Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ! ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ!

Επιστολή-Χαστούκι στον Υπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά, στέλνει η Μαρία Δανάσκου με αφορμή τις προσβλητικές συμπεριφορές Ευρωπαίων τουριστών οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα και συμπεριφέρονται με ιταμό τρόπο προς τους Έλληνες και τη χώρα μας, με τον αρμόδιο υπουργό να κάνει την πάπια!  
Ιδού τι γράφει στον αδρανή υπουργό η Μαρία Δανάσκου:


Αθήνα, 29 Ιουλίου 2015
Προς
τον κύριο Αριστείδη Μπαλτά
Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
Ανδρ. Παπανδρέου 37
15180 Μαρούσι


Από
Μαρία Δανάσκου Κατσιμπίρη 44 / 15561 Χολαργός τηλ. 6936 790 469 mariachristind@yahoo.gr



Κύριε Υπουργέ,

Τις τελευταίες ημέρες, και με δεδομένη την κρίσιμη κατάσταση την οποία διέρχεται η πατρίδα μας, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο κυρίως, ειδήσεις οι οποίες αφορούν συμπεριφορές τουριστών προερχομένων από τις χώρες των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Βέλγων, Γερμανών, κ.λπ.).
Συγκεκριμένα αναφέρομαι σε τουρίστες οι οποίοι είτε αρνούνται να πληρώσουν «επειδή τους χρωστάμε», είτε μας προτρέπουν «να φυλάμε καλά τα αρχαία, επειδή τους ανήκουν και σκοπεύουν να τα αξιοποιήσουν».

Ενδεικτικά, παραθέτω σχετικούς συνδέσμους.
Φυσικά, δεν μπορεί κανείς να είναι σε θέση να γνωρίζει το ποιόν του κάθε τουρίστα που επισκέπτεται την χώρα μας.
Κύριε Υπουργέ, αντιλαμβάνομαι την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας όπως αντιλαμβάνομαι επίσης ότι τόσο εσείς όσο και οι συνάδελφοί σας στα έτερα Υπουργεία έχετε μπροστά σας ένα πολύ δύσκολο έργο. Πλην όμως, διερωτώμαι ποια είναι η αντίδραση την οποία θα έπρεπε ως Πολιτεία να έχουμε/έχετε απέναντι σε τέτοιες προκλητικές και συστηματικά επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές.
Αυτοί είναι οι τουρίστες που θα δώσουν πνοή και ανάσα στην πατρίδα μας; Αυτούς τους τουρίστες θέλουμε; Αυτούς τους τουρίστες προσελκύουμε τελικά; Περιμένουμε δηλαδή τον κάθε τυχάρπαστο που επιζητά δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας να έρθει στην πατρίδα μας και να αραδιάσει την όποια ανοησία προκειμένου να γίνει κι αυτός «θέμα στις ειδήσεις»; Διότι έχω την αίσθηση, κύριε Υπουργέ, ότι ο Βασιλιάς του Μαρόκο που πρόσφατα επισκέφθηκε την Ηλεία και κατέλυσε εκεί για τις διακοπές του, δεν θα είχε αντίστοιχη συμπεριφορά (εάν η πατρίδα μας «χρωστούσε» στην δική του). Άρα, είναι όλα θέμα παιδείας, την οποία οι συγκεκριμένοι τουρίστες οι οποίοι προέρχονται από τις χώρες των «εταίρων μας» προφανώς δεν διαθέτουν.
Προβλέπεται κάτι για όλες αυτές τις συμπεριφορές που ισοπεδώνουν και συνθλίβουν στην κυριολεξία την αξιοπρέπεια γενικώς των Ελλήνων και ειδικότερα των εργαζομένων στους χώρους πολιτισμού; Η κουλτούρα μας, μας επιβάλει να ανεχόμαστε την όποια προσβολή;
Ή μήπως τελικώς, κύριε Υπουργέ, όντως όλη η Ελλάδα «τους ανήκει» οπότε και αυτοί έχουν δίκιο και εμείς πρέπει να το πάρουμε απόφαση και να μην αντιδρούμε;

Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για τον χρόνο σας και την κατανόησή σας.



Με ιδιαίτερη τιμή, Μαρία Δανάσκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου