Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

Ως γνωστόν ο Παπάγος δεν έχει αγορά. μόνο λίγα διάσπαρτα καταστήματα. Το πρόβλημα με την εφαρμογή του ν.2946/2001 για την υπαίθρια διαφήμιση και συγκεκριμένα στο άρθρο 11, §4 του ν.2696/1999 (ΚΟΚ), έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους επαγγελματίες του Χολαργού οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιμονή του Δήμου να εφαρμόσει ένα νόμο τελείως τρελό! 
Λες και φτιάχτηκε από την τρόϊκα. Ο νόμος αυτός εξαιρεί τις κατ' εξοχήν επικίνδυνες για ατύχημα επιγραφές και συγκεκριμένα των βενζινάδικων, των νοσοκομείων, κλινικών και αυτών στις στάσεις λεωφορείων! Για ποιο λόγο; Ρωτήσαμε δικηγόρο και μας απάντησε ότι οι επιγραφές που εξαιρούνται του νόμου θεωρούνται δημοσίου συμφέροντος. Δηλαδή δημοσίου συμφέροντος θεωρούνται τα βενζινάδικα αλλά όχι οι γιατροί! Εάν δηλαδή κάποιος είναι άρρωστος και θέλει επειγόντως να δει τον γιατρό του, έχει ελάχιστη αξία μπροστά σε αυτόν που θέλει να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του ή που περιμένει στη στάση λεωφορείου! 

Δείτε παράδειγμα να σας φύγει το καφάσι! Στάση λεωφορείου και δίπλα της στο 1 μέτρο, υπάρχει επιγραφή ιατρείου. Ο νομοθέτης (τρελός σίγουρα ήταν) λέει ότι η επιγραφή της στάσης λεωφορείου είναι δημοσίου συμφέροντος ενώ η επιγραφή του ιατρείου δεν είναι, είναι παράνομη άρα πρέπει να γκρεμιστεί! 
Κι έτσι, τα συνεργεία του Δήμου (του εκάστοτε Δήμου) θα ...κόψουν ένα ξεγυρισμένο πρόστιμο στον γιατρό, για να μάθει να μην...παρανομεί! 
Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού αντί να δει το ζήτημα στις παραγματικές του διαστάσεις, αντί να κάνει παρέμβαση υπέρ των δύσμοιρων επαγγελματιών, σε αυτό το μείζον πρόβλημα που προέκυψε από το μηδέν, προτιμά να επιτεθεί στους επαγγελματίες και να τους επιβάλει πρόστιμα ή να τους πιέζει με απειλές να κατεβάσουν την επιγραφή τους. 
Στο μεταξύ, επαγγελματίες του Χολαργού κατέθεσαν στο δήμο έγγραφη διαμαρτυρία και ζητούν σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για την επίθεση που δέχονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου