Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΔΥΟ ΔΙΚΟΚΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΗ ΤΟΥ "ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ"

Το δρόμο της απονομής Δικαιοσύνης έχουν ήδη πάρει δύο από τις τέσσερις υποθέσεις που διερευνούν από καιρό οι εισαγγελείς διαφθοράς....

και αφορούν στις ημέρες, τα έργα και τα... όργια του Ανδρέα Μαρτίνη, στο διάστημα που εκείνος ήταν πρόεδρος στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός και το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr που δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης, δύο δικογραφίες έχουν αποσταλεί εδώ και ένα τουλάχιστον έτος στους ανακριτές, προκειμένου να προχωρήσουν στη διαδικασία της ανάκρισης και να δρομολογήσουν την απαγγελία των κατηγοριών.
Ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει παραπεμφθεί μέσω των δύο αυτών δικογραφιών για ισάριθμα κακουργήματα, της απιστίας και της απιστίας και υπεξαίρεσης – κατάχρησης δημόσιας περιουσίας. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που και οι ανακριτές κρίνουν πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων που βαρύνουν τον πρώην πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. και του Ντυνάν, τότε πολύ δύσκολα θα αποφύγει ακόμη και την επιβολή περιοριστικών όρων.
Θα πρέπει σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως η μία δικογραφία από τις δύο που έχουν σταλεί στις ανακριτικές αρχές της χώρας, αφορά στο σκάνδαλο της... δωρεάν περίθαλψης πολιτικών προσώπων και όχι μόνο, στο νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν", που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στα οικονομικά του νοσοκομείου άνω των 20.000.000 ευρώ. Η δίωξη προς τον κ. Μαρτίνη ασκήθηκε πριν από 1,5 χρόνο και η δικογραφία έχει περάσει από τότε στα χέρια του τακτικού ανακριτή κ. Κωνσταντίνου Σκούβαρη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα χέρια του ανακριτή διαφθοράς κ. Τσιρώνη έχει περιέλθει από τον Δεκέμβριο του 2014 η δεύτερη δικογραφία εις βάρος του Ανδρέα Μαρτίνη, με ακόμη βαρύτερες κατηγορίες, καθώς οι εισαγγελείς διαφθοράς του άσκησαν δίωξη όχι μόνο για απλή απιστία, αλλά και για υπεξαίρεση, αφού διαπίστωσαν πως έχει... εξαφανιστεί ποσό 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Πρόκειται για χρήματα που με τη μορφή της δωρεάς προορίζονταν για να καλύψουν τα έξοδα της ανέγερσης νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Μόνο που αυτή η πτέρυγα δεν ανεγέρθη ποτέ. Όμως, ποτέ δεν επεστράφησαν και τα χρήματα αυτά στον Ερυθρό Σταυρό, αφού η επιταγή «μετακόμισε» και για καθαρά... τεχνικούς λόγους, όπως επικαλέστηκε ο κ. Μαρτίνης, δεν κατατέθηκε ποτέ στο λογιστήριο του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, αλλά σε εκείνο του «Ερρίκος Ντυνάν» και από εκεί και έπειτα... αγνοείται 1,5 εκατομμύριο ευρώ, για το οποίο η πλευρά Μαρτίνη ισχυρίζεται πως κατέληξε στη μισθοδοσία εργαζομένων. Μόνο που αυτοί οι ισχυρισμοί δεν κρίθηκαν βάσιμοι, τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο της έρευνας και δεν έπεισαν τους εισαγγελείς, οι οποίοι και παρέπεμψαν τον Ανδρέα Μαρτίνη, στέλνοντας τη δικογραφία στον ανακριτή διαφθοράς κ. Τσιρώνη, για απιστία και κατάχρηση δημόσιας περιουσίας.
Αξίζει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως και οι δύο αυτές δικογραφίες, δεν έχουν να κάνουν με τους νέους φακέλους που εστάλησαν πρόσφατα από τη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς τις εισαγγελικές αρχές αλλά με παλαιότερες υποθέσεις.
Αυτό σημαίνει ότι σύντομα αναμένεται να ασκηθούν και νέες διώξεις προς τον Ανδρέα Μαρτίνη, καθώς στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων διαφθοράς έχουν μπει όλες οι υποθέσεις, κυρίως εκείνες που αφορούν στη σχέση συνεργασίας του Ε.Ε.Σ. με την εταιρεία «Γαιογνώμων Α.Ε.» και την απώλεια περιουσιακών στοιχείων του Σωματείου, ανεκτίμητης αξίας...


Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου