Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ, ΑΜΕΣΑ

γράφει ο Αντώνης Π. Μιχαλόπουλος
Οικονομολόγος 
Όσο στην Ελλάδα δεν θα έχουμε πνευματική , κοινωνική και πολιτική
ανάταση δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα και εξηγώ τι εννοώ.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ,ο πνευματικός κόσμος της χώρας σιωπά.Οι στρατιωτικοί κάνουν επίσης το ίδιο.Σιωπούν και εξακολουθούν να "χτυπάνε" κάρτα στην εργασία τους.
Ο κόσμος και η κοινωνία πίνει αμέριμνη τον καφέ της λύνοντας τα όποια προβλήματα γύρω από ένα τραπεζάκι.
Όσο θα έχουμε λοιπόν αυτούς τους πολιτικούς που έχουμε και οι οποίοι είναι όχι μόνο κατώτεροι των περιστάσεων αλλά ανεπαρκέστατοι των περιστάσεων σε συνδυασμό με όλους τους παραπάνω παράγοντες που ανέφερα ,δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα αυτή η χώρα και ούτε να μπορούν να αναπνέουν ξανά οι Έλληνες κανονικά.
Η πραγματικότητα είναι πικρή .
Η σημερινή Βουλή δεν θέλει την Χρυσή Αυγή εντός Βουλής,ζητά την συνέχιση της παρούσας κατάστασης.
Θέλουν την χρυσή αυγή στη φυλακή.Το ίδιο έκαναν και με τον Καμμένο.Το απείλησαν με φυλακή αν θυμάστε πριν τις εορτές.
Ο Καμμένος το "βούλωσε" και πήγε Χειμερινές διακοπές στην Γαλλία.
Το Πασοκ μεταφέρθηκε στον Σύριζα όπου και εκεί και μετά το 2011 ο Τσίπρας έκανε την "επανάσταση του λαού" , την "Λαϊκή επανάσταση" όπως έλεγε (θα το θυμάστε ,δεν μπορεί) επίσης γαργάρα και έτσι μετά το "επαγγελματικό" ταξιδάκι του εις τας Ηνωμένας Πολιτείας της Αμερικής το "βούλωσε" και αυτός.
Το ΚΚΕ ζει και με τον Κουτσούμπα στον μύθο του ...!
Οι ορφανοί που αποσχίστηκαν από τα μητρικά τους κόμματα κάνουν τους δημοσιογράφους στην τηλεόραση τους ποιητές, τους ανήξερους για ότι και όσα ψήφισαν στο παρελθόν εντός των "μαντριών" τους !
Και από κάτω ο λαός ,εμείς που παλεύουμε για την καθημερινότητα σε έναν άνισο αγώνα με τον χρόνο και το ....πορτοφόλι μας .
Χάνονται σπίτια,περιουσίες,αυτοκίνητα,συνειδήσεις,αξιοπρέπεια και δεν έχουμε μία προσωπικότητα από κάποιον χώρο να σηκωθεί και να ορθώσει το ανάστημα που θα έπρεπε για να σταματήσει αυτή η κατηφόρα και μαζί να ξεσηκώσει,σηκώσει και ορθώσει πάλι όλους εμάς τους απλούς πολίτες για να βγούμε στους δρόμους και να τους πούμε :
"ΟΧΙ ΑΛΛΟ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ,ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΗΤΑΝ" !
Δυστυχώς έτσι έχει η κατάσταση .Καθημερινά πεθαίνουμε ,αυτοκτονούμε και μας λένε να μην καίμε ξύλα στα τζάκια μας γιατί μολύνουμε την ατμόσφαιρα που όλοι ζούμε αλλά δεν μας λένε πως θα πληρώνουμε τα κοινόχρηστα με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στα ύψη,πως θα πληρώνουμε τη ΔΕΗ και το ενοίκιο που μας έβαλαν στα δικά μας ,ιδιόκτητα σπίτια.
Λένε ότι πρέπει να φορολογούν και στην Ελλάδα την ιδιοκατοίκηση επειδή οι Έλληνες κατά 80% έχουν δικά τους σπίτια ενώ οι Γερμανοί κατά 10% έχουν δικά τους σπίτια.
Κανείς δεν τους είπε ότι στην Ελλάδα ο Έλληνας ζει και εργάζεται μια ολόκληρη ζωή για να αγοράσει ένα σπίτι έτσι ώστε να το δώσει στο παιδί του,με θυσίες γιατί για να το κάνει αυτό δεν καταναλώνει και δεν κάνει αυτά που κάνει και καταναλώνει ο Γερμανός και ο κάθε ξένος .

Θα πεθάνουμε από τη κρίση, θα αυτοκτονήσουμε ,θα πεθάνουμε από το κρύο ή θα πεθάνουμε από πνιγμό εξαιτίας της αιθαλομίχλης που εμείς οι ίδιοι αναγκαστικά προκαλούμε συνειδητά και αναγκαστικά μη μπορώντας να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά την κατάσταση.
Και αν δεν πεθάνουμε από όλα αυτά ,τότε σίγουρα θα πεθάνουμε όλοι από καρκίνο γιατί η αιθαλομίχλη περνάει στα φυτά και στα ζώα και επομένως και στον υδροφόρο ορίζοντα και άρα την πίνουμε και την τρώμε αν πρώτα δεν πεθάνουμε όπως είπα από πνιγμό !
Με ένα χρέος μη ανατρέψιμο και αντιστρέψιμο .Με ένα χρέος που ότι και να κάνουμε δεν πρόκειται να μειωθεί ,με ένα χρέος που επίσημα αγγίζει το 200% του Α.Ε.Π. και ανέρχεται σε περίπου 380.000.000.000 ευρώ.
Ανεπίσημα το χρέος ανέρχεται πάνω από 500.000.000.000 ευρώ με περίπου 220% + του Α.Ε.Π.
Ποιόν κοροϊδεύουν,λοιπόν ; Τι θέλουν από εμάς ;


Ολόκληρη η Ευρώπη βοά για την χώρα μας ,οι ειδήσεις φθάνουν ταχύτατα και είναι διαφορετικές από αυτές που ακούμε εμείς εδώ από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ελλάδας, αυτά που κατονομάζουμε ως "καθεστωτικά".
Όλοι πιστεύουν ότι έχουμε πιαστεί στη φάκα της Γερμανίας και αδυνατούμε να βγούμε από αυτήν. Όλοι ,οι Εγγλέζοι,οι Γάλλοι,οι Ιταλοί ,οι Αυστριακοί ,οι Βορειοευρωπαίοι (Σκανδιναβοί) και δεκάδες άλλοι.
Μόνο εμείς ακούμε ότι θα βγούμε στις αγορές και σήμερα οι FT γράφουν ειρωνικά ότι"εάν η Ελλάδα βγει στις αγορές είναι σα να δίνουμε σε έναν αλκοολικό ,ένα μπουκάλι με ούζο για να πιεί "
Αυτή είναι η κατάσταση αγαπητοί μου συμπατριώτες ,δυστυχώς αυτή.
Ζητείται Ελπίς αλλά και Ηγέτης.
Από ποιόν χώρο δεν ξέρω όμως αυτό που γνωρίζω είναι ότι έτσι δεν μπορούμε ως πολίτες και ως κράτος να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την ζωή μας .
Δεν γίνεται.
Η αναμονή είναι αυτή που σκοτώνει.Πότε θα σταματήσει αυτή η κατηφόρα κανείς δεν γνωρίζει να μας πει .
Ζητείτε Ελπίς και Ηγέτης ,άμεσα.
Η καταστροφή είναι προ των πυλών,έρχεται ,καλπάζει απειλητικά !
Πρέπει να γίνει κάτι.
Πρέπει να κάνουμε όλοι κάτι . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου