Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ! ΜΑΧΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ – ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ! ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΑΝ “ΧΑΛΑΖΙ”, ΜΟΛΟΤΟΦ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ! ΕΣΤΗΣΑΝ “ΠΥΡΙΝΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ”-ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ!


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ... ΒΙΝΤΕΟ...









eharxeia (2) eharxeia (3) eharxeia (4) eharxeia
exarxeia12
exarheia-2
exarheia-3
exarheia-4
exarheia-5
exarheia-6
Με μολότοφ ξεκίνησε στις 18:00 η βραδινή πορεία – Νωρίτερα, έξω από την πρυτανεία, ομάδα 30 ατόμων πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες σε διμοιρία των ΜΑΤ – Έκαψαν κλειστό περίπτερο στην Σταδίου – «Επί ποδός» 6.000 αστυνομικοί – Σεβαστείτε τη μνήμη του παιδιού μου, λέει η μητέρα Γρηγορόπουλου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 18:00 το απόγευμα, η κεντρική πορεία αντιεξουσιαστών και αριστεριστών στο κέντρο της Αθήνας, για τη «μαύρη» επέτειο των επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
eharxia (2) eharxia (3) eharxia (4) eharxia (5) eharxia
Από τη έναρξη κιόλας της πορείας, αντιεξουσιαστές άρχισαν τη ρίψη μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.
Νωρίτερα, κατά την πορεία μαθητών στο κένβτρο της πρωτεύουσας, ομάδα περίπου 30 ατόμων, που φορούσαν κουκούλες, πέταξαν πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι νεαροί κλώτσησαν και έσπασαν κιγκλιδώματα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.
Με μικροεπεισόδια κι εντάσεις ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί, που πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικά πυρά επτά χρόνια πριν.
Με ομάδα περίπου 30 ατόμων να πετά πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησε η πρώτη πορεία στις 12.
Το μεσημέρι ξεκίνησε και η μαθητική συγκέντρωση στα Προπύλαια ενώ παράλληλα, σημειώθηκαν μικροεντάσεις με πετροπόλεμο και φωτοβολίδες.
To μαθητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ολοκληρώθηκε μετά τις 7.
Στην πορεία, από τα Προπύλαια προς τη Βουλή και την Ομόνοια, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Προς το παρόν όλα είναι ήρεμα και μοιάζουν με αποκριάτικη πορεια.
poreia-foties3
Τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας είναι δρακόντεια, με την ατμόσφαιρα να «μυρίζει μπαρούτι». Περίπου 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ σε συναγερμό έχουν τεθεί και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
poreia-foties2 poreia-foties
Zimies4
Στις 18:00 ξεκίνησε  η κύρια συγκέντρωση για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι συγκεντρωμένοι, κυρίως αντιεξουσιαστές, κατευθύνθηκαν στη Βουλή.
Μικροεπεισόδια ξεκίνησαν με το που άρχισε η πορεία. Άγνωστοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Πεσμαζόγλου,ενώ η πορεία συνεχίστηκε κανονικά.
Μητέρα Γρηγορόπουλου: “Μην προσβάλλετε τη μνήμη του παιδιού μου”
321tzina_tsalikian_alexandros1_558_355
Εν τω μεταξύ, η μητέρα του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, σε συνέντευξη της σε κυριακάτικη εφημερίδα, τονίζει πως “δεν μας αφορούν όσα λένε περί μαύρου Δεκέμβρη ούτε οι απειλές βίας απ’ όπου κι αν προέρχονται. Θεωρούμε ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού μας”.
Η κυρία Τσαλικιάν, ακόμη, δηλώνει ενοχλημένη με την προσπάθεια εκμετάλλευσης της δολοφονίας του παιδιού της και την απόπειρα να γίνει το όνομα του «σημαία» σε δράσεις βίας, καθώς, επίσης, και με την προσπάθεια ανώτερων αστυνομικών πριν και μετά τη δίκη να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, παρουσιάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία ως ατύχημα.
Θεσσαλονίκη: Μικρής έκτασης επεισόδια μετά τη λήξη πορείας στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου
mat_grigoropoulos_01
Μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες, μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα στη μία μετά το μεσημέρι και οι συμμετέχοντες κινήθηκαν μέσω Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου.
Όταν η πορεία έφθασε ξανά στο ύψος της Εγνατίας, διασπάστηκε σε δύο τμήματα, με ορισμένους να κινούνται προς την οδό Αγίου Δημητρίου και προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και άλλους να επιστρέφουν στην Καμάρα.
Μετά τη λήξη της πορείας στην περιοχή γύρω από τη Ροτόντα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν βόμβες μολότοφ.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο κέντρο της πόλης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας παραμένουν σε ισχύ σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου