Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΔΡΙΜΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οκτώβριος 2017

Σχετικά με το περιστατικό  του τραυματισμού μαθητή του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, συνέπεια της πτώσης παραθύρου, η Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού εκφράζει αρχικά την ανακούφισή της για την αποφυγή...

σοβαρού τραυματισμού του μαθητή.
Όμως τα ευχολόγια δεν αποτελούν απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα που δημιούργησε το περιστατικό και δεν αρκούν για την πρόληψη νέων. Η  Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού  απαιτεί να δοθούν απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες σχετικά με τα αίτια του ατυχήματος και παράλληλα να ενημερωθεί για τις άμεσες κινήσεις από πλευράς αρμοδίων για την αποφυγή άλλου περιστατικού.
Η Ένωση Γονέων, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης/6/2016, ζητήσε «...να δοθεί προτεραιότητα στην συντήρηση και τις επισκευές των σχολείων, με στόχο την κάλυψη όλων των καταγεγγραμένων αναγκών τους...», ενώ  στην Έκθεση Αποτύπωσης Υλικοτεχνικών Αναγκών των Σχολείων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, η οποία κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2017 στις Τ.Υ. του Δήμου, αναφέρεται  ξεκάθαρα στην ανάγκη να δοθεί : «απόλυτη προτεραιότητα όλων και με όλους τους δυνατούς τρόπους η έγκαιρη λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την αποφυγή ατυχημάτων».  Πιο επίκαιρο από ποτέ είναι το πάγιο αίτημα της Ένωσης Γονέων  για την δημιουργία φακέλων  «για κάθε σχολική μονάδα με παράλληλα φύλλα εργασιών, όπου θα καταγράφονται οι ανάγκες για επισκευές και συντήρηση και οι εργασίες που θα εκτελούνται  να παρακολουθούνται από έναν αρμόδιο μηχανικό του Δήμου».
Ζητούμε οι αρμόδιοι να αναλάβουν την ευθύνη για το περιστατικό και για να μην υπάρξουν άλλα παρόμοια περιστατικά.  Απαιτούμε  να προγραμματιστούν, άμεσα, όλες οι εργασίες που αφορούν σε θέματα ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, σε όλα, ανεξαιρέτως, τα σχολεία του δήμου μας. 
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παπάγου-Χολαργού


2 σχόλια:

  1. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ.
    ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ.
    Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ.
    Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ "ΤΑΡΤΟΥΦΟΥΣ" ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΨΙΜΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΛΥΝΟΝΤΑΙ,ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΜΗ ΕΠΙΛΥΣΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΒΑΘΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΔΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ,ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΡΥΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ,ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΕ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ" ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΡΛΟΥΜΠΟΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΖΟΔΡΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή