Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ο ΤΙΓΚΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Παρεμβάσεις-Προτάσεις
Δελτίο Τύπου 93
                                                                 9 Νοε.2015

Λακκούβες για δένδρα κλείνονται χωρίς να φυτευτούν δένδρα
Επιστολή στο Δήμαρχο

Κύριε Δήμαρχε,
διάβασα πολύ προσεκτικά την επιστολή που ένας συνδημότης μας απηύθυνε σε σας αλλά και στους Δημοτικούς Συμβούλους, σχετικά με θέσεις(λάκκους) που είχαν ανοιχθεί για να φυτευτούν δένδρα ενώ...


συνεργείο τις έκλεισε τοποθετώντας πλάκες.
        Προκειμένου να έχω προσωπική άποψη πήγα χθες και είδα μία προς μία όλες τις θέσεις που αναφέρει ο συνδημότης μας στην επιστολή του. Η κατάσταση κατά οδό έχει ως εξής:
Ευριπίδου από Περικλέους μέχρι Β. Μελά προς το άλσος:
        Δύο θέσεις δένδρων που ξεράθηκαν και οι λακκούβες προχθές Σάββατο καλύφθηκαν με πλάκες πεζοδρομίου.
Τέσσερις θέσεις για δένδρα χωρίς δένδρα.
Δύο στάσεις λεωφορείων δίπλα δίπλα η μία στην άλλη. Είναι δουλειά του Δήμου να ξηλώσει τη μία που δεν χρειάζεται και να φυτευτούν δύο ακόμη δένδρα.
Σύνολο δένδρων για την οδό Ευριπίδου: Οκτώ
Σύρου από Περικλέους μέχρι Βεντούρη προς το Δημαρχείο: Δεν υπάρχει ούτε ένα δένδρο. Γιατί; Μήπως για να διευκολύνεται η λαϊκή; Απαιτείται να φυτευτούν έξι  δένδρα.
Θεοτοκοπούλου από Αετιδέων μέχρι Υμηττού στο δεξιό πεζοδρόμιο: Τοποθετήθηκαν πλάκες πεζοδρομίου χωρίς να προβλεφθούν θέσεις για να φυτευτούν δένδρα. Απαιτείται να φυτευτούν έξι δένδρα.
Το σύνολο των απαιτουμένων δένδρων για τις παραπάνω οδούς είναι 20 δένδρα, αριθμός μικρός και τα έξοδα λίγα, όμως απαιτείται περιβαλλοντική ευαισθησία αλλά και διαρκής μέριμνα του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.
Κύριε Δήμαρχε,
Για να κοπεί ένα δένδρο απαιτείται  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από αυτοψία των αρμοδίων οργάνων, εισήγηση και συζητήσεις και διαφορετικές απόψεις.
        Για να φυτευτεί ένα δένδρο είναι ευκολότερο αν βεβαίως το θέλετε και αν βεβαίως πιστεύετε ότι είναι υποχρέωση του Δήμου.
        Εδώ έχουμε έτοιμες θέσεις για φύτεμα και εμείς τις σκεπάζουμε με πλάκες; Γιατί;
        Οι θέσεις σκεπάσθηκαν με πλάκες γιατί η επίβλεψη του έργου με τίτλο «πλακοστρώσεις πεζοδρομίων» από τον ορισθέντα επιβλέποντα μηχανικό του Δήμου, ήταν πλημμελής έως ανύπαρκτη.
        Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της παράταξης και τα στελέχη της, προτείνουν:
Να φυτευτούν άμεσα τα αναγκαία 20  δένδρα για τις οδούς Ευριπίδου, Σύρου και Θεοτοκοπούλου, όπως πιο πάνω αναφέρθηκαν.
        Να επιθεωρηθούν σχολαστικά  όλα τα πεζοδρόμια του Δήμου για να επισημανθούν οι θέσεις που λείπουν δένδρα και να συμπληρωθούν σε τούτη την φυτευτική περίοδο.

        Κύριε Δήμαρχε το πράσινο ΔΕΝ περισσεύει.

2 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΤΑΧΑΜΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝΕ !! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ. ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ . ΔΑΓΚΩΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός είναι ο Τουτουζάς ρε παιδιά ? Και πότε έχουμε εκλογές ? Και γιατί κατεβαίνει ? Εμας μας ρώτησε ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή