Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου και αντιπροέδρου της...

κυβέρνησης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, αναφορικά με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

«Είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, να τους πακετάρουμε και να τους επιστρέψουμε στην Τουρκία», είχε πει ο Μποζντάγ, πυροδοτώντας ένα κύμα αντιδράσεων στην ελληνική πλευρά.

Στο περιθώριο της άσκησης των Ειδικών Δυνάμεων «Salamis Storm 2018», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε μία ιδιαιτέρως αυστηρή δήλωση για την τουρκική πλευρά, τονίζοντας πως η Άγκυρα «προαναγγέλλει παράνομη πολεμική επιχείρηση» εντός άλλης χώρας του ΝΑΤΟ.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως η ανακοίνωση από την Άγκυρα είναι η καλύτερη απόδειξη για το ότι η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή.

Στην άσκηση παρέστησαν, επίσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας δτρατηγός Andrey Botsev, ο οποίος εκπροσωπούσε και τον Υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρουμανίας στρατηγός Nicolae Ionel Ciuca και ο αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Σερβίας αντιστράτηγος Milosav Simovic, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του.

Επίσης, παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου