Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ! Ο ΤΙΓΚΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΛΥΣΗ...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Δελτίο Τύπου 75

                                                                                   28 Ιουλίου 2015
Θέλουμε Κυλικείο
στο Θερινό σινεμά Χολαργού;

Τελευταία και πιο συγκεκριμένα από τα μέσα Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού λειτουργεί ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος, που πραγματικά είναι μια όαση...

χαράς και δροσιάς στη δύσκολη καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Η εκμετάλλευση  του θερινού σινεμά  έχει δοθεί με σύμβαση για φέτος σε ιδιωτική επιχείρηση.
        Μια σημαντική όμως παράμετρος για την καλλίτερη διασκέδαση των θεατών είναι το “κυλικείο του σινεμά” που δυστυχώς δεν υπάρχει. Το “κυλικείο του Σχολείου” λειτουργεί όλους τους μήνες που είναι το σχολείο ανοικτό. Δεν λειτουργεί, σύμφωνα με  πρόβλεψη της σύμβασης μίσθωσης του κυλικείου, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, πρόβλεψη που στηρίζεται στην 64321/Δ4/16-5-2008 ΚΥΑ.
        Δεν θέλουμε να κάνουμε εμείς τη νομική ερμηνεία της διατύπωσης περί «μη λειτουργίας του κυλικείου του Σχολείου, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο», παρά την άποψη των νομικών της παράταξης ότι τούτο αφορά μόνο τη λειτουργία του Σχολείου και δεν θα πρέπει να απαγορεύει άλλης μορφής νόμιμη παροχή υπηρεσιών του ιδίου κυλικείου με άλλη συμβατική σχέση. 
Νομίζουμε ότι ο Δήμαρχος με τους τέσσερις δικηγόρους – νομικούς  συμβούλους που διαθέτει μπορεί να βρει τη λύση, έστω και τροποποιώντας ανάλογα και πάντα μέσα σε πλαίσια νομιμότητας τους όρους της σύμβασης γιατί είναι απολύτως απαραίτητο να λειτουργήσει το κυλικείο.
Ο Δήμαρχος στη προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σχετικό ερώτημα Δημοτικού Συμβούλου για το θέμα αυτό, είχε δεσμευθεί να κάνει συνάντηση με τις μισθώτριες του κινηματογράφου και του κυλικείου για να βρεθεί μια λύση.
Η δική μας πρόταση είναι να συναφθεί μια τρίτη σύμβαση μεταξύ της Σχολικής Επιτροπής και της μισθώτριας του κυλικείου για τη λειτουργία του όσο λειτουργεί ο κινηματογράφος, δηλαδή μέχρι τέλους Αυγούστου, ώστε νομίμως να παρέχονται οι υπηρεσίες του κυλικείου στους θεατές.

Να υπενθυμίσουμε στο Δήμαρχο ότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό των δύο κυριών αλλά είναι μόνο Νομικό και Πολιτικό και υπό αυτές τις συνθήκες πρέπει να το αντιμετωπίσει άμεσα και σωστά. Ολιγωρία ή χαλαρή αντιμετώπιση του θέματος δεν επιτρέπεται το κυλικείο πρέπει να λειτουργήσει  ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΜΕΣΑ, εφόσον βέβαια το θέλουμε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου