Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΙΡΑΚ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗ...ΧΑΪΔΕΥΕΙ! ΤΟ ΙΡΑΚ ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ!!!

Η ΕΕ ενσχύει οικονομικά με 3 δις ευρώ την Τουρκία που κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος και αμέσως μετά οι Τούρκοι εισέβαλαν με τανkς στο Ιράκ το οποίο μπαίνει σε διαδικασία κατοχής. Το Ιράκ ζήτησε βοήθεια....

από τους Ρώσους. 
Το ρεπορτάζ από το pronews.gr
του Βασίλη Καπούλα
Το Ιράκ αιτήθηκε από την Ρωσία στρατιωτική αρωγή προκειμένου «Να εκδιωχθούν από το έδαφός του όλες οι ξένες δυνάμεις» και αυτή η διατύπωση εκτός από το ISIS περιλαμβανει και τα τουρκικά στρατευματα που έχουν εισβάλλει και κατέχουν μια περιοχή στην Μοσούλη.
Επίσης σε συναντήσες που είχε η σιιτική κυβερνηση του Ιράκ ζήτησε από το Ιράν την παροχή βοήθειας σε χερσαία στρατεύματα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ζήτησε βοήθεια από την Ρωσία: «Να εκδιωχθούν από το έδαφός του όλες οι ξένες δυνάμεις»
Λίγες ώρες πριν λήξει το τελεσίγραφο της Βαγδάτης για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Μοσούλη ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των πιλότων της ιρακινής Αεροπορίας, η οποία βέβαια έχει μικρή ισχύ, καθώς δεν έχουν παραδοθεί ακόμα τα περισσότερα από το F-16Q από τις ΗΠΑ.
Ετσι ή αλλιώς η τουρκική Αεροπορία είναι πολύ ισχυρός αντίπαλος για να μπορέσει η διαλυμένη ιρακινή Αεροπορία να ανταεξέλθει στις ανάγκες μιας επιχείρησης τέτοιας κλίμακος.
Ούτε καν η ρωσική Αεροπορία απο την Συρία δεν θα μπορούσε να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, ούτε, φυσικά η ιρανική Αεροπορία. Το ζήτημα είναι κατά πόσον μπορεί η τουρκική Αεροπορία να υποστηρίξει δύο μέτωπα…
Επίσης ιρακινές πολιτοφυλακές που χρηματοδοτούνται και εξοπλίζονται από το Ιράν απειλούν την Τουρκία με ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
«Η οργάνωσή μας θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο κατά των Τούρκων αν αυτοί δεν αποσυρθούν από τη χώρα μας εντός της προθεσμίας που έχει θέσει η κυβέρνησή μας. Για την ώρα δεν θα ανακοινώσουμε πια είναι τα μέτρα αυτά», είπε ο εκπρόσωπος Καρίμ αν Νουρί.
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Haider Abadi, ζήτησε από το ΝΑΤΟ να διατάξει την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την περιοχή.
«Η Επιτροπή του Ιρακινού Κοινοβουλίου για την άμυνα και την ασφάλεια θα ζητήσει τη συνεργασία της Ρωσία για αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIS και στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στο Ιράκ» είπε το μέλος της Επιτροπής Iskander Watut.
Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λήξει η τουρκική εισβολή στο βόρειο Ιράκ σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής, Iskander Watut.
«Σε σημερινή μας συνάντηση απαιτήσαμε από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λήξει η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ» είπε ο Watut.
Παράλληλα αραβικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως δεν υπάρχει μόνο τουρκική εισβολή στο Ιράκ αλλά έχουν σταλεί γερμανικά και Σαουδαραβικά στρατεύματα κοντά στη Μοσούλη.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως έχουν η Σαουδική Αραβία έχει στείλει 800 στρατιώτες και η Γερμανία 12 άρματα μάχης.
pronews.gr

1 σχόλιο: