Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ! ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ.... ΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ!!!

Οι αντιεξουσιαστές πλέον ενεργούν ως τζιχαντιστές με συνεχείς επιθέσεις...

με βόμβες μολότωφ και άλλους εμπρηστικούς μηχανισμούς κατά Εκκλησιών και ιερών μονών! Στόχος τους, πέρα από το να τρομοκρατήσουν είναι και να σκοτώσουν!!! Θέλουν νεκρούς, όπως και οι τζιχαντιστές! Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι κάνουν όσα κάνουν έχοντας τη σιωπηρή ή φανερή στήριξη πολλων μελών του ΣΥΡΙΖΑ! Ένας ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πολεμήσει την Ορθοδοξία. Είτε καταργώντας τα Θρησκευτικά (θεωρώντας τα μάθημα προσηλυτισμού), είτε καταργώντας την πρωινή προσευχή και τον εκκλησιασμό στα σχολεία! 
Αλλά και η πρόσφατη απόφαση της Δικαιοσύνης να αθωώσει όλους τους εισβολείς στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την ώρα της Θείας Λειτουργίας, πρακτικά ήταν σα να έδινε το πράσινο φως σε νέες εισβολείς! Οι αντιεξουσιαστές όμως βρήκαν αφορμή για να ξεκινήσουν μπαράζ επιθέσεων με βόμβες μολότωφ και άλλους εμπρηστικούς μηχανισμούς κατά ιερών ναών της Αθήνας και μόλις προ μερικών ωρών κατά γραφείων της ιεράς Μονής Πετράκη! 
Ποια η διαφορά των αντιεξουσιαστών από τους τζιχαντιστές; 
Διαβάζουμε τα ρεπορτά της Καθημερινής για τα πρόσφατα, θλιβερά γεγονότα:

Συνεχίζονται οι επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε εκκλησίες της Αττικής, με αφορμή την εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στα οποία και του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» που είχε παραχωρηθεί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Χθες τα ξημερώματα, στόχος έγινε το κτίριο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι. Στις 3.10 τα ξημερώματα οι δράστες εκτόξευσαν τέσσερις μολότοφ στο κτίριο της μονής στην οδό Ιασίου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε δύο οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο προαύλιο.
Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μακάρι να γίνει πλήρως κατανοητό στην κοινωνία μας ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν και να επικρατήσει η ειρήνη και η καταλλαγή του Θεού μεταξύ των ανθρώπων».

Μερικές ημέρες νωρίτερα πάντως, με αφορμή την είσοδο αναρχικών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η ΔΙΣ είχε εκδώσει μια σαφώς πιο αιχμηρή ανακοίνωση στην οποία ανέφερε απευθυνόμενη στους αντιεξουσιαστές: «Είστε η αποτυχία μας. Η αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως δημοκρατίας».

Στο μεταξύ, στο Athens Indymedia αναρτήθηκαν κείμενα ανάληψης ευθύνης για τις επιθέσεις των προηγούμενων ημερών με μπογιές στην εκκλησία του Αγ. Βασιλείου στα Εξάρχεια και στη Ζωοδόχο Πηγή στην οδό Ακαδημίας, καθώς και για την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου στην οδό Ασκληπιού.

Ομάδες αναρχικών

Τα κείμενα υπογράφουν ομάδες αναρχικών με επωνυμίες όπως «μαύρη φλόγα» και «χαοτικά νεφελίμ» και αναφέρονται στις εκκενώσεις καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα μία απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης κατεγράφη στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Επιθέσεις σε δύο εκκλησίες στην Αθήνα

Οι καταλήψεις και οι εισβολές σε κτίρια άλλους διχάζουν (προδήλως στο μυαλό έρχονται το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση), άλλους –και δη άσπονδους φίλους - φέρνουν ακόμη πιο κοντά, όπως στην περίπτωση του Γιάννη Μπουτάρη και του μητροπολίτη Aνθιμου.

Οι επιθέσεις θεωρούνται συνέχεια της εισβολής αντιεξουσιαστών το πρωί της Κυριακής στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. «Φρίκαρα με αυτά που έγιναν στην εκκλησία, φανταστείτε να έμπαιναν σε ένα τζαμί τι θα γινότανε... θα τους είχαν λιντσάρει. Οι χριστιανοί που ήταν στην εκκλησία έμειναν αποσβολωμένοι. Είναι πρωτοφανή αυτά» δήλωσε (Πρακτορείο FM 104,9) ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο κ. Μπουτάρης επικοινώνησε με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό του, ενώ επίσης φέρεται ενοχλημένος με τη χθεσινή απόφαση για αθώωση των 26 συλληφθέντων αντιεξουσιαστών για την εισβολή.

Οι δύο ηγέτες της Θεσσαλονίκης έχουν αποκαταστήσει τις σχέσεις τους, που είχαν διαρραγεί καθώς ο κ. Ανθιμος είχε ταχθεί κατά της υποψηφιότητας Μπουτάρη στον δήμο. Ωστόσο, η ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της πόλης φαίνεται πως συνέβαλε τελικά στη σύμπλευση. Μάλιστα, ο κ. Μπουτάρης κατοικεί δίπλα στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, και όπως έχει δηλώσει ο ίδιος είναι μέσα στο οπτικό του πεδίο από το παράθυρό του.

Από την άλλη, βέβαια, με ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν χθες οι 5 συλληφθείσες (τέσσερις Ελβετίδες και μία Ελληνίδα) κατά τη διάρκειας της εκκένωσης της κατάληψης του πρώην Ορφανοτροφείου στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Συμφωνία με καταληψίες

Το θέμα των καταλήψεων κατά περίπτωση διχάζει. Ενδεικτικά, χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης τόνισε (ΣΚΑΪ) ότι «υπάρχει διαφορά από εγκαταλειμμένο χώρο σε εγκαταλειμμένο χώρο». «Για τις μακροχρόνιες καταλήψεις μπορεί να βρεθεί χρυσή τομή με συμφωνία κυρίων, δηλαδή η πλευρά των καταληψιών θα δώσει κάποιες εγγυήσεις και ανάλογα θα πράξει και το κράτος» είπε, προσθέτοντας ότι πολλές καταλήψεις έχουν λειτουργήσει υπέρ του κοινωνικού συνόλου, βοηθώντας μετανάστες ή αστέγους, χωρίς να προκαλούν προβλήματα. «Χιλιάδες κτίρια είναι σήμερα καταπατημένα, και από την Εκκλησία ακόμη» ανέφερε και υπεραμύνθηκε της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ασκούνταν κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για την εκκένωση κτιρίων.

Ρίχνοντας ακόμη λίγες σταγόνες στη διχαστική φωτιά, χθες η Νομαρχιακή Οργάνωση Θεσσαλονίκης του κόμματος έβαλε κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου, που είχε αποδοκιμάσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι διαφωνεί με την επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων. Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης με νέα ανακοίνωση «υπενθυμίζει σε όσους διαφώνησαν ή εξακολουθούν να διαφωνούν με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, ότι το κόμμα μας ουδέποτε υποστήριξε την καταστολή και τις πρακτικές των μαζικών συλλήψεων και των μαζικών δικών. Η πολιτική της μηδενικής ανοχής και της αντιμετώπισης κινητοποιήσεων με χημικά και ρόπαλα ανήκουν σε πολιτικούς χώρους που κυβέρνησαν πριν το 2015».

Η Νέα Δημηκρατία


Με δεδομένα τα παραπάνω και μετά τη νέα επίθεση στους δύο ναούς στην Αθήνα, το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. δήλωσε: «Τα χάδια του ΣΥΡΙΖΑ στους αντιεξουσιαστές έχουν σαν μόνο αποτέλεσμα τη διαρκή αποθράσυνσή τους. Ο κ. Τσίπρας οφείλει, επιτέλους, να πάρει ξεκάθαρη θέση. Και ο κατ’ ευφημισμόν υπουργός Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει τις ευθύνες του, πριν έρθουν ακόμη χειρότερα».
χαρακτηριστικά, χθες στο στόχαστρο των αντιεξουσιαστών μπήκαν εκκλησίες στο κέντρο της Αθήνας. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Μετσόβου, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, όπου άγνωστοι πέταξαν γυάλινα μπουκάλια με χρώμα βάφοντας τοίχους και σκαλιά του ναού. Μία ώρα μετά, η δεύτερη επίθεση έγινε στον ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Ακαδημίας 67. Οι δράστες πέταξαν γυάλινα μπουκάλια με μπογιά και έσπασαν τα τζάμια της εισόδου.

14 σχόλια:

  1. Αυτά τα καθάρματα είναι ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ . Έχουν εντολές μετά τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να κάψουν τις εκκλησίες και να σφάξουν αθώους ανθρώπους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΗΣ ΒΡΟΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κατάρα της Ελλάδος ήταν και είναι η αριστερά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αληταράδες και ΑΝΑΡΧΟΜΑΛΑΚΕΣ του ΣΦΥΡΙΖΑ έσπασαν στο ξύλο τον Δήμαρχο Περάματος και δεν τρέχει τίποτε . Όλοι αθώοι με προστασία του ΣΦΥΡΙΖΑ . Η αλητεία της αριστεράς δεν έχει όρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα εγκλήματα τους πρέπει να γίνουν γνωστά σε όλους τους Έλληνες και να τους διαολοστείλουν . Τα αποβράσματα αυτά μια μέρα θα πληρώσουν ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ . Μια μέρα θα τους ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλο το αλητοτσιπρέεικο του συριζα είναι πίσω από αυτούς τους αληταράδες . Φλώροι και λεσβίες είναι όλοι τους . Κανείς από αυτούς δεν έχει τιμή . Έπρεπε να έχει γίνει χαμός από σχόλια . Δυστυχώς τα κομματόσκυλα έχουν άλλες ασχολίες . Γι αυτό και η Ελλάδα έχει γονατίσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα γίνουν και χειρότερα γιατί δεν υπάρχει κράτος έχουν διαλύσει τα πάντα . Αυτόί θα κάψουν και τον Ιερό Ναό της Φανερωμένης . Η ηγεσία της εκκλησίας είναι ανύπαρκτη . Το ίδιο και ο κόσμος αδιαφορεί για τα πάντα γύρω του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ . ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΛΙΓΟΙ ΓΑΡ ΕΣΘΛΟΙ ΚΡΕΙΣΣΟΝΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΚΩΝ . ΑΡΚΑΔΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα που θα αρχίσουν τα σχολεία θα τα κάψουν και αυτά . Η ασυδοσία σε αυτή την χώρα δεν έχει όρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την ώρα που η κυβέρνηση ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στήνει Τέμενος κάτω από την Ακρόπολη ο Ερντογκάν Πασά απαγορεύει την θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχουν κατεβάσει τα παντελόνια τους όλοι . Δεν υπάρχουν Έλληνες . Κανένας επώνυμος δεν μιλάει για τα Εθνικά μας Θέματα γιατί είναι Νάνοι και Γραικύλοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή