Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΠΙΟ ΓΚΑ-ΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΔΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ: "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣΩΡΡΕΥΤΙΚΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 1.000%"!!! ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ...

Αυτοί μας κυβερνούν! Η δήλωση του αναπλ. υπουργού Οικονομικών Δ. Μάρδα (είναι και καθηγητής Πανεπιστημίου) κάνει τον γύρο του κόσμου...

Διαβάστε και φρίξτε για πολιτικό ο οποίος, όχι μόνο οραματίζεται να μας σώσει, αλλά ξεκινά και εκστρατεία ενημέρωσης για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια πιθανή επιστροφή στη δραχμή!!! 
Ο Δ. Μάρδας λοιπόν, αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, μιλώντας στο MEGA είπε ότι η υποτίμηση της δραχμής μπορεί να φτάσει το 50%-60% ακόμη και 70%. Κρατηθείτε τώρα: για να κάνει το επιχείρημά του πιο πιστευτό, υπενθύμισε το παράδειγμα της Αργεντινής, το νόμισμα της οποίας την πρώτη χρονιά της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 75% και πλέον έχει υποτιμηθεί σωρρευτικά κατά 1.000%!!! 
1.000% υποτίμηση τι σημαίνει; Ότι αν π.χ. ένα προϊόν έχει 100 ευρώ ή 100 δρχ. και υποτιμηθεί ...σωρευτικά κατά 1.000% ποια θα είναι η αξία του; Μαθηματικά αστρονομικού ή Μάρδειου επιπέδου! Δεν πιάνονται αυτά. Πρέπει να είσαι πολύ...Μάρδας για να τα πιάσεις!!!
Και μετά από αυτό το αφοπλιτιστικό παράδειγμα, ο Δ Μάρδας (αναπλ. υπουργός Οικονομικών, μην το ξεχνάμε), τόνισε: «Επιστροφή στη δραχμή θα σημαίνει εκρηκτική αύξηση των τιμών και μείωση του πραγματικού εισοδήματος των Ελλήνων» και πρόσθεσε ότι η υποτίμηση ενός νομίσματος σημαίνει πως, ό,τι εισάγεται, αυξάνεται όσον αφορά την τιμή του. «Αυτά τα έζησε η Ελλάδα το 1974-2000 και μας έδειξε πολύ καθαρά τι σημαίνει απαξίωση του νομίσματος»!!! 
Εδώ είναι που μένουμε άναυδοι! Ευτυχώς δηλαδή, σύμφωνα με τον Μάρδα που μπήκαμε το 2000 στο ευρώ για να δούμε την οικονομία να ανακάμπτει!!! Όσο καιρό υπήρχε η δραχμή, ζούσαμε την πλήρη οικονομική απαξίωση και καταστροφή! Πιο γκα-γκα δεν γίνεται. Μετά ρετάρεις τελείως!!!
Ο Δ. Μάρδας συνέχισε ακάθεκτος στον ίδιο ρυθμό: «Θα χρειαστεί να πηγαίνουμε με σακουλίτσες με χρήματα για να πάμε στο εστιατόριο. Αυτό το έζησε το Ζαϊρ που εφάρμοσε μια μορφή του σχεδίου αυτού» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μάρδας.

«Δεν είναι τόσο απλά και χαρούμενα τα πράγματα», τόνισε και υπογράμμισε ότι «οι ζημίες με μια επιστροφή στη δραχμή θα είναι τέτοιες που δεν μπορούν να υπολογιστούν από πριν».
Τι λες ρε; Ο Μάρδας, τις υπολόγισε: Η δραχμή μπορεί να υποτιμηθεί μέχρι και 1.000%!!!

2 σχόλια:

  1. Από ώρα σε ώρα τον καλεί σε απολογία η Κατερίνα Σαββαΐδου για τις μπούρδες που λέει. Α ρε Τσακαλώτε, συνεργάτες που 'χεις. Παρ' τον ένα και χτύπα τον άλλο !!!
    Αχαχαχαχααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για πες μας λοιπόν πόσο υπότιμήθηκε το πεσο αύτα τα 15 χρόνια εσύ που ξέρεις,για να καταλάβουμε πόσο ξεφτίλα θα γίνουμε με τη δραχμή που τοσο αγαπατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή