου , ταμείο ανεργίας , θέρμασης , δωρεάν υγεία κλπ ] ενώ οι Έλληνες φτύνουν αίμα για να τα βγάλουν πέρα . Η Φτώχεια , η πείνα και εξαθλίωση μας έχουν γονατίσει και μας λέτε και ρατσιστές την ώρα που οι λαθρο εγκληματίες έχουν κάνει αμέτρητα εγκλήματα χωρίς κανείς από εσάς να έχει το θάρρος να τα καταγγείλει . Κύριε Τίγκα είστε ανώτατος αξιωματικός του στρατού και έχω να σας πω τα εξείς σε εσάς και σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους εν ενεργεία και μη ....... Τώρα που η Πατρίδα μας χάνεται όλοι εσείς οι αξιωματικοί θα έπρεπε να είστε στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ και όχι να κοιτάτε πως θα βολευτείτε αδιαφορώντας προκλητικά για τα πάντα . ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή