Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

"Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΞΥΔΗ"!

"ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ"
 Το παρακάτω ρεπορτάζ είναι από το τεύχος της "Φωνής του Δημότη" που κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες: 


 O Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποοτολόπουλος πιστεύοντας ότι θίγεται από το άρθρο μας στο προηγούμενο τεύχος σχετικά με το οικόπεδο επί των οδών Αργυροκάστρου και Εθνικής Αμύνης που προοριζόταν να αγοραστεί από το Δήμο για να γίνει το 3ο Νηπιαγωγείο Παπάγου, μας απέστειλε μία επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε στη σελίδα 8. Βέβαια η επιστολή ήρθε σε μας αφού είχε δημοσιευτεί αντίστοιχη στο ιστολόγιο της τοπι­κής εφημερίδας Ανεξάρτητος Παρατηρητής! Δεν πειράζει, εμείς θα κάνουμε ότι είναι σωστό και επιβάλλει η συνείδηση μας και θα δημοσιεύ­σουμε την επιστολή του.
Αλλά δεν θα το κάνουμε χωρίς να τη σχολιά­σουμε! Πρώτα από όλα κ. Δήμαρχε, μάλλον δεν διαβάζετε προσεκτικά την εφημερίδα μας. Δεν γνωρίζεται ότι η κ. Άννα Πατινιώτη είναι η ιδιο­κτήτρια της εφημερίδας και ο Πέτρος Καραμα-νέας είναι υπεύθυνος για την ύλη σύμφωνα με τον νόμο; Μάλλον ο αμειβόμενος επιστολογρά­φος σας δεν τον γνώριζε και δεν σκέφτηκε ούτε να διαβάσει την ταυτότητα της εφημερίδα που αναφέρεται. Θα μου πείτε ότι εσείς υπογράφετε την επιστολή άρα εσείς θα έπρεπε να το γνωρί­ζετε και να είστε πιο προσεκτικός, δίκιο έχετε... Άρα έχουμε το πρώτο φάουλ από την επιστολή σας.
Δεύτερον, το άρθρο δεν είναι από ανώνυμο συντάκτη, είναι ρεπορτάζ της εφημερίδας σχετι­κά με το θέμα και μάλιστα πολύ ακριβές. Δεύτε­ρο φάουλ κ. Δήμαρχε!
Δεν νομίζω ότι είναι πρέπον να μας κάνετε εσείς και οποιοσδήποτε πολιτικός μάθημα δημοσιο­γραφίας και δεοντολογίας, αφήστε τα της δημο­σιογραφίας να τα γνωρίζουμε καλύτερα από εσάς και από τους συνεργάτες σας. Και θα έπρεπε να είστε εσείς πιο προσεκτικός με τα λεγόμενα σας. Τρίτο φάουλ... Κάνετε μία αναφορά σε έγγραφα και εκθέσεις τις οποίες γνωρίζαμε και εμείς αλλά δεν τα ανα­φέραμε γιατί δεν αλλάζουν την ουσία του θέμα­τος, ότι εσείς κ. Δήμαρχε είστε υπεύθυνος που δεν ενημερώσατε το Δημοτικό Συμβούλιο αφού γνωρίζατε ότι δεν είναι κατάλληλο το οικόπεδο από τις 1-8-2014, όπως λέτε στην επιστολή σας. Γιατί δεν το κάνατε αυτό; Γιατί έπρεπε να φτά­σουμε τέλη Μ αρτίου-αρχές Απριλίου (7-8 μήνες που είστε Δήμαρχος, δηλαδή) για να μάθουν οι δημοτικοί σύμβουλοι τι συμβαίνει; Επίσης δεν ξέρω αν είναι σωστό να υπονοείτε ανοιχτά τέτοια πράγματα για τον πρώην Δήμαρ­χο Βασίλη Ξύδη. Λέτε ότι οι δημοτικοί σύμβου­λοι δεν γνώριζαν τις εκθέσεις αυτές και άρα παρασύρθηκαν από το τότε Δήμαρχο. Αναφέρε­τε ότι ο εισηγητής θα έπρεπε να τις είχε αναφέ­ρει πριν την υπερψήφιση του. Γνωρίζετε κ. Δήμαρχε ποιος ήταν ο εισηγητής που τον κατη­γορείτε ότι δεν ανέφερε αυτά τα έγγραφα ή ότι τα υπέκρυψε επίτηδες; Γιατί δεν αναφέρετε το όνομα του κ. Δήμαρχε στην επιστολή σας; Θα σας πούμε εμείς αφού «δεν τον γνωρίζετε» τον εισηγητή. Ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξύδης κ. Αποστολόπουλε.

Αυτός στον οποίο απονείματε τον τίτλο του Επι­τίμου και θα τον κάνετε και προσωπογραφία κ. Δήμαρχε. Αυτόν που τον δέχεστε συνεχώς στο γραφείο σας κ. Δήμαρχε. Είναι αυτός που μιλά­ει συνεχώς για εσάς με τα καλύτερα λόγια που του οφείλετε μέρος της νίκης σας. Αυτόν κ. Δήμαρχε τον πετάτε σαν την τρίχα από το ζυμά­ρι και λέτε αυτός το έκανε, όχι εγώ... Αν μη τι άλλο θλιβερό...
Μας αναφέρετε ότι υπάρχουν πολλά αυθαίρετα τμήματα στο κατεδαφισθέν τώρα κτίσμα που βρι­σκόταν στο οικόπεδο και ήταν από τους λόγους που δεν το αγοράσατε γιατί ήταν ακατάλληλο. Το γνωρίζετε κ. Δήμαρχε ότι η ιδιοκτήτρια είχε νομι­μοποιήσει τα τμήματα αυτά με δικά της έξοδα μόλις το έμαθε προκειμένου να προχωρήσει η αγορά και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο δήμο; Τα λεφτά αυτής της γυναίκας ποιος θα της τα δώσει τώρα που εσείς αλλάξετε γνώμη; Και πάμε στο καλύτερο που για εμένα είναι ύμνος στην αχαριστία. Λέτε στην επιστολή σας κ. Δήμαρ­χε, ότι η εισήγηση της τριμελούς επιτροπής είναι παράνομη γιατί δεν προσκλήθηκε η υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Τσαρδακλή. Να θυμί­σουμε ότι τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής ήταν οι τότε Αντιδήμαρχοι κ. Φασουλή και κ. Ρετσινιά. Μας λέτε λοιπόν ότι η κ. Φασουλή που εκλέγεται 20 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση και έχει διατελέσει πολλά χρόνια Αντιδήμαρχος και ήταν η στενότερη και μακροβιότερη συνεργάτιδα του Δημάρχου, δεν προσκαλούσε επίτηδες την κ. Τσαρδακλή. Γιατί επίτηδες έπρεπε να γινόταν αφού δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι το έκανε αυτό η κ. Φασουλή από αμέλεια. Και αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι ήταν στενή συνεργάτης του Δημάρχου Ξύδη, άρα υπονοείτε ότι ήταν οργανωμένο όλο αυτό. Μπράβο κ. Δήμαρχε, υπονοείτε τέτοιου είδους πράγματα για μια γυναίκα που διεγράφη από το συνδυασμό Δασκαλόπουλου γιατί είπε δημοσίως ότι θα είναι μαζί σας για το καλό του Δήμου. Κύριε Δήμαρχε ελπίζω να έχετε αποδείξεις για αυτά που λέτε και υπονοείτε γιατί έχετε στεναχωρήσει και προσβάλει πολύ κόσμο.
Και κλείνω το σχολιασμό μου με τα δύο άσχετα που αναφέρετε στο τέλος της επιστολής σας. Μας λέτε ότι δεν είχε συσταθεί επιτροπή καταλληλότη­τας. Γιατί δεν τη συστήνατε εσείς τον Σεπτέμβριο; Γιατί δεν λέγατε στον Δήμαρχο Ξύδη να τη συστή­σει από τις 25 Μαίου που έχετε εκλεγεί, μέχρι το Σεπτέμβριο που αναλάβατε; Αφού ο Δήμαρχος Ξύδης σας ενημέρωνε για τα πάντα και συζητού­σατε τα πάντα μετά την εκλογή σας, γιατί δεν του το είπατε; Και πόσο μάλλον όταν είχατε στον συν­δυασμό σας και είναι στενή σας συνεργάτιδα η κ. Αρβανίτη-Φραγκή, που ήταν τότε Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και λογικά γνώριζε τι έπρεπε να γίνει.
Μετά μας λέτε για το ΓΠΣ Παπάγου και ότι θα έπρεπε να σταλεί έγγραφο στον Οργανισμό Ρυθμι­στικού Σχεδίου Αθήνας (και όχι Αθηνών που λαν­θασμένα αναφέρετε στην επιστολή σας) για την αλλαγή της τοποθεσίας του νηπιαγωγείου. Προ­φάσεις εν αμαρτίες λέω εγώ. Αυτό θα ήταν το πιο απλό πράγμα αν το θέλατε. Αλλά δεν θέλατε κ. Δήμαρχε αυτό το νηπιαγωγείο εκεί για δικούς σας λόγους.
Εν κατακλείδι αυτά που αναφέρετε στην επιστολή σας είναι της λογικής πετάω τη μπάλα στην εξέ­δρα. Δεν αναφέρετε τίποτα απί τους ουσίας. Δεν απαντάτε γιατί δεν φέρατε το θέμα της μη αγοράς στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί έπρεπε να μαθαί­νουν οι δημοτικοί Σύμβουλοι για το θέμα αυτό από μια εφημερίδα.
Μεγάλο θέμα βέβαια προκύπτει και για τον πρώην Δήμαρχο Ξύδη. Θα πρέπει να απαντήσει στις κατηγορίες του κ. Αποστολόπουλου. Όπως επίσης θα πρέπει να απαντήσουν οι κυρίες Φασουλή και Ρετσινιά και να πουν ότι ξέρουν για την υπόθεση, αφού ο Δήμαρχος τις εμπλέκει σε παράνομες πρά­ξεις.
Δυστυχώς ένα είναι σίγουρο για ένα καπρίτσιο ο Παπάγος έχασε ένα Νηπιαγωγείο και ένα περιου­σιακό στοιχείο. Και θα συνεχίζουν να πηγαίνουν τα παιδάκια στο νοικιασμένο νηπιαγωγείο της οδού Βυζαντίου όπου ο δήμος δίνει ένα μεγάλο ενοίκιο. Ευθύνη μεγάλη βέβαια έχουν και οι δημοτικοί σύμ­βουλοι της μειοψηφίας που οι περισσότεροι μας έπιασαν και μας είπαν μπράβο για το άρθρο και δεν ξέραμε τίποτα και συνέχισε αλλά στο δημοτικό συμβούλιο δεν το έφεραν προς συζήτηση. Είναι ικανοποιημένοι που ο δήμαρχος κάνει πράγματα πίσω από την πλάτη τους ζημιώνοντας το δήμο; Γιατί δεν μιλάνε; Γιατί δεν θέτουν τον δήμαρχο προ των ευθυνών του; Τον φοβούνται; Η νύχτα για τον δήμο μας είναι ακόμη μεγάλη...

Ακολουθεί η απάντηση του δημάρχου την οποία είχαμε δημοσιεύσει κι εμείς και μπορείτε να την ξαναδιαβασετε εδώ

3 σχόλια:

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΛΕΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤ ' ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ , ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ .....ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΑΚΟΙΝΗΤΟ?????ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξύδι κουραμπιέ,κάνει καλό στα νεύρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή