Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ! ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ! Ο ...ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ...ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ!!!

Το διακριτικό, το οποίο απεικονίζει το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη λέξη “ΕΛΛΑΣ” (έγχρωμο ή χαμηλής ορατότητας) παύει να φέρεται με οποιαδήποτε στρατιωτική στολή. Είχε καθιερωθεί με τον «Διακλαδικό Κανονισμό Στολών». 
Διαβάστε το ξανά και ξανά! Θεωρείται περιττό και το καρατομούν από τις στρατιωτικές στολές! Το είπαμε, η Ελλάς θάβεται από μέσα (με εντολές βέβαια των εχθρών της)! Το ξήλωμα της ελληνικής σημαίας άρχισε από....

τις ένοπλες δυνάμεις οιποίες υπό τις εντολές του ...υπερπατριώτη Καμμένου, θα περιορίσουν τα...περιττά (όπως λένε) διακριτικά εμβλήματα που φέρουν στις στολές τους οι αξιωματικοί! Εκεί φτάσαμε! Ή εκεί μας φτάσανε. Η ΕΛΛΑΣ χάνεται και δεν κουνιέται φύλλο. Πού είστε ρε πατριώτες συνέλληνες να δείτε τι κάνουν στην Πατρίδα μας; Θα μας εξαφανίσουν ως έθνος! Με την υπογραφή των Τσίπρα-Καμμένου!
Διαβάζουμε το σχετικό ρεπορτάζ από το huffingtonpost.gr: 

Συγκεκριμένες οδηγίες όσον αφορά στα διακριτικά που θα φορούν οι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού στις στολές τους έδωσε ο  ο Αρχηγός /ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.
Σύμφωνα με την εντολή πρέπει να φύγουν όλα τα περιττά διακριτικά που βρίσκονται στη στολή των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν προβλέπεται.
Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς δημοσιεύματα έκαναν λόγο για κατάργηση του εθνοσήμου, το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας με το όνομα Ελλάς από οποιαδήποτε στρατιωτική στολή.
Η HuffPost Greece, επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ και όπως μας ενημέρωσαν πρόκειται για δημοσιεύματα που έχουν αντιληφθεί λανθασμένα την εντολή.
«Δεν καταργείται τίποτα» μας είπε ο αξιωματικός που θέλησε να μην κατονομαστεί.
«Ποτέ δεν το φορούσαμε, ίσως οι μισοί στο στρατό ξηράς, ελάχιστοι στην Ελληνική Αεροπορία και κανείς στο ναυτικό. Οι στολές μας εδώ και 200 χρόνια είναι αυτές. Το εθνόσημο είναι για αποκλειστική χρήση στις στολές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ στα καπέλα που φορούν οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων το εθνόσημο παραμένει» μας δήλωσε η ίδια πηγή.
«Είχαν καταντήσει οι στολές να είναι γεμάτες με περιττά πράγματα και να δείχνουν σαν λατέρνες. Ότι μπαίνει επάνω στη στολή πρέπει να είναι λιτό και να σημαίνει κάτι» λέει ο ίδιος.
Έτσι σύμφωνα με την εντολή του κ. Αποστολάκη καταργείται:
Το διακριτικό σήμα (τύπου μεταλλικής κονκάρδας) που φορούσαν όσοι στρατιωτικοί υπηρετούσαν στο Επιτελικό Γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ
•Το διακριτικό σήμα (τύπου μεταλλικής κονκάρδας”
που είχε καθιερωθεί για όσους υπηρετούσαν στο ΓΕΕΘΑ/Ε3/ΟΑΣ και στο ΓΕΕΘΑ /ΕΘΚΕΠΙΧ!
Το διακριτικό, το οποίο απεικονίζει το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη λέξη “ΕΛΛΑΣ” (έγχρωμο ή χαμηλής ορατότητας) παύει να φέρεται με οποιαδήποτε στρατιωτική στολή. Είχε καθιερωθεί με τον «Διακλαδικό Κανονισμό Στολών».
•Το στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ που υπηρετεί στο εξωτερικό θα φέρει σ΄ όλες τις στολές το διακριτικό με την Ελληνική σημαία.
•Οι απόφοιτοι Σχολών εσωτερικού θα φορούν ένα μόνο στρατιωτικό διακριτικό με την σειρά προτεραιότητας μα είναι ΣΕΘΑ,ΑΔΙΣΠΟ,ΑΣΠ,ΝΣΠ ή ΣΠΑ και ΣΔΙΕΠ κάθε κλάδου.
Ο κ. Αποστολάκης αιτιολογεί την απόφασή του ως μια προσπάθεια να γίνεται μια ουσιαστική απεικόνιση των προσόντων των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και να αποφεύγονται οι υπερβολές στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού.

5 σχόλια:

  1. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΑΛΗΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψυχραιμια, το διακριτικο της ελληνικης δημοκρατιας μπηκε στη στολη με διαταγη του κωσταρακου πριν απο εναν χρονο. Μεχρι τοτε προβλεποταν η ελληνικη σημαια μονο σε οσους υπηρετουσαν στο εξωτερικο. Με την καινουρια διαταγη απλα επανερχομαστε στην προηγουμενη κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως και να έχει η σημερινή ψευτο κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου θα διαλύσει τα πάντα στον Ελληνικό Στρατό . Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάνο Καμμένε το Εθνόημο είναι στο διαδίκτυο και δεν θα σβήσει ποτέ, εσείς στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πέσετε κάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτω τα βρομόχερα σας από την Σημαία ρε προσκυνημένοι της ψευτοκυβέρνησης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή