Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ....

Διαβάστε την τοποθέτηση της Ένωσης Γονέων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης/7/2016, για το θέμα “ Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τις εργασίες συντήρησης και επισκευής των σχολείων”.


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
                                                         
                                                                             Παπάγου 21/7/2016


Η Ένωση Γονέων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, αποτελεί....

το ανώτατο όργανο εκπροσώπησης των γονιών των σχολείων του δήμου μας.
Σε ό,τι αφορά στο σημερινό θέμα, “ Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τις εργασίες συντήρησης και επισκευής των σχολείων”,  θεωρούμε ως δεδομένη την θέλησή σας να λυθούν τα προβλήματα των σχολείων μας και  να καλυφθούν στο 100% οι ανάγκες τους. Κατόπιν αυτού η Ένωση Γονέων είναι εδώ για να θέσει υπόψη όλων σας τρία βασικά αιτήματα.
1.    Σας ζητούμε να πάρετε σήμερα την απόφαση να δοθεί προτεραιότητα στην συντήρηση και τις επισκευές των σχολείων, με στόχο την κάλυψη όλων των καταγεγραμμένων αναγκών τους όπως αυτά παρουσιάζονται, τόσο στο από 22/12/2015 έγγραφο της Επιτροπής Υλικοτεχνικών υποδομών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων, που σας έχει παραδοθεί, όσο και στα αντίστοιχα  έγγραφα των διευθυντών των σχολείων μας. Θεωρούμε πως η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί με χρονικό ορίζοντα διετίας, κατά την οποία, είτε μέσω σχολικών επιτροπών είτε μέσω των μελλοντικών εργολαβιών, θα καλυφθούν οι ανάγκες του συνόλου των σχολείων μας,  ευελπιστώντας ότι στο τέλος των δυο χρόνων θα μπορέσουμε να έχουμε σχολεία που αρμόζουν στην πόλη μας και που αξίζουν στα παιδιά μας.
2.    Σε ό,τι αφορά στο ποσό που μεταφέρθηκε στο αποθεματικό ταμείο του Δήμου, και προέκυψε από την διαφορά του προϋπολογισμένου ποσού για τα σχολεία και της έκπτωσης που δόθηκε με την ανάληψη των φετινών καλοκαιρινών εργολαβιών, σας ζητούμε να αποφασίσετε να επαναδιατεθεί για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων, όπως αυτές παρουσιάζονται στα προαναφερόμενα έγγραφα και που δεν περιλαμβάνονται στις τρέχουσες εργολαβίες, με στόχο να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μέσα στο 2016 , δίνοντας προτεραιότητα σε αυτές που αφορούν σε θέματα ασφάλειας.
3.    Για την καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα των εργασιών που αφορούν την συντήρηση και τις επισκευές των σχολείων, σας ζητούμε να αποφασίσετε να δημιουργηθούν φάκελοι για κάθε σχολική μονάδα με παράλληλα φύλλα εργασιών, όπου θα καταγράφονται οι ανάγκες για επισκευές και συντήρηση και οι εργασίες που θα εκτελούνται  να παρακολουθούνται από έναν αρμόδιο μηχανικό του Δήμου.
Τέλος, έχουμε πληροφορηθεί για αιτήματα από Διευθυντές σχολείων που αφορούν σε νέες αίθουσες, απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία των κατά τόπους σχολικών μονάδων τον Σεπτέμβριο. Θεωρούμε πως τα αιτήματα αυτά πρέπει να ικανοποιηθούν.
Η έλλειψη αιθουσών, έτσι όπως ήδη έχει καταγραφεί από  σχετικά αιτήματα τα τελευταία χρόνια, είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λύνεται για πάντα με  προσθήκες στα υπάρχοντα σχολικά συγκροτήματα. Για αυτό τον λόγο, θέτουμε εκ νέου, την  πάγια θέση της Ένωσης Γονέων, για  την ανάγκη οικοδόμησης νέων σχολικών κτιρίων και σας καλούμε να πάρετε την απόφαση να κινήσετε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες για τους χώρους που προβλέπονται από τα πολεοδομικά σχέδια του Δήμου μας.
Η Ένωση Γονέων είναι έτοιμη να σας παραδώσει όποια στοιχεία έχει και να συνεργαστεί σε όποιο επίπεδο κρίνεται σκόπιμο, προκειμένου να υλοποιηθούν τα παραπάνω.
Για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού
Η Πρόεδρος                                                  Η Γραμματέας
Ξανθάκη Μαργαρίτα                                                Κονταξή Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου