Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΕΛΗ ΣΑΒΑΛΑ: "ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ"! ΒΙΝΤΕΟ!

«Να μην χάσουμε τη θρησκεία και την υπερηφάνεια που είμαστε Έλληνες» δήλωνε υπερήφανα ο Τέλι Σαβάλας.   Δείτε στο βίντεο τη...


συγκινητική δήλωση του Τέλι Σαβάλα για την πατρίδα του.


Ο Τέλι Σαβάλας (21 Ιανουαρίου 1922 – 22 Ιανουαρίου 1994) ήταν ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ελληνοαμερικανικής καταγωγής.   Ήταν υποψήφιος για Όσκαρ το 1963 για την ταινία Ο βαρυποινίτης του Αλκατράζ (Birdman of Alcatraz, 1962).   Έγινε πολύ γνωστός από την τηλεοπτική σειρά Κότζακ, και από την ταινία του Τζέιμς Μποντ On Her Majesty's Secret Service όπου έπαιξε τον Ernst Stavro Blofeld.   Ήταν νονός της Ελληνοαμερικανίδας ηθοποιού, Τζένιφερ Άνιστον.   Γεννήθηκε ως Αριστοτέλης Σαβάλας στο Γκάρντεν Σίτυ της Νέας Υόρκης και ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο παιδί από τα πέντε του Νίκου και της Χριστίνας Σαβάλα, Ελλήνων μεταναστών. Ο Νίκος Σαβάλας διατηρούσε εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Ο Αριστοτέλης ξεκίνησε να δουλεύει όταν ήταν 8 χρονών ως εφημεριδοπώλης και γυαλιστής παπουτσιών.   Όταν μπήκε στο γυμνάσιο μιλούσε μόνο ελληνικά. Αποφοίτησε το 1942.   Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε να εργάζεται για το υπουργείο Εξωτερικών μεταδίδοντας τη σειρά "Your Voice of America" και μετά για το τηλεοπτικό κανάλι ABC News.   Αυτό ήταν και το ξεκίνημά του στον χώρο της ψυχαγωγίας.   Η καριέρα του ως ηθοποιού άρχισε αργότερα, μετά τα 35 του. 
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου