Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ! ΑΔΩΝΙ, Τ' ΑΚΟΥΣ;



Οσμές σκανδάλου αναδύονται από την προστασία που φέρεται να απολαμβάνει ο αδερφός της Ευγενίας Μανωλίδου και κουνιάδος του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννης Καραγιαννίδης.

Αν και σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος από το 1999, καθώς του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για μόλυνση του περιβάλλοντος, εκείνος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και να πραγματοποιεί δημόσιες εμφανίσεις.

Από τον γάμο της Eυγενίας Μανωλίδου
Από τον γάμο της Eυγενίας Μανωλίδου


Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από το 1999. Ο κ. Καραγιαννίδης φέρεται να άδειασε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Νότιας Κίνας, ένα φορτίο 487 κιλών σιτηρών, επιμολυσμένο με πετρέλαιο. Οι κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί από τις αμερικανικές Αρχές εδώ και περίπου 15 χρόνια είναι παράνομη απόθεση πετρελαίου και πετρελαιοειδών, συνωμοσία για απόθεση πετρελαίου και πετρελαιοειδών, παρεμπόδιση εν εξελίξει έρευνας και εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από το 2005, ο κουνιάδος του Άδωνι Γεωργιάδη, διώκεται επίσημα και από την Interpol, η οποία έχει εκδώσει εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ στις 17 Ιουλίου του 2009 η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας διαβίβασε προς το υπουργείο Δικαιοσύνης εντολή προς εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος που εκκρεμεί σε βάρος του αδερφού της κυρίας Μανωλίδου, η οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.



Σχέσεις Καραγιαννίδη - Ανδρεουλάκου
Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Καραγιαννίδης είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Ανδρεουλάκου, ανιψιά του σημερινού γενικού γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Αθανάσιου Ανδρεουλάκου και κόρη του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας - πρώην υφυπουργού Απόστολου Ανδρεουλάκου. 

H ανακοίνωση για τον καταζητούμενο
H ανακοίνωση για τον καταζητούμενο


Έτσι λοιπόν, τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και ο κ. Ανδρεουλάκος είναι προφανές ότι είναι ενημερωμένοι για το γεγονός ότι ένα άτομο του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος καταζητείται από τις Αρχές.

Η «περίεργη» απάντηση του υπουργείου


Απόστολος και Αθανάσιος Ανδρεουλάκος
Απόστολος και Αθανάσιος Ανδρεουλάκος
Με το θέμα ασχολήθηκε και η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, αλλά και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Η απάντηση όμως που έδωσε το υπουργείο ήταν ελλιπής. Σε σχετικό έγγραφο λοιπόν που παραδόθηκε στη Βουλή προκύπτει ο αριθμός αιτημάτων έκδοσης από και προς τις ΗΠΑ αλλά και τα είδη των αδικημάτων για τα οποία διώκονται συγκεκριμένα πρόσωπα.



Αυτό που λείπει όμως από το έγγραφο είναι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο κ. Καραγιαννίδης.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου