Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΤΗ ΓΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ! Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ! ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ! ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΟΛΑ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ) ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ!!!

Τελικά το Σκοπιανό έχει εξελιχθεί σε ένα παιχνίδι ονοματολογίας, ο καθένας λέει τα ονόματα που θεωρεί ότι τον συμφέρουν και εκεί που...

υποτίθεται ο Έλληνας ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι έχουν απομείνει τρεις επιλογές εμφανίζονται ξαφνικά άλλες τρεις!

Το ωραίο είναι ότι εμφανίζονται όχι από τον σλαβικό σκοπιανό παράγοντα αλλά από τον αλβανικό σκοπιανό παράγοντα!

Βουλευτής του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, ο Αρτάν Γκρούμπι, υποστήριξε πως η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια είναι θέμα ημερών. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Γκρούμπι σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν συμφωνήσει σε όλα τα βασικά σημεία και το μοναδικό που χρήζει διευκρίνισης είναι ο τρόπος εφαρμογής της συμφωνίας, κάτι που, όπως εκτίμησε, αναμένεται να διευθετηθεί τα επόμενα 24ωρα. Αμέσως μετά, όπως ανέφερε ο βουλευτής του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, θα ακολουθήσει η υπογραφή της συμφωνίας.

Ο βουλευτής του αλβανικού κόμματος ανέφερε ότι «στο τραπέζι βρίσκονται τα ονόματα που πρότεινε ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, αλλά και κάποιες άλλες δημιουργικές προτάσεις, όπως "Δημοκρατία της Μακεδονίας του Κρουσόβου", "Δημοκρατία Σύγχρονης Μακεδονίας" και "Δημοκρατία Ευρωπαϊκής Μακεδονίας"».

Το πρώτο όνομα από αυτά το είχε δημοσιεύσει το pronews.gr πριν από εννέα ημέρες. Πρόκειται για εθνική καταστροφή ακόμα και να το συζητάμε καθώς είναι επί της ουσίας παραλλαγή του «Μακεδονία του Ίλιντεν».

Οι Σκοπιανοί  το προσφέρουν ως «δόλωμα» και μας... κάνουν την χάρη να χρησιμοποιηθεί «erga omnes» (για όλες τις χρήσεις) αλλά και αυτό είναι το ίδιο επικίνδυνο με το «Μακεδονία του Ίλιντεν».

Πρόκειται για μια ονομασία η οποία παραπέμπει στο Κρούσοβο, την πόλη που κατέλαβαν οι επαναστάτες του Ιλιντεν το 1903 και είναι το «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Κρουσόβου»

Το ορεινό Κρούσοβο, σε υψόμετρο 1.350 μ., βρίσκεται στην κεντρική χώρα της σημερινής ΠΓΔΜ. Εκεί, το 1903, δημιουργήθηκε η βραχύβια «Δημοκρατία του Κρουσόβου», η οποία διήρκεσε μόλις δέκα ημέρες, όσο δηλαδή χρειάστηκε να καταπνιγεί στο αίμα η εξέγερση του Ιλιντεν από τους Οθωμανούς.

Δηλαδή οι Σκοπιανοί δεν θέλουν να λέγονται «Γιάννης» αλλά «Γιαννάκης». Πάλι οδηγούν την διαπραγμάτευση εκεί που επιθυμούν οι ίδιοι.

Ναι μεν παραπέμπει σε μια σλαβική κληρονομία αλλά παραπέμπει επίσης σε μια «ενιαία Μακεδονία» που θα ξεκινάει από το Αιγαίο 

Τώρα το «ευρωπαϊκή Μακεδονία» είναι μια παραλλαγή ουσιαστικά του Βόρεια Μακεδονία ενώ το «σύγχρονη Μακεδονία» είναι μια... αστεία θα λέγαμε παραλλαγή του Νέα Μακεδονία.

Μόνο που επειδή παίζεται η Ιστορία και η συνέχεια του Ελληνισμού δεν είναι καθόλου αστεία τα όσα ακούγονται.


Ο Αρτάν Γκρούμπι σημείωσε ότι το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα και ο αλβανικός παράγοντας στην ΠΓΔΜ παρέχουν πλήρη και ανεπιφύλακτη στήριξη για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Οι Αλβανοί αποτελούν το 25% του πληθυσμού της ΠΓΔΜ.
pronews.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου