Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΑΛΛΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ! Ο ΟΛΑΝΤ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ!

ΤΟ'ΧΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ, ΠΗΡΕ ΣΕΙΡΑ Ο ΟΛΑΝΤ!!!
Σήμερα θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου, που προγραμμάτισε πριν από τις αποκαλύψεις
Δύσκολα θα αποφύγει ο Ολάντ τις ερωτήσεις για το θέμα αυτό, παρόλο που το περιβάλλον του αυτό θέλει να πιστεύει, επισημαίνουν οι αναλυτές


Την παραμονή μιας συνέντευξης Τύπου, που επρόκειτο να είναι επικεντρωμένη στην κατάσταση της οικονομίας, ο Φρανσουά Ολάντ είναι υποχρεωμένος να αποσαφηνίσει γρήγορα την ιδιωτική κατάστασή του μετά τις αποκαλύψεις για ένα δεσμό του με μια ηθοποιό και τη νοσηλεία της επίσημης συντρόφου του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τη χειρότερη στιγμή για τον Σοσιαλιστή Πρόεδρο, ο οποίος ήλπιζε να γυρίσει τη σελίδα ενός καταστροφικού 2013, το οποίο σηματοδοτήθηκε κυρίως από την αδυναμία του να εκπληρώσει τη δέσμευσή του να αντιμετωπίσει την ανεργία.
Ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σήμερα Τρίτη ενώπιον 500 δημοσιογράφων για τη νέα κοινωνική και φιλελεύθερη οικονομική πολιτική του, τις μεγάλες γραμμές της οποίας είχε παρουσιάσει στις 31 Δεκεμβρίου, βρίσκεται τώρα μπερδεμένος σ' ένα κωμειδύλλιο που προκαλεί αμηχανία στην παράταξή του, ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει πως απαξιώνει το λειτούργημα του αρχηγού του Κράτους. Δύσκολα θα αποφύγει ο Ολάντ τις ερωτήσεις για το θέμα αυτό, παρόλο που το περιβάλλον του θέλει να πιστεύει, όπως ο σοσιαλιστής βουλευτής Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, ότι οι Γάλλοι "εκτιμούν πως η ιστορία αυτή είναι γελοία μπροστά σ' αυτά που ζουν και πως πρέπει μάλλον να διευθετηθούν τα προβλήματά τους και όχι προβλήματα ζευγαριών".

Χαμηλή δημοτικότητα
Την Κυριακή, μια δημοσκόπηση έδειξε ότι η υπόθεση δεν έχει καμιά επίπτωση στην -ήδη πολύ χαμηλή- δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ και πως το 77% των Γάλλων θεωρεί πως εμπίπτει αυστηρά στη σφαίρα του ιδιωτικού. Ωστόσο ο Πιέρ Λελούς, πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Νικολά Σαρκοζί, εξέφρασε χθες ανησυχία για τον αντίκτυπο της υπόθεσης αυτής στο εξωτερικό: "Την ώρα που η χώρα δεν πηγαίνει καθόλου καλά, το γεγονός ότι ο Πρόεδρός μας περνάει τον καιρό του κάνοντας αυτά τα πράγματα, βιώνεται ως μια επιπλέον απόδειξη ότι η Γαλλία είναι σίγουρα πιο προικισμένη για τολμηρές πλάκες παρά για οικονομικές μεταρρυθμίσεις", δήλωσε. "Είναι η ιδιωτική ζωή του", αλλά θα έπρεπε "να εμφορείται περισσότερο από το λειτούργημά του", δήλωσε επίσης ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Κόμματος της Αριστεράς (PG).

"Θεωρώ απαίσιο αυτό το είδος της εισβολής των μέσων ενημέρωσης στη σφαίρα του ιδιωτικού", δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός της Δεξιάς Αλέν Ζιπέ. "Κάθε άτομο, ακόμη κι αν είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει δικαίωμα στο απόρρητο της ιδιωτικής ζωής του", τόνισε.

Συνήθισαν στις ιδιοτροπίες
Η παραδοσιακή ανοχή των Γάλλων στις ιδιοτροπίες των ηγετών τους δοκιμάζεται ωστόσο σκληρά από μια άλλη ενοχλητική αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία το διαμέρισμα που στέγαζε τους έρωτες του Ολάντ και της 41χρονης ηθοποιού Ζιλί Γκαγέ, το είχε δανείσει σ' αυτήν την τελευταία μια άλλη ηθοποιός, η Εμανιέλ Οκ, η οποία διατηρούσε αισθηματικές σχέσεις με Κορσικανούς μαφιόζους.

Στο φύλλο της που κυκλοφορεί σήμερα με αυριανή ημερομηνία, η εφημερίδα "Λε Μοντ" δεν διστάζει να κάνει λόγο για "δυσλειτουργίες" των υπηρεσιών του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, οι οποίες δεν φρόντισαν να επιβεβαιώσουν πως κανένα στοιχείο προβληματικό για την ασφάλεια του προέδρου δεν συνδέεται μ' αυτό το διαμέρισμα που βρίσκεται δυο βήματα από την προεδρία - στη Ρι ντι Σιρκ, την οδό του Τσίρκου, προσθέτει το Γαλλικό Πρακτορείο, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται γι' αστείο...

Η στάση της «επίσημης»
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Λε Παριζιάν", η 48χρονη Βαλερί Τριερβελέρ, η δημοσιογράφος που μοιράζεται τη ζωή του Φρανσουά Ολάντ από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, διαθέτει γραφεία στο προεδρικό μέγαρο και τον συνοδεύει στις επισκέψεις του στο εξωτερικό, πληροφορήθηκε τα καθέκαστα από το στόμα του Προέδρου το βράδυ της Πέμπτης, δηλαδή μερικά λεπτά πριν αποκαλυφθούν από το περιοδικό "Κλόουζερ". Η Τριερβελέρ, η οποία εισήχθη σε νοσοκομείο την Παρασκευή λόγω "μεγάλης μελαγχολίας", "φαίνεται έτοιμη να συγχωρήσει (...) αλλά θέλει να μάθει πολύ γρήγορα ποιες είναι οι προθέσεις του Φρανσουά Ολάντ", έγραψε χθες εφημερίδα επικαλούμενη ένα μέλος του περιβάλλοντός της.

Εκτεθειμένος

Ο πρόεδρος δεν έχει παντρευτεί ποτέ, ούτε την Βαλερί Τριερβελέρ ούτε την προηγούμενη σύντροφό του, την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών του. Μολονότι το γαλλικό Σύνταγμα δεν προβλέπει τίποτε αναφορικά με το καθεστώς της "Πρώτης Κυρίας", αποτελεί παράδοση αυτή η τελευταία να διαθέτει μέσα τα οποία τίθενται στη διάθεσή της από το προεδρικό μέγαρο. Όμως ο μοντερνισμός του σοσιαλιστή Προέδρου σε θέματα ηθών δεν προχώρησε μέχρι το σημείο να αλλάξει τα πράγματα στον τομέα αυτό ώστε να διαχωρίσει αυστηρά την ιδιωτική από τη δημόσια ζωή του. Τώρα βρίσκεται εκτεθειμένος και έναντι των προεκλογικών υποσχέσεών του, όταν έλεγε πως θέλει να είναι ένας "νορμάλ" Πρόεδρος, αντίθετα από τον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος δεν δίσταζε να εμφανίζεται ως ζευγάρι, πρώτα με τη δεύτερη σύζυγό του, την Σεσιλιά Σιγκανέ-Αλμπενίζ και στη συνέχεια με την τρίτη σύζυγό του, την Κάρλα Μπρούνι. "Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα πράξω ούτως ώστε η συμπεριφορά μου να είναι σε κάθε στιγμή υποδειγματική", είχε υποσχεθεί ο Φρανσουά Ολάντ.

Οργανωμένο έγκλημα
Το Παρίσι ήδη άρχισε να απορεί τι στάση θα κρατήσει η «επίσημη» σύντροφος Βαλερί Τριερβελέρ, που μπήκε στο νοσοκομείο μετά το δημοσίευμα, τώρα ο Τύπος ασχολείται με αναφορές πως το διαμέρισμα στο οποίο υποτίθεται ότι συναντιούνταν Ολάντ και Γκαγέ έχει σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Χθες, ο γαλλικός Τύπος ασχολείτο με τις νέες αναφορές γύρω από το «σκάνδαλο» που αφορούν το διαμέρισμα στο οποίο οι παπαράτσι υποτίθεται ότι «έπιασαν» το ζεύγος. Το διαμέρισμα, σύμφωνα με το Le Point και το Mediapart, σχετίζεται με δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος της Κορσικής.
Οι αναφορές υποστηρίζουν ότι το διαμέρισμα ανήκει στον Μισέλ Φεράτσι, ηθοποιό που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση για υπεξαίρεση προς όφελος κορσικής ομάδας οργανωμένου εγκλήματος. Το διαμέρισμα υποτίθεται ότι είχε δοθεί «προς χρήση» από πρώην σύζυγο του Φεράτσι, επίσης ηθοποιό, στην Γκαγέ. Ο δικηγόρος του Φεράτσι αρνήθηκε πως ο πελάτης του έχει σχέση με το διαμέρισμα, λέγοντας πως η πρώην συζυγός του μένει στο διαμέρισμα και έχει κρατήσει το όνομα Φεράτσι στο κουδούνι λόγω των παιδιών της.
πηγή: sigmalive.com, τιτλος, μεσότιτλος, δικοί μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου