Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΦΟΔΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ! ΟΙ ΗΠΑ ΥΠΟΚΙΝΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ. ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, απετράπη από τις ειδικές δυνάμεις...

της Ρωσίας, η επίθεση που σχεδιαζόταν στην Κριμαία, από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως αναφέρει η ρωσική πλευρά, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, σε «πλήρη ετοιμότητα».
Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, η χερσόνησος βρίσκεται σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας, λόγω του άμεσου και επικειμένου κινδύνου σύγκρουσης, με τις ουκρανικές δυνάμεις και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ήδη έρθει σε μια πρώτη επαφή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «TASS», με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για τη διασφάλιση των υποδομών στην Κριμαία και φυσικά -πρωτίστως- τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών. 



Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πάντως, θα συνεδριάσει σήμερα, μετά από αίτημα της Ουκρανίας, λόγω της νέας κρίσης που ξέσπασε στις σχέσεις της με τη Ρωσία.



«Οι ΗΠΑ πίσω από τους Ουκρανούς»!

«Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι πίσω από τις προσπάθειες των ουκρανικών αρχών να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Κριμαία»​
«Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι πίσω από τις προσπάθειες των ουκρανικών αρχών να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Κριμαία», δήλωσε ξεκάθαρα πριν από λίγο, ο ηγέτης της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσυόνοφ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Rossiya-24». «Προειδοποιούμε», συνεχίζει ο κ. Ακσυόνοφ «ότι το μονοπάτι αυτό που ακολουθούν οι Ουκρανοί μπορεί να εξελιχθεί σε μονοπάτι του τρόμου». 
«Βλέπετε, ότι κάνουν τα ίδια που κάνουν στους πολίτες τους. Απλά τώρα αποφάσισαν την ίδια τακτική, να ακολουθήσουν και στην εξωτερική τους πολιτική» αναφέρει και προσθέτει: «Αλλά την ίδια στιγμή είμαι βέβαιος ότι.. αυτά δεν είναι δικές τους ενέργειες. Κάνουν πράξη τις προθέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Είναι καθαρό ότι αυτοί είναι πίσω τους» λέει χαρακτηριστικά ο Σεργκέι Ακσυόνοφ, επειδή «οι ουκρανοί αξιωματούχοι δεν θα είχαν το θάρρος να προχωρήσουν από μόνοι τους σε τέτοιες ενέργειες». 

Έτσι άρχισαν όλα...
Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κατηγόρησε εχθές, ευθέως πια, την Ουκρανία, ότι προσπάθησε μέσα στη νύχτα, να εισβάλει «με μια ομάδα σαμποτέρ, στη διάρκεια της νύχτας, στις 7 Αυγούστου, στην πόλη της Armyansk (η Δημοκρατία της Κριμαίας)». 

Την ένοπλη επίθεση σύμφωνα με την «FSB» στην Κριμαία, διηύθυναν ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών. Η Ουκρανία από την πλευρά της, μέσω του υπουργείου εξωτερικών, απάντησε ότι οι κατηγορίες αυτές είναι προσχηματικές.
Μάλιστα, σύμφωνα με την  «FSB», ένας Ρώσος στρατιώτης και ένας εργαζόμενος της υπηρεσίας, σκοτώθηκαν σε αυτή τη συμπλοκή, με τους Ουκρανούς εισβολείς, στην Κριμαία.
Λίγο αργότερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Πιότρ Ποροσένκο, δήλωνε πως οι κατηγορίες της Ρωσίας για μια ουκρανική εισβολή στην Κριμαία, αποτελούν ένα κυνικό πρόσχημα, ώστε η Μόσχα να αναπτύξει νέα στρατιωτική δράση εναντίον της Ουκρανίας.

Σε ετοιμότητα η Ουκρανία
O Ουκρανός πρόεδρος Πιοτρ Ποροσένκο διέταξε πάντως σήμερα, να τεθεί σε πλήρη εγρήγορση όλο το στράτευμα που βρίσκεται στα σύνορα με την Κριμαία και ειδικά στη γραμμή επαφής «Donbass». 

Έχω διατάξει, έγραψε, «να τεθεί σε πλήρη επιφυλακή το σχέδιο ανάταξης όλων των μονάδων στις παραμεθόριες περιοχές με την Κριμαία» στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Twitter», μετά από συνάντησή του, με την ηγεσία των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας και τον επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στο μεταξύ ο Ποροσένκο κάλεσε τη Ρωσία να συμβάλει στην εφαρμογή των όρων της συμφωνίας του Μινσκ, προσθέτοντας πως με το να δυσφημεί την Ουκρανία, δε θα επιτύχει απολύτως τίποτα.


Σύμφωνα μάλιστα με το «CNBC» αργότερα, εντός της ημέρας, αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους ηγέτες του κόσμου. Την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελ Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ενώ ο ίδιος ζήτησε να μιλήσει και με τον Μπαράκ Ομπάμα. 

Αυτός ήταν ο πληροφοριοδότης

Σύμφωνα με την FSB, ένας από τους οργανωτές των σχεδιαζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων, ήταν ο Γεβγένι Πανόφ, κάτοικος της περιοχής Ζαπορόζιε της Ουκρανίας, γεννημένος το 1977 και πρόκειται μάλιστα για υπάλληλο, της κύριας διεύθυνσης, της υπηρεσίας πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας. Έχει τεθεί υπό κράτηση και το Περιφερειακό Δικαστήριο του Κιέβου, στη Συμφερούπολη, αναζητεί φόρμουλα προφυλάκισής του, έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα, αν και ο ίδιος, δείχνει όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, «συνεργάσιμος με τις ρωσικές αρχές».
Είκοσι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που περιέχουν πάνω από 40 κιλά «ΤΝΤ», πυρομαχικά και μαγνητικές βόμβες, χειροβομβίδες και όπλα των ειδικών ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, κατασχέθηκαν προχθές το βράδυ από τις ρωσικές αρχές.
Θυμίζουμε ότι μετά την ανατροπή του φιλορώσου Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, τον Φεβρουάριο του 2014, οι Ρώσοι ανέπτυξαν στρατιωτικές δυνάμεις στη χερσόνησο και στη συνέχεια διεξήγαγαν δημοψήφισμα, το οποίο θεωρήθηκε παράτυπο, τόσο από τις ουκρανικές αρχές όσο και από τη διεθνή κοινότητα. Με βάση το δημοψήφισμα, η Κριμαία, ως Δημοκρατία της Κριμαίας, εντάχθηκε ως ομόσπονδη δημοκρατία στη Ρωσική Ομοσπονδία και θεωρείται πλέον, από τη Μόσχα κομμάτι ρωσικού εδάφους.
Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης
zougla.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου