Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ 8 ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΛΛΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ: "ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΚΕΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ"! ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ-ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Σχόλιο δικό μας: Οι Τούρκοι αξιωματικοί αφέθησαν ελεύθεροι, αλλά η...

Τουρκία απειλεί ότι θα τους αρπάξει, όπου και αν βρίσκονται και θα τους πακετάρει στην Τουρκία! Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ξεφτίλα της χώρας μας η οποία, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα δείνξει την απόλυτη ανικανότητά της! 
Ακολουθούν ρεπορτάζ. 
Οι Τούρκοι στρατιωτικοί κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού - Σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τέσσερις τελευταίοι
Χρήστος Δεμέτης (news247.gr)

Ελεύθεροι αφέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας και οι τέσσερις τελευταίοι Τούρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού. Οι τούρκοι στρατιωτικοί αποφυλακίστηκαν διότι παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης, κάτι που είχε συμβεί και με τους πρώτους τέσσερις. Πλέον θα διαμένουν σε απόρρητη τοποθεσία και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται πως και οι οκτώ δια των συνηγόρων τους, έχουν ζητήσει να φύγουν από την Ελλάδα, όταν τους χορηγηθεί άσυλο. Οι δικηγόροι τους ζητούν να χορηγηθεί άσυλο στους πελάτες τους μαζί με τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν νομίμως σε χώρα της επιλογής τους.

Προς χορήγηση εγγράφων
Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι είναι συνταγματική και νόμιμη χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο οι οκτώ αξιωματικοί είχαν έρθει στην Ελλάδα, λίγες μέρες μετά το απόπειρα πραξικοπήματος στην γείτονα χώρα τον Ιούνιο του 2016.

Έτσι, όταν η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ που αφορά τον έναν από τους οκτώ στρατιωτικούς, δημοσιευθεί, θα καταλάβει και τους υπόλοιπους, καθώς η υπόθεση έχει εισαχθεί στο ΣτΕ με το θεσμό της πρότυπης δίκης (πολιτική απόφαση), σύμφωνα με το νόμο 3900/2010.

Κατά συνέπεια όταν η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ καθαρογραφεί και δημοσιευθεί επισήμως θα χορηγηθούν στον συγκυβερνήτη ταξιδιωτικά έγγραφα και έτσι θα μπορεί να ταξιδεύσει στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια, το ίδιο θα γίνει και με τους υπόλοιπους επτά Τούρκους αξιωματικούς, εφόσον εκδοθούν οι αναμενόμενες αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου, με τις οποίες θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου.

Συντάκτης: 
efsyn.gr
Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η Τουρκία προκαλεί για ακόμη μια φορά με αφορμή την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης με δηλώσεις του υπονόησε επιχείρηση απαγωγής των «8» ενώ επιτέθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί που παραμένουν υπό καθεστώς αυστηρότατης φύλαξης, αναμένουν να τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεταβούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, όπως οι ίδιοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους, μέσω των συνηγόρων τους.

Ο δρόμος για τη χορήγηση ασύλου και για τους οκτώ άνοιξε την Δευτέρα καθώς αποφασίσθηκε να αφεθούν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι τέσσερις που κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Οι στρατιωτικοί αποχώρησαν λόγω παρέλευσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης (18μηνο).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόσφατα κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα η χορήγηση ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο είχαν έρθει στην Ελλάδα, με την απόφαση αυτή (Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας) να συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους.

«Καθήκον μας να βρούμε, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία»
Η είδηση της απελευθέρωσης των στρατιωτικών προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης. «Ότι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε τους πραξικοπηματίες, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε» δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ.

Μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας την είδηση της αποφυλάκισης των τεσσάρων στρατιωτικών επανέλαβε το αφήγημα πως «η Ελλάδα υποστηρίζει και υποθάλπει τους πραξικοπηματίες της οργάνωσης του Γκιουλέν» και επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Με κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει ο κύριος πρωθυπουργός είχαμε ένα θετικό κλίμα ότι αυτοί θα εκδοθούν στην Τουρκία. Ομολογουμένως είχαμε ελπίδες. Νομίζαμε ανδρικό το λόγο του κ. Τσίπρα ότι θα επιστρέψει τους οκτώ πραξικοπηματίες. Αλλά δεν τους επέστρεψε. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει πολιτική κατεύθυνση» υποστήριξε ο Μποζντάγ.

Αυστηρή απάντηση του Νίκου Κοτζιά
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σχολιάζοντας στην κρατική τηλεόραση τις δηλώσεις του Μπεκίρ Μποζντάγ, τόνισε πως η Ελλάδα είναι χώρα δικαίου και οι απειλές δεν συνιστούν σοβαρή πολιτική.

«Δυστυχώς μερίδα Τούρκων πολιτικών δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει η σχέση πολιτικής και κράτους δικαίου» σχολίασε ο υπουργός χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενο της δήλωσης «ανάξιο και απαράδεκτο».

Υπογράμμισε ότι η χώρα μας δεν θα πέσει σε αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης με την Τουρκία, σημειώνοντας ότι η ηγεσία της γείτονος εκφράζει τους ευσεβείς πόθους της να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου