Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ! Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΥΝΕΠΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!!

Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και επομένως η επισημοποίηση της κυβερνητικής μειοψηφίας θα είναι γεγονός τις επόμενες ημέρες. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνεπής προς το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αποφασίζει να χαράξει τη δική του πορεία, μαζί με όλη την αριστερή πλατφόρμα. Αυτός που έκανε κωλοτούμπα και πήγε το κόμμα κάτω από τα μνημόνια και τον ραγιαδισμό είναι ο Τσίπρας....

Το ρεπορτάζ από το koolnews.gr
Δεν θέλησε να πάρει θέση για την συνέντευξη Τσίπρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ για το plan b τόνισε ότι μέσω Βαρουφάκη το καταστημένο βρήκε ευκαιρία να το ποινικοποιήσει.
«Δεν έχω ακούσει την συνέντευξη του κ. Τσίπρα είχα άλλη δουλειά και επομένως δεν θέλω να προβώ σε κανέναν σχολιασμό χωρίς να έχω πλήρη γνώση του περιεχομένου της συνέντευξης. Επομένως να μιλήσουμε ίσως για το δημοψήφισμα αλλά ανεξάρτητα από την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα την οποία δεν την έχω ακούσει και δεν μπορώ να πω κάτι επομένως το οποίο να είναι τεκμηριωμένο επ’ αυτής. Το πρωί είχα άλλη δουλειά, αποσπασματικά άκουσα κάποια πράγματα, και μου είπανε, αλλά θέλω να την ακούσω ολόκληρη για να έχω μια πλήρη εικόνα και επομένως να την σχολιάσω με τον πιο υπεύθυνο τρόπο», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”,  όταν κλήθηκε να σχολιάσει την σημερινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Λαφαζάνης, ερωτηθείς  αν πιστεύει ότι δεν ερμηνεύτηκε σωστά από την κυβέρνηση το Όχι του δημοψηφίσματος απάντησε:  Βεβαίως, το Όχι του δημοψηφίσματος ήταν ένα περήφανο, ένα στεντόρειο Όχι κατά ενός μνημονίου. Κατά της λιτότητας και της λεηλασίας της οικονομίας και του ελληνικού λάου. Αυτό το Όχι το οποίο διατράνωσε ο ελληνικός λαός κάτω από φοβερά αντίξοες συνθήκες, αυτό το Όχι λοιπόν μεταφράστηκε στη συνέχεια σε μια συνθηκολόγηση από την μεριά της κυβέρνησης, σε μια υπογραφή μιας νέας συμφωνίας στην πραγματικότητα ενός τρίτου μνημονίου. Αυτό το θεωρώ απολύτως απαράδεκτο, ασύμβατο με τη λαϊκή εντολή η οποία ήταν σαφέστατη όπως ήταν σαφέστατη και το Γενάρη και ήταν μια αντιμνημονιακή λαϊκή εντολή. Να προχωρήσει η χώρα μας σε μια νέα προοδευτική πορεία χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς κηδεμονίες και χωρίς κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας».
Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι «ασφαλώς και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια θέση η οποία έλεγε με σαφήνεια ότι η επιλογή είναι το ευρώ αλλά δεν δεχόμαστε την άποψη της πάση θυσία παραμονής στο ευρώ. Δηλαδή δεν δεχόμαστε μια άποψη που λέει πάνω από όλα το ευρώ και ας καταστραφεί η χώρα, ας λεηλατηθεί ο τόπος ας εξουθενωθεί ο ελληνικός λαός. Αυτή η άποψη είναι καταστροφική για τη χώρα, δεν την είχε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επομένως είχαμε τη άποψη εφόσον είναι αναγκαίο και αν κρινόταν επιβεβλημένο προκειμένου να αποφευχθεί μια μνημονιακή καταστροφή της χώρας, ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο οδηγεί τον τόπο σε πλήρες αδιέξοδο προκειμένου να αποφευχθεί αυτό –λέω αν κρινόταν επιβεβλημένο –και η έξοδος από το ευρώ θα ήταν μια πολύ θεμιτή λύση, εναλλακτική λύση».
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με τον τέως υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, υπογράμμισε ότι «εγώ δεν ξέρω κανένα σχέδιο Βαρουφάκη, δεν είχα υπόψη μου ποτέ κανένα σχέδιο Βαρουφάκη για το οτιδήποτε.  Βεβαίως αυτό που γνώριζα ήταν η διαπραγμάτευση η οποία γινόταν αυτούς τους έξι μήνες, διαπραγμάτευση για την συμφωνία η οποία ήταν εντελώς ατυχής. Ήταν μια διαπραγμάτευση γεμάτη κωλυσιεργίες, γεμάτη αντιφάσεις, παλινωδίες πράγματα τα οποία είχα επισημάνει σε όλη αυτή την εξάμηνη περίοδο.
Απαντώντας για το αν θεωρεί πως η διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε ο κ. Βαρουφάκης ήταν σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι:  «βεβαίως σε γενικές γραμμές  νομίζω ότι ήταν  σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Δεν νομίζω ότι ο κ. Βαρουφάκης έκανε πράγματα τα οποία ήταν εντελώς έξω από τα πλαίσια τα οποία είχε συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό και την διαπραγματευτική ομάδα.
Θα ήθελα να τονίσω όμως ότι θεωρώ απαράδεκτο το μνημονιακό κατεστημένο να βρίσκει αφορμή τον Βαρουφάκη προκειμένου να ποινικοποιήσει το plan B . Το θεωρώ απαράδεκτό αυτό γιατί εκεί πάμε από ότι βλέπω, να ποινικοποιηθεί κάθε σκέψη και κάθε σχέδιο εναλλακτικό για έξοδο από την ευρωζώνη.
Το θεωρώ ότι είναι ρατσιστικό, είναι μια καινούργια προσπάθεια λιντσαρίσματος όσων πρεσβεύουν μια διαφορετική άποψη. Είναι μια προσπάθεια ποινικοποίησης απόψεων και δια του ποινικού νόμου να οριοθετηθεί η πολιτική ζωή και η δημόσια συζήτηση εντός ορισμένων πλαισίων. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο, είναι εκτροπή και εμείς θα αντιδράσουμε σε αυτό με όλες μας τις δυνάμεις».
Αναφερόμενος, στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «βεβαίως είναι κρίσιμή η συνεδρίαση και δεν ξέρω τι θα αποφασίσει η ΚΕ και σε ποια κατεύθυνση θα πάμε. Αυτό που θέλω να πω  είναι ότι το κόμμα μας είναι δεσμευμένο με το πρόγραμμά του, είναι δεσμευμένο με δύο λαϊκές εντολές  να ακολουθήσει μια αντιμνημονιακή πορεία, να καταργήσει τα μνημόνια και φυσικά δεν χωράει συζήτηση, δεν μπορεί και δεν έχει δικαίωμα να φέρει ένα τρίτο μνημόνιο προς ψήφιση.
Σε αυτή την κατεύθυνση νομίζω πρέπει να κινηθεί  ολόκληρο το κόμμα. Αυτή την κατεύθυνση καταστατικά και δημοκρατικά οφείλουμε να υπηρετήσουμε και αυτή την κατεύθυνση πρέπει να υποστηρίξουν όλα τα συλλογικά όργανα του κόμματος είτε ΚΕ είναι αυτή είτε διαρκές συνέδριο. Αυτή είναι η καταστατική μας δημοκρατική μας δέσμευση τόσο απέναντι στις αρχές που έχουμε συνομολογήσει όσο και απέναντι στον λαό ενώπιων του οποίου εμφανιστήκαμε με ένα πολύ σαφές και συγκεκριμένο πρόγραμμα  και βεβαίως απέναντι σε μια δέσμευση που έχουμε στο 62% του ελληνικού λαού που ψήφισε ένα μεγάλο Όχι στα μνημόνια».
Παράλληλα, σε ερώτηση που του έγινε για το ποιοι θα είναι οι δικοί του χειρισμοί στην περίπτωση που φτάσουν τα πράγματα στα άκρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε ότι «αυτό που είναι σαφές είναι ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να πάει σε συμφωνία για νέο μνημόνιο. Αυτή η συμφωνία και το νέο μνημόνιο θα είναι άκρως βλαπτική για τον τόπο. Μπορεί να δώσει στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό την χαριστική βολή με την έννοια ότι θα μας βάλει σε μια πορεία ύφεσης για πάρα πολλά χρόνια κινδυνεύοντας να υποθηκεύσει ταυτόχρονα τη χώρα. Επομένως δεν έχουμε δικαίωμα να ακολουθήσουμε μια τέτοια πορεία, έγκαιρα η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και στην βάση των δεσμεύσεών της να προσχωρήσει σε μια εναλλακτική λύση και να διακόψει τις διαπραγματεύσεις οι οποίες δεν θα οδηγήσουν πουθενά και τα πρώτα μηνύματα και τα πρώτα σημάδια τους είναι πάρα πολύ αρνητικά. Ακούω ότι έχουμε εμπλακεί ήδη με την Τρόικα, η Τρόικα έχει γίνει πλέον "Τερατόϊκα". Έχουμε εμπλακεί σε συζητήσεις που από ότι μαθαίνω έχουν πάρει πολύ κακή τροπή, ζητάνε πάρα πολλά πράγματα και απαράδεκτα πράγματα. Δεν βγαίνουν αυτές  οι διαπραγματεύσεις».
Τέλος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, απάντησε τι θα έκανε στην περίπτωση που υπήρχε θέμα ψήφου εμπιστοσύνης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχω πει επανειλημμένα ότι εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση, στηρίζουμε όμως την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Να εφαρμόσουμε όλοι μαζί το πρόγραμμα με το οποίο αναδειχθήκαμε σε κυβέρνηση. Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση για να συνομολογεί μνημόνια και πολύ περισσότερο να εφαρμόζει μνημόνια ακόμα χειρότερα να δεσμεύεται μακροπρόθεσμα με πρόγραμμα τριετίας σε ένα μνημονιακό δρόμο.  Τα μνημόνια θα μας βρουν αντίθετους, οι μνημονικοί εφαρμοστικοί νόμοι θα μας βρουν αντίθετους εμείς δεν θεωρούμε ότι ο τόπος έχει καμία προοπτική με ένα νέο μνημόνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου