Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΡΙΞΑΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ! Η ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ 100 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!

Παλαιστίνιος τραυματιοφορέας τρέχει για να βοηθήσει διαδηλωτή, ο οποίος δέχθηκε στο στόμα ένα δακρυγόνο που εκτόξευσαν Ισραηλινοί στρατιώτες κοντά στη λωρίδα της Γάζας, εκεί όπου συνορεύει με το Ισραήλ, ανατολικά του Καν Γιουνίς. 
Μέσα σε μία και μοναδική φωτογραφία, που μεταδίδει σήμερα το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, χωρούν πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να πει κανείς για την αγριότητα των συγκρούσεων, για τα αμέτρητα θύματα και για το πως μπορούν πράγματι να σκοτώνουν - όχι μόνο τα αληθινά πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών - αλλά και τα δακρυγόνα.
Η δημοσιογραφική ομάδα του News247.gr αποφάσισε να δημοσιεύσει αυτή την ιδιαίτερα σκληρή φωτογραφία του Associated Press, που μεταδόθηκε σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχει και μία δεύτερη, σε πιο κοντινό πλάνο, ακόμα σκληρότερη. Επιλέξαμε να την κρατήσουμε στο αρχείο μας.

Στη λεζάντα, κάτω από αυτές τις δύο εικόνες, αναφέρεται ότι ο Παλαιστίνιος διαδηλωτής βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση "αφού...

δέχθηκε πλήγμα στο στόμα από δακρυγόνο που εκτόξευσαν Ισραηλινοί στρατιώτες κοντά στα σύνορα της λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κινούνται προς τον φράχτη που χωρίζει την Γάζα από το Ισραήλ για να διαδηλώσουν..."

Υπό άλλες συνθήκες δεν θα δημοσιεύαμε μία τόσο σκληρή εικόνα. Οι περισσότεροι θα σοκαριστούν.

Ωστόσο, δημοσιεύουμε την εικόνα, επειδή αποτελεί ντοκουμέντο μίας βίας πέρα από τη λογική και πέρα από οτιδήποτε μπορεί να γίνει ανεκτό από τον πολιτισμένο κόσμο και από τον Δυτικό Πολιτισμό.

Ακολουθεί η είιδηση για 100 ακόμα τραυματίες Παλαιστινίους. Είναι οι "τραυματίες της ημέρας" που χάνονται καθημερινά - απαρατήρητοι μέσα στον τεράστιο όγκο της διεθνούς ειδησεογραφίας.

Τουλάχιστον 100 τραυματίες από ισραηλινά πυρά και δακρυγόνα
Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων και αληθινών σφαιρών εναντίον Παλαιστινίων που διαδήλωναν σήμερα στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 100 άνθρωποι, έγινε γνωστό από μέλη των ομάδων πρώτων βοηθειών.

Ο ισραηλινός στρατός επισήμανε από την πλευρά του ότι ανέλαβε δράση προκειμένου να απωθήσει χιλιάδες Παλαιστινίους, ορισμένοι εκ των οποίων πέταγαν πέτρες στους στρατιώτες και είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά, και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να παραβιάσουν τον συνοριακό φράκτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου