Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ, ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ: "ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"!

από τον Γιάννη Παπαζήση
Μόλις έσκασε η "βόμβα" δια στόματος Μάρτιν Σουλτς για την κατάργηση των αποφάσεων των κυβερνήσεων, με μια πανευρωπαϊκή κυβέρνηση να αποφασίζει, ως"μεγάλος αδελφός", για όλα τα μεγάλα Ευρωπαϊκά ζητήματα. Δεν μας κάνει καμία έκπληξη γιατί το σχέδιο δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τώρα παίρνει την τελική του μορφή. Το...

επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση της Ευρασιατικής ένωσης, με μία ενιαία διακυβέρνηση και ο τελικός στόχος η ενοποίηση όλων των ενώσεων, με τις Ηνωμένες πολιτείες, σε μια παγκόσμια διακυβέρνηση.
Η είδηση:
Την πρόταση να θεσπιστεί μια «ευρωπαϊκή κυβέρνηση» που θα λαμβάνει αποφάσεις για μείζονα ζητήματα εντός της Ε.Ε. ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Οπως υποστήριξε «τα κεντρικά, σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα δεν μπορούν πλέον να επιλύονται από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων».
Οι τομείς στους οποίους πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις, κατά τον Σουλτς, μια πανευρωπαϊκή κυβέρνηση είναι μεταξύ άλλων, η νομισματική πολιτική, η φοροδιαφυγή, η μετανάστευση, το διεθνές εμπόριο και η κλιματική αλλαγή.
«Τα κεντρικά, σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα δεν μπορούν πλέον να επιλύονται από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων. Για αυτό έχουμε ανάγκη κοινοτικούς θεσμούς. Έχουμε ανάγκη μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
Οι δηλώσεις Σουλτς έγιναν στο εβδομαδιαίο γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Stern, την επομένη της συμφωνίας που συνήφθη στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.
Παραδέχθηκε ότι «βρισκόμαστε χωρίς καμιά αμφιβολία σε μια σοβαρή κρίση» προσθέτοντας: Υπάρχει πολλή ματαίωση, εξαπάτηση, αμοιβαίες παρεξηγήσεις—σε αυτή την ένταση, αυτό είναι κάτι εντελώς καινούργιο για μένα».
Επέμεινε πάντως ότι η Ευρώπη «δεν πεθαίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου