Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΝ' ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ

γράφει η Κυράνη Γεωργουδάκη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Για την «Δημοτική Αναγέννηση Παπάγου – Χολαργού»


Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου του 2014 θα πρέπει να ανοίξει ένας ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, όπου ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος και παράταξη να εκθέσουν τις πολιτικές τους προτάσεις, αλλά και να δικαιολογήσουν ή να απολογηθούν για τα πεπραγμένα τους, την ψήφο ή την εισήγησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, αυτός ο διάλογος δεν υπάρχει. Οι μόνοι που ως τώρα έχουν εκτεθεί πολιτικά με προτάσεις είναι οι Κεχρής, Τίγκας και κάποιοι από την Αντιπολίτευση.
Σε ότι αφορά τον Κεχρή, με τον οποίο θα συνταχτώ στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, πέρα από τις αναρίθμητες παρεμβάσεις του σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο μας τόσο μέσα από τον τοπικό τύπο όσο και με κείμενα που απευθύνονται άμεσα στον Δημότη, ήταν ο μόνος που πρόσφατα κάλεσε σε Συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης τους εκπροσώπους τύπου και έδωσε σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα που σχετίζονται με τη μέχρι τώρα αυτοδιοικητική του πορεία, αλλά και το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει ως αυριανή Διοίκηση.
Όπως προανέφερα  εκτός του Κεχρή, ο κ. Τίγκας έχει παρουσιάσει κάποιες θέσεις – προτάσεις.  Στέκομαι σε αυτές τις προτάσεις και ανοίγω έναν πολιτικό διάλογο με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των Δημοτών.
Κύριε Τίγκα,
1. Προτείνατε τη διοργάνωση των «Περικλείων Αγωνισμάτων» με σκοπό να τιμήσετε τον «Περικλή» ως παγκόσμιο σύμβολο της Δημοκρατίας. Γιατί εμφανίζεστε ως εμπνευστής αυτής της αξιόλογης ιδέας και δεν αναγνωρίζετε ότι ο κ. Βραχιολίδης ήταν ο πρώτος που την πρότεινε; Το σημαντικότερο όμως όλων είναι, γιατί υπερψηφίσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση του Δημάρχου για αφαίρεση του «Περικλή» από το έμβλημα του Δήμου;
2. Μιλάτε για ενοποίηση των υπηρεσιών της καθαριότητας. Είναι γνωστό ότι  πολύ πριν από εσάς, οι κύριοι Αυγουρόπουλος και Κεχρής είχαν εκφράσει αυτήν τη θέση επίσημα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αναγνωρίζοντας τις προτάσεις τους μήπως θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιείτε σε αυτές τις περιπτώσεις το ρήμα «υιοθετούμε» και  όχι το ρήμα «προτείνουμε» ;
3. Ήσασταν ο πρώτος που πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέση της Λαϊκής την 25η Μαρτίου, θέση που υιοθέτησε η σημερινή Διοίκηση ένα μήνα αργότερα μετά την εισήγησή σας. Αποδείχθηκε εκ των υστέρων πόσο ατυχής ήταν η πρότασή σας. Ουδέποτε άκουσα κάποια δικαιολογία ή απολογία για αυτήν την πρότασή σας, που δημιούργησε τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα στο Δήμο μας και δεν εξυπηρέτησε τη μεγάλη μάζα του Χολαργού στην οποία η συγκεκριμένη Λαϊκή απευθυνόταν. (Δεν εξακολουθεί να δημιουργεί;)
4. Υποστηρίζετε την ιδέα της ενοποίησης των δύο κοινοτήτων, αλλά στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υποστηρίξατε την άποψη (Πολυκαλά, Κεχρή, Παπαγεωργίου κ.α.) για ένα ΓΠΣ για τον ενιαίο Δήμο. Αντίθετα στηρίξατε την πρόταση της Διοίκησης για δύο ΓΠΣ ξεχωριστά για τις δύο κοινότητες. Αλήθεια, πιστεύετε ότι ενιαίος Δήμος μπορεί να σημαίνει δύο ΓΠΣ;
Τελειώνοντας θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεσή μου στην πρόταση σας για «ποσοστώσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων». Για εμάς η ουσιαστική ενοποίηση προχωρά αν με ειλικρίνεια υιοθετήσουμε την αρχή: «κάθε πρόβλημα του Δήμου θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα με την σοβαρότητα του και όχι τη γεωγραφία του».
Η παρέμβασή μου αυτή σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να ξεκινήσει έναν κύκλο στείρας αντιπαράθεσης αλλά μια διαδικασία ενημέρωσης του Δημότη, ανταλλαγής και γιατί όχι σύνθεσης απόψεων.
Με εκτίμηση στο πρόσωπό σας,
Κυράνη Γεωργουδάκη



4 σχόλια:

  1. Γιατί απλά κυρία μου πριν τις εκλογές όλοι τάζετε λαγούς με πετραχήλια .Και οι αντιπαλοί σας και εσείς και όλοι σας ανεξαιτέρως.
    Όλοι λέτε , λέτε ,λέτε και ξεχνάτε τις 5000 + αυτοκτονίες συνανθρώπων μας, ξεχνάτε τον κόσμο που χάνει σπίτια,αυτοκίνητα,μηχανές.Ξεχνάτε τα κλειστά καταστήματα ,την πτώχευση, τη φτώχια,τον κόσμο που δεν έχει να πληρώσει φόρους,ηλεκτρικό ,κοινόχρηστα.
    Ολα αυτά παραμερίζονται για την εκλογική νίκη και την επιτέλους επιτυχία σας ως συμβούλους εις τα κοινά των δήμων της πτωχευμένης μας χώρας.
    Το μόνο που κάνετε είναι να αντιπαρατίθεστε μεταξύ σας και να μαλώνετε σαν τα νήπια στη παιδική χαρά ή στον παιδικό σταθμό και βέβαια να εύχεστε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα καλή χρονιά,καλό Πάσχα και καλά Χριστούγεννα .
    Με μία φράση, άρες μάρες κουκουνάρες ή άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
    Με χίλια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι δημότες και που τίποτα δεν γίνεται διότι είναι πλέον προφανές ότι υπάρχουν συμφέροντα,δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας κοροϊδεύει πλέον .
    Για το 200 τετραγωνικών σπίτι μου που το χρυσοπληρώνω στον δήμο μέσω των τελών και φόρων ανταποδοτικό τέλος παίρνω "το τρίτο το μακρύτερο" ,πακιστανούς και γύφτους εκ Ρουμανίας και Βουλγαρίας να μπαινοβγαίνουν στους κάδους ανακυκλωσης μια που η μετακίνηση πληθυσμών εντός Ε.Ε. είναι και άνετη και δεν αντιμετωπίζονται ως λαθρομετανάστες καθώς και τεράστιες καθυστερήσεις για θέματα που παραπονιέμαι ως δημότης,απλά θέματα όπως να αλλάξει μια λάμπα στη κολώνα της ΔΕΗ, να μετακινηθεί ένα αυτοκίνητο εγκαταλελειμμένο από το πεζοδρόμιο μου, να φωτιστεί το άλσος μου και άλλα μικρά πράγματα για τα οποία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ και άρα δεν γίνονται.
    Το ερώτημα μου προς όλους σας είναι ένα και μοναδικό.
    ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΣΑ ΛΕΤΕ.
    Με αμετροπρέπεια και με λόγια παχιά και ωραία δεν διοικείς ένα δήμο που δεν έχει λεφτά ,ούτε μια χώρα ,ούτε ένα νοικοκυριό .
    ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ.
    Οι περισσοτεροι πολίτες συμβιβάζονται με τα κάτω του μετρίου αποτελέσματα.Εγώ ,όχι.
    Οι περισσότεροι πολίτες κάθονται και σας ακούνε σαν χαϊβάνια ,σαν πρόβατα να λέτε όλοι σας αρλούμπες.
    Εγώ θα υποστηρίξω αυτόν ή αυτήν που θα πει ότι δεν θα κάνει ΤΙΠΟΤΑ για το προάστιο μας και που θα πει την αλήθεια στο κόσμο.
    Δεν θα πεισθώ με λόγια μεγάλα ,με λόγια αγάπης για τον λαό του ΠαπάγοΧολαργού που Ξαφνικά Όλοι όσοι Θέλετε να σας Ψηφίσουν , θυμάστε κάθε τέσσερα χρόνια και ολιγότερο από τέσσερα.
    Θα υποστηρίξω αυτόν που θα μου πει την αλήθεια.
    Αυτόν που θα μου πει ότι δεν έχει βρακί στο κώλο του να βάλει ο δήμος.
    Αυτόν που θα μου πει γιατί δεν διορίζονται οι επιτυχόντες πενταμηνίτες άνεργοι του ΟΑΕΔ.
    Αυτόν που θα μου πεί οτι δεν υπάρχει μία και ότι η πορεία θα είναι στάσιμη,δύσκολη και οπισθοδρομική.
    Σας βαρέθηκα όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και συνεχίζω .....


    Βαρέθηκα επί δεκαετίες να ακούω Αρλούμπες και να βλέπω έργα βιτρίνας όπως αυτό που κατέστρεψε την Λ. Περικλέους ή τον ίδιο τον Περικλή του οποίου το άγαλμα εκεί που το έχετε στήσει δεν το βλέπει ούτε ο "Δαναός".
    Τα έχετε κάνει μαντάρα, έχετε γεμίσει με "σαμαράκια" τους δρόμους, σήμανση και συντηριση δεν υπάρχει ή αν υπάρχει είναι καθυστερημένη σαν τους πολιτικούς που έχουμε, ένα άλσος πάνω και κάτω από τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού είναι μέσα στο σκοτάδι και αρκείται ο δήμος να βάζει πέντε λάμπες που σε δέκα μέρες καίγονται για να λέει ότι φωτίζει την περιοχή.
    Εγώ εννοώ όλο το άλσος και όχι μόνο την εκκλησία.
    Το σχολείο-φάντασμα της Κλειούς που μπαίνουν ναρκωμανείς , ζευγάρια, και παιδιά για να βάφουν τους τοίχους του.
    Τις σχολές οδήγησης που κάνουν μαθήματα τα φορτηγά έξω από το άλσος Παπάγου και το Verde.
    Δεκάδες μικρά,μεσαία η μεγάλα προβλήματα που δεν λύνετε .
    Και μετά μας λέτε Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα για να βλέπουμε τις αφεντομουτσουνάρες σας για να θυμόμαστε τι θα ψηφίζουμε ;
    ΟΧΙ .
    ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΩ.
    ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ "ΔΟΥΛΟΙ" ΜΟΥ, ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ.
    ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΕΛΑΤΕΣ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ Ή Ο ΙΔΙΟΣ Ή Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ.
    ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ Ή ΟΧΙ ;
    ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ,ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ .
    ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ .
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύο Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια για έναν Δήμο δεν είναι "Γενικά" αλλά Ειδικά, δηλ. Ξειδικά, διότι μόνον ένα Ξυδικό μυαλό μπορεί να το σκεφτεί. Ε λοιπόν τον φέροντα αυτό το μυαλό ταν ταΐζουμε 20 χρόνια αντί να τον έχουμε κυνηγήσει με το σκουπόξυλο και με βρεγμένη σανίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν εννοείτε τον κύριο Ξύδη , έκανε τρομερό έργο στην περιοχή του Παπάγου μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Μετά έχετε γεια βρυσούλες ,λόγγοι ,βουνά ραχούλες" .
    Το πρόβλημα δεν είναι ενός ατόμου αλλά δυστυχώς όλων των ατόμων και όταν κανείς το λέει αυτό τότε κάποιοι τον χαρακτηρίζουν ως παρανοϊκό, διαταραγμένο,κομπλεξικό ανόητο και βλάκα.
    Τελικά κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν ότι όσους χαρακτηρίζουν έτσι είναι μια χαρά και τελικά οι παρανοϊκοί , οι διαταραγμένοι,οι βλάκες ,οι κομπλεξικοί και οι ανόητοι είναι οι ίδιοι.
    Ψηφίζει κάποιος ,έναν δήμαρχο όχι μόνο για ένα πράγμα αλλά για πολλά.Κυρίως για να είναι αυτός που θα διοικήσει την πόλη του όπως ακριβώς θέλει αυτός που θα τον ψηφίσει.
    Αν τα κάνει μαντάρα ,την έβαψε στις επόμενες εκλογές.
    Το έργο αυτό το είδαμε με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κύριο Νικολάου.
    Ξανά ρωτάω όλου τους υποψηφίους το πιο σημαντικό.
    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ , ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ;
    ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΑΛΛΙΩΣ ΨΗΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ....
    θΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή