Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ: ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΕΝ'ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα της εφημερίδας “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” αναφορικά με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας κου Μπαλτά να ακυρώσει το πρόγραμμα για το Ψηφιακό Σχολείο και με τα κονδύλια αυτά να προχωρήσει σε προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να αποκτήσει, και ενόψει πιθανών εκλογών, περισσότερα κομματικά ερείσματα στον κλάδο.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός που δημόσια έχει τοποθετηθεί κατά της “Αριστείας” αλλά και που θεωρεί το μαυροπίνακα και την κιμωλία, αναπόσπαστο “μέρος της βιωματικής σχέσης της μάθησης” θεωρεί ότι η διακοπή του προγράμματος του ψηφιακού σχολείου είναι επιλογή σε μία εποχή που η ψηφιακή παιδεία είναι εκπαιδευτικό κεκτημένο και θεωρείται δεδομένη σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι το έργο «Ψηφιακές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας», συνολικού προϋπολογισμού 174,4 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Φεβρουάριο του 2014 και σχετίζεται άμεσα με την προμήθεια κινητών εργαστηρίων και διαδραστικών συστημάτων για τις σχολικές μονάδες όλης της χώρας, με στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο φάσεις υλοποίησης, εκ των οποίων η πρώτη, ύψους 42,8 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί σε ποσοστό 33% έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, ενώ η δεύτερη φάση βρίσκεται ακόμη σε διαγωνιστική διαδικασία.
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της «Κ», πηγές του Υπουργείου, του οποίου προΐσταται ο κ. Μπαλτάς, ανέφεραν ότι ακυρώθηκε η αγορά διαδραστικών πινάκων, επειδή «δεν ήταν δυνατόν να τηρηθούν όλες οι προθεσμίες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 για την απορρόφηση των κονδυλίων» και ότι θα επιδιωχθεί οι πιστώσεις του έργου να αξιοποιηθούν για άλλους λόγους, όπως για την κάλυψη των κενών. Ωστόσο, το συγκεκριμένο έργο είναι συνδεδεμένο με πιστώσεις περίπου 250 εκατ. ευρώ, οι οποίες έχουν δοθεί για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, αλλά και με τη δημιουργία διαδραστικών μαθημάτων αναγκαίων για τη χρήση των διαδραστικών συστημάτων και Η/Υ. Αν δεν ολοκληρωθεί το έργο, τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή..."
iefimerida.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου