Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΛΕΤΗΣ!

Έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής, Πέτρος Κωλέτης. Ο Πέτρος που πριν δυο....


μέρες είχε τα γενέθλιά του, πέθανε μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο και είχε μιλήσει σε συνεντεύξεις του για την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.
Στη φωτό, δεξιά ο Γιώργος Λεκάκης και αριστερά ο εκλιπών Πέτρος Κωλέτης
Ο ιστορικός, δημοσιογράφος Γιώργος Λεκάκης γράφει για τον θάνατο του Πέτρου Κωλέτη:
Έφυγε για ένα αγύριστο ταξείδι ένας χρόνια φίλος και συνεργάτης, που μοιραστήκαμε πολλά βράδια μαζί τις αγωνίες μας για το ελληνικό τραγούδι, και το κύριο μέσον διαδόσεώς του, το ραδιόφωνο, που υπηρετήσαμε κι οι δυο από τις πρώτες ελεύθερες μέρες του, ρισκάροντας πολλά. Συχνά διαφωνήσαμε, όπως πρέπει άλλωστε, αλλά πάντα είχαμε την ίδια βάση. Θυμάμαι ακόμη τα δάκρυά του, όταν τραγουδούσε το τραγούδι μου "Τα τραγούδια μας", ντουέτο με την αγαπημένη μας Μαίρη Χρονοπούλου. Καλό σου συννεφοπεντάγραμμο Πέτρο Κωλέτη...

Το βιογραφικό του εκλιπόντος
Ο Πέτρος Κωλέτης ξεκίνησε την καριέρα του το 1979 όταν ο Μ. Πλέσσας, σε μια εποχή που ακόμα υπήρχε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους τραγουδιστές, του έδωσε το Ο.Κ. για να προχωρήσει. Αμέσως μετά δίνει εξετάσεις στην ΕΡΤ και γίνεται ένας από τους τραγουδιστές της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής.   Το 1981 τον βρίσκει για πρώτη φορά σε μεγάλο σχήμα δίπλα στον αξέχαστο Σώτο Παναγόπουλο και τον μαέστρο Γιώργο Θεοδοσιάδη. Ταυτόχρονα με την τραγουδιστική του συνεργασία με την ΕΡΤ κάνει και τα πρώτα του βήματα στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.   Εκείνα τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στο πλευρό του στάθηκαν ο Μ. Πλέσσας, ο Γ. Κατσαρός, ο Γ. Θεοδοσιάδης, ο Αλ. Σακελλάριος, η Ρένα Βλαχοπούλου και η Τζένη Βάνου. Μέχρι το 1989, τραγουδάει σε λαϊκά κέντρα, συμμετέχει σε συναυλίες, αλλά και σε μικρούς χώρους που αφορούσαν στο έντεχνο τραγούδι, που εκείνα τα χρόνια άρχισε να αναπτύσσεται πολύ.   Το 1990, υπογράφει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Polygram.
Ο πρώτος δίσκος – CD είχε τον τίτλο«Κλήσεις – Προκλήσεις – Προσκλήσεις» σε μουσική ΑλέξηΠαπαδημητρίου και στίχους Εύης Δρούτσα. Το 1992 κάνει την πρώτη του δισκογραφική επιτυχία πάλι με τον ΑλέξηΠαπαδημητρίου και την Εύη Δρούτσα που ο δίσκος είχε τον τίτλο «Πρώτη Προβολή»   Το 1993 τραγουδάει έχοντας την τιμή να φιλοξενήσει στο δίσκο του την κα Δούκισσα και την Μαίρη Χρονοπούλου, που έκαναν μαζί ένα πολύ πετυχημένο ντουέτο που είχε τίτλο – τον τίτλο του δίσκου – «Τα τραγούδια μας».  
Την ίδια χρονιά συμμετέχει σ’ ένα δίσκο του Φοίβου και της Ελένης Γιαννατσούλια με τον τίτλο «Για σένα και για μένα» στο πλάϊ κορυφαίων τραγουδιστών όπως ο Πασχάλης Τερζής, η Καίτη Γαρμπή, ο Θάνος Καλλίρης, ο Διονύσης Σχοινάς, η Πωλίνας κ.α.   Το 1997 αλλάζει δισκογραφική στέγη και βρίσκεται στην Β.Μ.G. Τίτλος του CD εκείνου «Όνειρο θά” μαι», με τραγούδια του Αλέξη Παπαδημητρίου και του Αγγελου Πυριόχου. Στα μέσα του 1997 ο Πέτρος Κωλέτης φεύγει για την Αμερική όπου για δύο χρόνια εμφανίζεται σε μπουάτ και μουσικές σκηνές , κυρίως της Νέας Υόρκης.   Επιστρέφοντας απέχει για δύο χρόνια από τις πίστες και επενέρχεται το 2002 στο πλευρό μιας κορυφαίας ελληνίδας τραγουδίστριας. Η ταμπέλα του κέντρου έγραφε : Τζένη Βάνου – Πέτρος Κωλέτης.   Τον επόμενο χρόνο κάνει ένα πείραμα προσπαθώντας να μπλέξει σε μια νυχτερινή πίστα το ρεμπέτικο και το ελεφρό τραγούδι : Παύλος Κοντογιαννίδης – Πέτρος Κωλέτης. Σήμερα , έχοντας την ανάγκη να τραγουδήσει πιο ψαγμένο στίχο, ετοιμάζει ένα CD – έκπληξη με εντελώς νέους δημιουργούς στο χώρο της σύνθεσης και του στίχου που θα κυκλοφορήσει την περίοδο 2007 – 2008.   Ο Πέτρος Κωλέτης ήταν τελειόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών, έχοντας τότε καθηγητή στο τραγούδι τον Μενέλαο Θεοφανίδη.
Πληροφορίες από news.gr και Γιώργο Λεκάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου