Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑΡΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

«Εάν ήμουν στη θέση του Σαμαρά δε θα συνομιλούσα καν με την τρόικα»
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΛ ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ: «ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
  • «Μόνο οι ΑΝΕΛ έχουν πλήρη, ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση εξόδου από τη σημερινή κατάσταση και για εθνική ανασυγκρότηση»
  • «Εκτελούν γενοκτονικό σχέδιο μετατροπής της χώρας μας σε χώρο. Ο ξένος παράγοντας “κινεζοποιεί” την Ελλάδα»
  • «Ο κ.Νταβρής απαξίωσε όργανα και συναδέλφους. Τα είχε όλα προσχεδιασμένα»
·         «Οι ΑΝΕΛ θα είναι και πάλι η μεγάλη, θετική έκπληξη. Αυτούς που θέλουν να διαλυθούμε, τους διαβεβαιώνουμε ότι παραμένουμε ενωμένοι, ισχυροί και αποφασισμένοι στον αγώνα της απελευθέρωσης της Πατρίδας»
  • «Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν κόκκινες γραμμές στα εθνικά, όπως τα Σκόπια, το μεταναστευτικό, την Τουρκία και σε θρησκευτικά ζητήματα. Συμφωνούμε στην αντιμνημονιακή στάση και σε ορισμένα θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής»
  • «Αισιοδοξώ για την Πατρίδα μου γιατί υπάρχουν Έλληνες που δεν αλλοτριώθηκαν, Έλληνες πατριώτες με ψυχή αδούλωτη, Έλληνες με ήθος και αποφασιστικότητα. Είμαστε λαός μαχητής»

Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Η Μανταλένα Παπαδοπούλου δεν «καίει» μόνο καρδιές λόγω της φυσικής της ομορφιάς. «Καίει» κυρίως με τον πύρινο-πατριωτικό της λόγο. Είναι η Πρόεδρος της Νεολαίας των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων»,  η οποία με επιχειρηματολογία που αφοπλίζει και με καρδιά γεμάτη από Ελλάδα, δείχνει πώς θα έπρεπε να συμπεριφέρεται ένας πραγματικός πατριώτης. Στην ερώτησή μας εάν βρισκόταν στη θέση του Σαμαρά, τι είδους διαπραγμάτευση θα έκανε με την τρόικα, απαντά αφοπλιστικά: «Δεν θα χρειαζόταν διαπραγμάτευση με την Τρόικα, γιατί δεν θα αποτελούσε ποτέ συνομιλητή μου».
Τελικά, δεν χρειάζεται να είναι άνδρας για να φοράς παντελόνια. Η Μανταλένα Παπαδοπούλου το αποδεικνύει με την έμφυτη παλικαριά της. Άλλωστε και το όνομά της παραπέμπει στις ηρωικές στιγμές της πατριώτισσας Μανταλένας.  
Η συνέντευξη μαζί της δείχνει την άσβεστη φλόγα που έχουν μέσα τους οι νέες και οι νέοι της Ελλάδος. Είναι αυτοί που θα κουβαλήσουν στους ώμους τους την Πατρίδα μας για να την αναγεννήσουν από τις στάχτες της. Στάχτες και αποκαΐδια παραδίδουν  οι πολιτικοί ολετήρες και δωσίλογοι αλλά οι φερέλπιδες νέοι σαν την Μανταλένα Παπαδοπούλου θα ξαναστήσουν την χώρα μας στα πόδια της…  

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
«Ο Πάνος Καμμένος διέγραψε τον κ. Νταβρή επειδή δεν προσήλθε στη συνεδρίαση». Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε των ΑΝΕΛ και αναρωτιέμαι εάν έπεισε πολλούς. Είναι δυνατόν μια απουσία να αποτελεί αφορμή για τη διαγραφή βουλευτή σας από το κόμμα; Κάποια άλλη βασικότερη αιτία πρέπει να υπήρχε δεσποινίς Παπαδοπούλου.

Μανταλένα: Μια απουσία είναι συχνά βασικότατη αιτία. Στη συνεδρίαση, αρνήθηκε αδικαιολογήτως να παρευρεθεί, λαμβάνοντας ειδική κλήση να θέσει όποιο ζήτημα ήθελε. Η παρουσία κάθε βουλευτή κρίθηκε απαραίτητη, εκτός αν αντιμετώπιζε λόγους ανωτέρας βίας. Ο κ. Νταβρής απαξίωσε όργανα και συναδέλφους. Διεγράφη ομόφωνα από την Κ.Ο., λαμβάνοντας την δυνατότητα να επανέλθει. Αντί να την αξιοποιήσει, άρχισε δημόσια να επιτίθεται στο Κίνημα, αμφισβητώντας ακόμη και τον σκοπό ύπαρξής του, δείχνοντας πως τα είχε όλα προσχεδιασμένα. Διεγράφη λοιπόν και από το Κίνημα ομόφωνα. Και για τις πιο βαριές καταγγελίες ή την αμφισβήτηση του Προέδρου, υπάρχουν όργανα. Αποδείξαμε και πάλι στο Εθν. Συμβούλιο (11/01/2014) την πίστη μας στον ανοιχτό διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Απαξιώνοντας τα όργανα, προτίμησε να παίξει με μηντιακούς όρους. Μάλιστα, σε μια περίοδο δικαίωσης του Κινήματος και του Προέδρου για την υπόθεση του Τ.Τ. και όχι μόνο.

Πάντως, στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ φαίνεται να υποβόσκουν συντροφικά μαχαιρώματα. Να σας θυμίσω τη σύγκρουση της κ. Μακρή με τον κ. Νταβρή με απειλή για μηνύσεις, παλαιότερα είχαμε την αποχώρηση του Τέρενς Κουίκ από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, προχθές αν δεν κάνω λάθος, ο ίδιος βουλευτής ζήτησε τη διαγραφή των Γιοβανόπουλου και  Χρυσοβελώνη. Πώς τα σχολιάζετε όλα αυτά; 

Μανταλένα: Μπαίνουμε σε περιπτωσιολογίες, και δη λανθασμένες. Ποια αποχώρηση Κουίκ; Ο βουλευτής Επικρατείας βρίσκεται καθημερινά στους νομούς, καταγράφοντας προβλήματα, εκπροσωπώντας το Κίνημα, μεταφέροντας τις θέσεις μας. Προφανώς δεν θα μπορούσε να βρίσκεται ταυτόχρονα στην Αθήνα ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Η στάση του έδειξε ευθύνη και σοβαρότητα προκειμένου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Οι ΑΝΕΛ είναι Κίνημα πολιτών και όχι κόμμα επαγγελματιών πολιτικών. Περιστασιακές εντάσεις ή παρεξηγήσεις είναι λογικές. Λάβετε υπόψη τον ανθρώπινο παράγοντα και ότι βρισκόμαστε σε μια εξαντλητική, παλικαρίσια μάχη ενάντια στα συμφέροντα. Μας ενώνουν και μας δυναμώνουν οι κοινές μας ιδέες και οράματα. Αυτούς που θέλουν να διαλυθούμε, τους διαβεβαιώνουμε ότι παραμένουμε ενωμένοι, ισχυροί και αποφασισμένοι στον αγώνα της απελευθέρωσης της Πατρίδας.

Θα ήθελα όμως να κάνετε και την αυτοκριτική σας. Είστε ικανοποιημένοι από την πορεία των ΑΝΕΛ; Οι δημοσκοπήσεις, παρά το ότι βυθίζεται η ΝΔ, σας δείχνουν να παραμένετε χαμηλά. Τι φταίει λοιπόν;

Μανταλένα: Ρητορική είναι η ερώτηση; Είμαστε Κίνημα δύο ετών. Διακριθήκαμε στις εκλογές μέσα σε λίγους μήνες, χωρίς λεφτά, με όλο το σύστημα απέναντί μας. Για ποιες δημοσκοπήσεις μιλάτε; Εταιρειών που παίρνουν δουλειές από το κομματικό κράτος και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ; Χρειάζεται να θυμίσω ότι οι ίδιοι μας έδειχναν εκτός Βουλής και πήραμε 11%; Γεννηθήκαμε και αποτελούμαστε από πολίτες. Αγωνιζόμαστε για πολίτες. Οι πολίτες είναι βάση και στήριγμά μας. Όχι οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες, εκδότες, τραπεζίτες και διεθνείς τοκογλύφοι. Αυτοί παίζουν τα ρέστα τους για να διασώσουν  τα κόμματα της συγκυβέρνησης από την οριστική κατάρρευση. Και πάλι θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη.

Ο Πρόεδρός σας διαμηνύει σε όλους του τόνους τη συνεργασία που επιζητεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν σκέφτεστε ότι μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις  σε πολλούς ψηφοφόρους σας η συνεργασία με το κόμμα που επιδιώκει τη νομιμοποίηση της συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ή την κατάργηση των παρελάσεων και τη λειτουργία τεμένους στην Αθήνα;

Μανταλένα: Ο Πρόεδρος διαμηνύει σε όλους τους τόνους την ένωση των Ελλήνων και ανατροπή όσων καταλήστευσαν και υποδούλωσαν τον ελληνικό λαό. Διαμηνύει σε όλους τους τόνους την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών. Την υιοθέτηση μιας πολιτικής βασισμένης στο εθνικό συμφέρον. Επίσης, οι ΑΝΕΛ δεν χαράσσουν πολιτική βάσει των δημοσκοπικών αποτελεσμάτων, όπως άλλοι. Μόνο εμείς έχουμε πλήρη, ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση εξόδου από τη σημερινή κατάσταση και για εθνική ανασυγκρότηση. Θέσαμε το πήχη ψηλά. Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν κόκκινες γραμμές στα εθνικά, όπως τα Σκόπια, το μεταναστευτικό, την Τουρκία και σε θρησκευτικά ζητήματα. Συμφωνούμε στην αντιμνημονιακή στάση και σε ορισμένα θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.

Είστε νέος άνθρωπος που αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον της Ελλάδος. Γνωρίζετε πόσοι είναι οι νέοι και οι νέες που έχουν εγκαταλείψει την Πατρίδα αναζητώντας την τύχη τους στο εξωτερικό, τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια; Ως Πρόεδρος της Ν. ΑΝΕΛ έχετε αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για τη νεολαία της χώρας;

Μανταλένα: Εδώ συντελείται δημογραφική αλλοίωση. Πολύ σοβαρότερο της οικονομικής κρίσης. Φεύγει η παραγωγική ηλικία, οι επιστήμονες, διαλύεται η ελληνική οικογένεια. Ταυτόχρονα, δεχόμαστε αθρόα μεταναστευτικά ρεύματα, λαθραίως μεταβαίνοντα, σε βαθμό που καθιστά την αφομοίωση αδύνατη. Μένουν οι γηραιότεροι και τα φθηνά εργατικά χέρια. Δεν πρόκειται για απλή συγκυρία, αλλά για γενοκτονικό σχέδιο μετατροπής μιας χώρας σε χώρο. «Κινεζοποίηση» και εκμετάλλευση από τον ξένο παράγοντα.
Όσο άλλες πολιτικές νεολαίες αποδυναμώνονται, η ούτε ενός έτους Νεολαία ΑΝΕΛ, σημειώνει άνοδο. Γιατί; Επειδή, θέσαμε πρωταρχικούς στόχους την πολιτικοποίηση των νέων και την αλλαγή νοοτροπίας. Αποτυπώνεται στο www.anelneolaia.gr. Όταν έχει απαξιωθεί η πολιτική από τους νέους (βλ. εξομοίωση πολιτικάντηδων-πολιτικών) η ύπαρξη και η συνεχής ενδυνάμωση μιας πατριωτικής πολιτικής νεολαίας, υποδεικνύει ότι η ελπίδα διατηρείται και ο αγώνας έχει ήδη αποτέλεσμα.

Φοβάστε για το αύριο της Ελλάδος ή αισιοδοξείτε; Και τι είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε είτε το ένα είτε το άλλο; 

Μανταλένα: Αισιοδοξώ γιατί υπάρχουν Έλληνες που δεν αλλοτριώθηκαν, Έλληνες πατριώτες με ψυχή αδούλωτη, Έλληνες που δεν φοβούνται να συγκρουστούν με τα μεγαλύτερα συμφέροντα και να μιλήσουν με ονόματα, Έλληνες με ήθος και αποφασιστικότητα. Είμαστε λαός μαχητής, σοφός, εργατικός, με μακραίωνη Ιστορία. Οι δημοκρατικές δυνάμεις του Έθνους επαγρυπνούν και σύντομα θα αρχίσει μια νέα εθνική πορεία.

Σας έχουμε δει και στην τηλεόραση να επιχειρηματολογείτε με τον καυστικό σας λόγο. Εάν ήσασταν στη θέση του Σαμαρά και απέναντί σας είχατε την τρόικα, πώς θα τους αντιμετωπίζατε; Πώς θα κάνατε διαπραγμάτευση μαζί τους, δεσποινίς Παπαδοπούλου;

Μανταλένα: Δεν θα χρειαζόταν διαπραγμάτευση με την Τρόικα, γιατί δεν θα αποτελούσε ποτέ συνομιλητή μας. Όταν λειτουργείς βάσει του εθνικού συμφέροντος, αντιλαμβανόμενος την λειτουργία του διεθνούς συστήματος, σεβόμενος το διεθνές δίκαιο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει, μπορείς να προβείς σε σωστές διεθνείς συμπράξεις. Συγκεκριμένα: Το κατοχικό δάνειο, οι πολεμικές επανορθώσεις και οι νόμιμοι τόκοι, αφήνουν χρήματα στα ταμεία. Διαθέτουμε τεράστιο εθνικό πλούτο. Χρειάζεται έμφαση στους τομείς στρατηγικής προτεραιότητας. Σκεφθείτε τα τιτλοποιημένα κέρδη από τους υδρογονάνθρακες και τον ορυκτό πλούτο. Μπορούμε να είμαστε Νο1 τουριστικός προορισμός. Μπορούμε να βασισθούμε στην πρωτογενή παραγωγή. Όμως χρειάζονται ηγεσίες του αγωνιστικού φρονήματος και της ασυμβίβαστης αποφασιστικότητας του κ. Καμμένου.

Μιλάτε επίσης για διαγραφή του επονείδιστου χρέους αλλά …εντός ευρώ! Πώς γίνεται αυτό; Όλο και περισσότερος κόσμος διαπιστώνει ότι το ευρώ είναι ένα νόμισμα που δημιουργήθηκε από τη Γερμανία για να καθυποτάξει τα κράτη του νότου.  Και ειδικά σήμερα το ευρώ είναι το μεγάλο όπλο στα χέρια της Μέρκελ. Γιατί δεν λέτε να επιστρέψουμε στη δραχμή;

Μανταλένα: Το στοίχημα είναι μεγαλύτερο από το ευρώ/δραχμή. Υπάρχει δομικό πρόβλημα. Με την ΟΝΕ επιχειρήθηκε η Ε.Ε. να αρχίσει να τρέχει, πριν μάθει να περπατά. Όσο περισσότερο οι τεχνοκράτες λειτουργούν ανεξάρτητα των πολιτικών αποφάσεων των διακρατικών οργάνων, το δημοκρατικό έλλειμμα θα αυξάνεται. Προχωράει σταδιακά σε μια δεσποτική υπερκρατική δομή που αναπόδραστα θα καταρρεύσει. Η Ευρώπη δεν αντιμετώπισε το Γερμανικό Ζήτημα. Το δίλημμα είναι υπέρ ή κατά της ομοσποδιοποίησης. Η εξομοίωση των λαών, υπό μια ηγέτιδα δύναμη με επιβολή φτώχειας και εκμετάλλευσης θα σταματήσει μόνο με την δυναμική πολιτική κινητοποίηση πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων, πανευρωπαϊκά. Είμαστε σε επαφές για τη μεγάλη πολιτική επίθεση που θα επαναφέρει το έθνος-κράτος στο προσκήνιο.

Η βουλή σήμερα μετά τις προφυλακίσεις έξι βουλευτών της Χ.Α. λειτουργεί και νομοθετεί με 294 βουλευτές. Πώς το σχολιάζετε;

Μανταλένα: Η Βουλή δεν λειτουργεί καιρό τώρα. Οι νόμοι είναι απλώς επικυρώσεις πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, έξωθεν επιβαλλόμενες. Οι περισσότεροι βουλευτές δεν ψηφίζουν κατά συνείδηση. Όποιος αντισταθεί στην κομματική γραμμή, διαγράφεται και λοιδορείται. Οι ερωτήσεις των βουλευτών δεν απαντώνται. Το ότι σήμερα η Βουλή «λειτουργεί» με 294 βουλευτές συμβάλλει στην εκτροπή. Η συγκυβέρνηση φοβάται αντιδράσεις και διαρροές. Καταργούν τον Κοινοβουλευτισμό, υπονομεύουν την Δημοκρατία, γι’ αυτό ο λαός θα τους τελειώσει.

Από το βιογραφικό σας διαπιστώνουμε ότι μιλάτε και Τουρκικά! Μπράβο σας. Πώς και μάθατε την τουρκική γλώσσα; Πιστεύετε ότι μπορεί η Ελλάδα να συμβιώσει ειρηνικά με την Τουρκία και να βρει λύσεις στο Κυπριακό ή στο Αιγαίο;

Μανταλένα: Με απασχολούν τα ελληνοτουρκικά και τα επέλεξα από τα Αραβικά και Εβραϊκά στο Πανεπιστήμιο. Ήταν υποχρεωτικής επιλογής. Ήθελα να έχω πρωτογενή πληροφόρηση. Να διαβάζω κείμενα που δεν μεταφράζονται, όπως τα ανιστόρητα σχολικά βιβλία. Επίσης, όταν απευθύνεται κανείς στους Τούρκους στη γλώσσα τους, γίνεται περισσότερο κατανοητός. Δεν στρογγυλεύονται έννοιες στην μετάφραση.
Η Τουρκία είναι μια χώρα που αμφισβητεί αμέσως και εμμέσως, με τη ρητορική και τις ενέργειές της, τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Μια υπό ένταξη χώρα στην Ε.Ε. προβάλλει διεκδικήσεις στο Αιγαίο, προωθεί την Κοσοβοποίηση της Θράκης, διαιωνίζει κατοχική δύναμη στην Κύπρο και συμπεριφέρεται σαν τραμπούκος της περιοχής παραβιάζοντας κατάφορα διμερείς συμβάσεις, διεθνείς συνθήκες και θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ΟΗΕ. Διατηρεί έκδηλη, απρόκλητη επιθετικότητα, έναντι ενός από τα παλαιότερα πλήρη μέλη της Ένωσης.
Οι ηγεσίες μας δείχνουν συνεχώς υποχωρητικότητα. Δεν απαντούν επαρκώς στις συνεχείς προκλήσεις, δίνοντας χώρο για συνεχείς διεκδικήσεις. Θυμίζω το «καζάν-καζάν» και την συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του κ. Ερντογάν, που έμεινε αναπάντητο. Η Ελλάδα όσο δεν ασκεί πολιτική με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, η Τουρκία θα κερδίζει σε όλα τα επίπεδα.

WHO IS WHO
H πρόεδρος της Νεολαίας ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1982. Κατάγεται από τη Βέροια και την Πάτρα. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού και σπούδασε στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τους Διεθνείς Οργανισμούς.
Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής.
Κάτοχος δύο Master -από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Εssex της Μεγάλης Βρετανίας- μιλάει Αγγλικά, Τουρκικά και Γαλλικά και ήταν υποψήφια Βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου 2012. 


"Ελεύθερη Ώρα, Νέοι Άνθρωποι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου